Група БТР се завръща към концертите, подготвя и нов албум

В него ще бъдат включени нови 10 песни
26 авг 2020 10:33, Анисия Иванова
8

След няколко месеца пауза група БТР се завръща към сценичните си участия. Освен концерти, за членовете на бандата предстои и работа по издаването на нов албум.

Работим по нов албум. Много ни се свири и на 29 август, тази събота, в "Маймунарника" предстои среща с публиката. Това каза за "България сутрин" вокалистът на БТР Наско Пенев.

"Музиката, театърът и киното са храната за душата. Когато си лишил хората от това за 6 месеца, идва време, когато пак да задвижиш колелото, да ги накараш да се върнат на концертите като публика, да са спокойни, че всичко е наред", обясни той.

"Винаги е имало искания да правим концерти. Имаше несигурност заради ограниченията, но с първата възможност се случва", допълни барабанистът Илиян Диков.

Освен в София, предстоят още няколко дати с участия за групата в страната - на 30 август БТР ще са в Бургас, а на 3 септември - в Пловдив.

Новата песен на бандата - "Пъзел", ще прозвучи на концерта.

"Започнали сме усилена работа по новите песни, на 50% е готов новия албум. Вероятно в него ще бъдат включени нови 10 песни" каза още Диков за Bulgaria ON AIR и допълни: "Това е нещото, в което сме добри."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е истинска музика,текст и изпълнение.Не разни измислени *** певачи като Прея,Тита,Дара,Криско и подобни.Чалгата изобщо няма и да я коментирам защото не е НИЩО.Никога БТР да не се отказват да правят това което правят защото си заслужава.То ще остане завинаги и винаги ще бъде преоткривано от следващите поколения защото БТР не са еднодневки.
6
0
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Най-големите в БГ рока за всички времена !
5
1
 
3
 
! Отговори
До Пешо от бостана преди 3 години
Абсолютно!
4
6
 
5
 
! Отговори
Пешо от бостана преди 3 години
Изчерпаха се отдавна, едно и също припяват, а Наско е като църковен певец с неговите гърлени напеви.Никакво разнообразие.
3
8
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Тая смешна група пак ще се напъва да прави нещо....
2
1
 
15
 
! Отговори
Танк преди 3 години
Последният им албум е може би най-добрия, който са правили. Но нали не е поп-фолк, нито RnB, не се пее за лесен живот и достъпна любов - съответно медиите не ги обичат.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде догодина в Тутракан.