Hey Jude замалко да не види бял свят – била порнография!

Продуцентите вярвали, че никой няма да иска да продава плочата
25 яну 2019 20:47, Нели Христова
13
Hey Jude замалко да не види бял свят – била порнография!
Снимка: Flickr

Hey Jude е може би най-известната песен на Бийтълс. Почти всеки може да си я запее или да изтананика известното "Nah nah nah nah nah nah, nah nah nah, hey Jude".

Но можеше и да живеем в свят, в който тази песен да не съществува. Не защото Пол Маккартни не е сънувал майка си, която я е вдъхновил да я напише, а защото музикалният лейбъл на групата не искал тя да бъде издадена.

Още по темата

От новооткрито писмо от 1968 година става ясно, че компанията Apple почти е била принудена да отхвърли сингъла, защото останалите ръководители го сметнали за "порнография". Дори логото, което лейбъла сложил на обложката,  приличало на женски полов орган.

Написано от президента на музикалната компания Captiol, Стан Гортиков на 28 август, писмото гласяло: "Ето ви един див и неочакван проблем, който да озари деня ви. Току що получих обаждане от един голям и влиятелен доставчик на рок музика. Той започна разговора директно с думите: "Вие сериозни ли сте? Знаете ли какво правите? Наистина ли имате намерение да продавате продукти с новото лого на Apple?"

Той добавя също, че проблемът бил забелязан от всички останали негови служители.

"Едва ли някой от магазините, които купуват от нас ще искат да продават подобни плочи", допълва Гортиков.

Но греши. Hey Jude, заедно с Revolution, записана на обратната страна на плочата, е продадена 8 милиона пъти, като става платинена 4 пъти. Логото на Apple остава.

Документът става публичен по случай 50-та годишнина от последния концерт на Бийтълс, състоял се на покрива на централата на Apple на 30 януари 1969 година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
God save the Queen!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха, само че песента Hey Jude е посветена на сина на Джон Ленън!! И е с МНОГО СЪДЪРЖАТЕЛЕН И ОКУРАЖАВАЩ текст. Аз не се сещам първо да си тананикам мелодийката с на.на на на , а за това: Hey Jude, don't make it bad, take a sad song and make it better..... и т.н Много красива песен и много приятна за пеене, въпреки че не съм от хипи поколението. Няма граници за песните на Бийтълс и Ленън, всеки може да ги почувства, защото това е музика, емоция, която в днешните дигитални технологии липсва. И всичко стойностно каквото се създаде в.поп музиката, дойде от Великобритания! God save
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Hey Jude е може би най-известната песен на Бийтълс. Почти всеки може да си я запее или да изтананика известното "Nah nah nah nah nah nah, nah nah nah, hey Jude".Ако можете да си я изтананикате, това е сигурен признак, че сте на 50+ години, за да сте били поне родени, когато е била актуална песента...
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсни, грозни хипари ... Развратиха нацията!!!
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О супер - пуснахме гадните хипита, с надеждата, че са добри невинни и прочие ... И бавно, малко по малко, стигнахме до съвременните извръщения ... Музиката никога не трябваше да напуска дворците и балните зали.
6
2
 
9
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Имали са донякъде май право. Лигориите от Битълс и насетне се считат за модерни и признак на висша култура. Индивидите дето все още ги слушат намаляват непрекъснато. Сега в западния свят е на мода нахалното и просташко говорене и пъчене на задни и предни части, наречено хип-хоп, рап и темподобни. Те бързо се заместват от ориенталско-чалгаджийски кавали и тъпани сред нарастващото ново население. И след сигурно още едно поколение няма никой да знае какъв е тоя Джуд.
5
3
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Майката на Пол Маккартни е вдъхновил Лет ми би. Хей Джуд е написана за сина на Ленън Джулиан, който много трудно е приемал раздялата на родителите си. А дори и без да съм луд фен, Хей Джуд е вероятно най-великата песен на света.
4
1
 
5
 
! Отговори
Корекция преди 5 години
Според традиционните ценности би трябвало да е:(Тя), която ГО е вдъхновилА
3
2
 
6
 
! Отговори
Корекция преди 5 години
Според традиционните ценности би трябвало да е:(Тя), която ГО е вдъхновилА
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не защото Пол Маккартни не е сънувал майка си, която я е вдъхновил да я напише" - т.е. Пол Макартни е жена, а майката изглежда е транссексуална?
1
1
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Брюксел, стачка на транспорта, *** отказва и си кара автобуса по линия 12, като минава и по други спирки за да събира чакащи хора. Заслужи си едно вафла Мура защото си тананикаше през целия път Hey Jude. Голям симпатяга беше.