Часове преди началото отмениха концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов

Събитието трябвало да се състои на 9 февруари, РЗИ наложило забраната
12 фев 2021 11:18, Петя Славова
9

Концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов бе спрян броени часове преди началото. Събитието е трябвало да се състои на 9 февруари във Видин, но е отменено по нареждане на РЗИ. Какво наложи забраната и какви са последствията за изпълнителите и зрителите?

"Това е едно недоразумение, защото заповедта на РЗИ е от 28 януари и тя не е била сведена до директора на Видинската симфониета. Такива заповеди трябва да се изпращат специално, защото те не са длъжни всеки ден да проверяват на сайта на РЗИ", обясни оперната прима Еделина Кънева в "България сутрин".

Тя посочи, че разходите, които са направени за озвучаване и подготовка на събитието, са големи.

"Имах възможността да се разходя из града и нямаше кътче, където да няма плакат за концерта. Аз съм за тези предписания, но не са били продадени повече от 200 билета, а доколкото разбрах, местата са над 700. Постарахме се да изпълним всички препоръки", подчерта Кънева.

И добави, че концертът ще бъде отложен във времето.

"Неприятно ми стана, правехме втора репетиция. Имаме обещание, че концертът ще се състои, билетите няма да бъдат върнати и хората няма да бъдат излъгани", отбеляза тя.

"На всяка втора крачка във Видин ни спираха да се снимаме. Не смятам, че здравните работници не са видели плакатите из целия град", каза още събеседничката.

Потърсихме мнението и на директора на РЗИ-Видин д-р Венцислав Владински, който подчерта пред Bulgaria ON AIR, че в края на миналия месец се е взело единодушно решение такива масови мероприятия да бъдат забранени през февруари, а новината е разпространена до общинските кметовете.

"Говорим за спортна зала с над 1000 места. Това не е кино или театър", заяви д-р Владински.

По думите му в областта се стараят да държат ниските нива на заболеваемост именно чрез такива превантивни мерки.

"Заплахи не е имало, просто предупредих да отменят концерта. Казах, че ако се налага, ще потърся помощ от колегите от полицията", обясни директорът на видинската РЗИ.

"Нека да изчакат как ще се развият нещата. Това, че концертът не се е състоял февруари, няма никакво значение", посочи той и добави: "по принцип тези заповеди ги изпращаме на общинския кмет, не можем да ги изпратим на всички институции, нямаме такова време".

Д-р Владински увери, че в областта ваксинацията върви по план.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да са отворени фитнесите, за да може да се чекнат кифлите и анаболните батки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Не си само ти така.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се му фен но бих отишъл на концерта. Ходи ми се на концерт.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли е ясно, че се готвят в следващите поне 5 години да ни забраняват по този начин? Щял да се отложи концерта... Да ама след 3-4 месеца да не мислите че нещо ще се промени?
4
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо лично, но слуша ли някой още такава музика във Видин, или от скука група ентусиасти са си купили билети?
3
18
 
14
 
! Отговори
ресторантьор преди 3 години
В отделни светове и обстановка ли са гражданите и певците. Защо всички не мислим в една посока,, да опазим здравето си. /Всеки един от нас отговорен, където и както може./ Как ще организирате масово мероприятие и ще се правите, че сте обществено отговорни? Няма да бъда на концерта , но ще контактувам с тези, които са били.Защо ние страдаме от това, че някой е останал без аплодисменти?
2
20
 
16
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Правилно.В пандемия така се прави.
1
6
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?Защо липсва пространно интервю с Орлин Горанов за случая?