Митко Щерев вдъхва нов живот на песента от "Осъдени души"

Нов аранжимент с певицата Антония Маркова
Обновена: 19 мар 2021 09:51 | 19 мар 2021 09:50, Петя Славова
14

Композиторът Митко Щерев направи нов аранжимент на легендарната песен "Осъдени души", този път в изпълнение на певицата Антония Маркова.

"В продължение на една година осъществих две мои мечти - да издам албум с филмова музика и да направя нови аранжименти на 3 мои знакови песни - "Осъдени души", "Стари мой приятелю" и "Хризантеми". Благодарение на ковида ги направих. Като записахме "Осъдени души" с Антония, останах изключително изненадан от факта, че това се посрещна с огромен интерес. За последните 10 години нито една певица не ми се е обаждала да ми каже: Искам да направя кавър на "Осъдени души", искате ли да се срещнем", разказа Щерев в "България сутрин".

"Премиерата на филма беше през 1975 г. и 3 месеца след това някой занесе оригиналната музика към филма в радио "София" и я беше включил в класация на БНР за песни. Виждам класацията и че инструменталната тема се е качила под номер едно, стоя там три седмици. 5-6 месеца след това Иля Велчев написа уникални стихове", спомни си известният композитор.

По думите му до 2000 г. музиката и изкуството са били духовна храна за хората. След това изкуството има по-прагматично въздействие.

Той определи Антония Маркова като истински професионалист, а според него дебютният ѝ албум е на много високо ниво.

"Смелостта ми я даде Митко Щерев. Замълчах за няколко секунди и си казах, че може би е нож с две остриета, но приемам, защото това е една от моите най-любими песни, Усещам я с душата си. Не можех да повярвам, че тази песен ще живее в мое изпълнение", сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.

От Антония Маркова се очаква да изпее и "Стари мой приятелю", докато кавър на "Хризантеми" изпълнява група "Диана Експрес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Милко Стоянов преди 3 години
Браво! Много точно казано. А "Хризантеми" е пълен провал в изпълнението на "Диана експрес". И за мен това е на инат.
13
2
 
7
 
! Отговори
Хасан от Разград преди 3 години
Митко Щерев е много добър музикант и композитор евалла, но като човек е ***. Защо махна всичките албуми на Диана Експрес от YouTube? Егоист, лицемер и ***!
12
4
 
22
 
! Отговори
Чух изпълнението преди 3 години
Момичето е много талантливо! Безспорно.Но Осъдени души е твърде голяма песен за младата певица!Никой не може да изпее песента така детайлно-чувствено-убедително-просто помитащо, като ураган....... както Лили я изпя!Никой!Музиката и песента обединяват, извисяват, събират хората, карат ги да изпитват изключителни и силни чувства, емоции.Върнете песента на Лили! Губите с ината си, г-н Щерев!
11
1
 
18
 
! Отговори
ФИЛМЪТ преди 3 години
"ОСЪДЕНИ ДУШИ" бе прекрасен филм!В главните роли - поляк/Отец Ередиа/ и унгарка/Фани Хорн/, те "ИЗЛЪЧВАХА" чрез погледите, движенията си, мислите на Д.Димов...Потърсете и го гледайте, млади хора!Филми като картини са Осъдени души, Тютюн, Крадецът на праскови.
10
4
 
20
 
! Отговори
българка преди 3 години
Ще ме прощава Митко Щерев, но е време да спре да се излага. Талантлив композитор, дребнав човек. Лили Иванова има изключително изящен и чувствен глас и успява да предаде емоцията безпогрешно. Васил Найденов е другия такъв певец. А що се отнася до тази нова певачка - изпълнението и звучи едновременно кръчмарско и маршово, гласът и е тежък и грубоват. Наистина Лили е НАЙ-ДОБРАТА И Е НЕНАДМИНАТА - време е и Щерев да го признае и да напише нещо ново. От 30години лежат на стари лаври.
9
1
 
11
 
! Отговори
иванова преди 3 години
ако митко щерев е искал индиректно да заяви, че лили иванова е най-добрата, направил го е много категорично с този нов проект, който е чул новото изпълнение, разбира за какво говоря!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като падна "Желязната завеса", западна и "творчеството" му. То с тая песновка взе пенсия. Буля Пена ли му плете "шапчиците" на тоя? За ИдИн прЕАтел питам.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оффф с тея каскети като започната да се правят на много джаз.... Комплексарска история!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе талант, ама Осъдени души е от 1975та - на над 45 години и сега го вадят от нафталина. Такива акции отиват повече на нови изпълнители, които искат да се докажат, като подобрят нещо и представят съвременно звучене.Аз не съм чувал нищо ново от тях от 30тина години насам
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не вдъхне нов живот на нещо по-оптимистично или тези души са наистина осъдени без право на помилване ?
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митко Щерев е беспорно уникален талант.В случая с новата вариация на Осъдени души обаче не е добре. Чух я няколко пъти. Имам усещането, че слушам свободна интерпретация от някоя ресторантска певица. Няма я завършеността на първоначалния вариант.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасна песен, както повечето на М. Щерев!
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митко Щерев е уникален талант-гордост за всяка и по-голяма нация!