Васил Найденов: Годината да е добра, дано да е по-здрава!

Да бъдем по-добри и да вярваме в доброто, пожела певецът
1 яну 2022 21:25, Анисия Иванова
26

"Дано годината да е добра, дано годината да е по-здрава от това, което преживяхме през последните една-две години. Честит празник на всички Василки, Васильовци, Василеси", каза легендата на българската поп музика Васил Найденов в предаването "Опорни хора" на Васильовден.

Българинът обича да празнува въпреки всичко и намира сили, което означава, че има дух, допълни той.

"Понаучихме се през тези две години, че не може без ваксинация, защото засега това е измислено и в края на краищата много хора се дърпаха. Трябва да се направи, защото по този начин освен че предпазваш себе си, ти предпазваш и хората около теб", подчерта Найденов.

"Българинът в нищо не вярва през годините. Трябва да ти кажа, просто така го възпитаха и вина имат даже и медиите. Това вече се отразява на много неща - отразява се даже и в нашата професия. Като че ли изведнъж всичко вся власт в народа. И малко преиграхме", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Гостът обърна внимание, че се размиват ценностите и по някакъв начин започнахме по-малко да уважаваме нашите професори, нашите академици, нашите научни работници.

"Не знам какво продава и какво не продава в музиката. Просто това, което се случи, отново е въпрос на възпитание. Не става дума някой да ти помага, министерството на културата да ни помага, защото непрекъснато ние като че ли сме свикнали някой отгоре да излива някакви пари, макар и малки. И да съществуват театри, кина. Може би трябва и някакви дотации за определен вид изкуство, несъмнено. Отдавна сме свикнали да сме на самотек и да се самопрехранваме", изтъкна Найденов.

"Българинът живее с надежда, не само за новото правителство, а през всичките тези години. За да има сила да се весели, въпреки всичко, означава, че българинът наистина има дух. Много голям ангажимент е в такава ситуация да застанеш на такъв ръководен пост. Много е сложно. Плаша се дали ще успеят. Тъй като е Нова година им пожелавам да бъдат по-безкомпромисни“, заяви певецът по повод новия кабинет.

Той подчерта, че не е задължително да станеш певец на годината, музикант на годината, ако си покажеш някои части на тялото.

"Музиката и изкуствата все още са такива, че имаш три минути право да станеш емоционален", каза Найденов.

"От това, което ни се случва, губи само планетата. Струва ми се, че всички ние се променяме, независимо дали искаме, или не. Умори ме това, че част от телевизиите и радиата не пускат българска музика. Това е много важно. Това е правото на труд", подчерта той

"В миналото много мечтаех да бъда в мюзикъл. Мюзикълът е нещо много интересно, защото е комбинация от много изкуства. При нас това не се разви по ред причини. Може би мечтая отново да имам някоя песен, която е хубава", каза Найденов.

"Искам да пожелая да бъдем наистина здрави. По-малко хора да плачат, защото много хора изгубихме през тези две години. Дай Боже, тази пандемия да се по-бързо да се свие. Да бъдем като че ли малко по-добри. Хората вярват в доброто и трябва да вярват, защото иначе е страшно", пожела певецът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идея си нямам какъв е като човек. Не ме и интересува. Едва ли някога ще се запознаем. Но като изпяти хубави песни за мен е номер 1 от мъжете певци. Има уникални песни които с удоволствие ги слушам и не ми омръзват. Иначе е ясно,че повечето известни са чалнати. Все пак когато цял живот където и да отидеш разни непознати идват да се снимате и за автографи,това те кара да се мислиш за велик. И с времето свиквш с мисълтта,че си повече от тях. Нормално изкривяване породено от популярността.
12
1
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Дано ,доброто да победи и вземе превес над злото ,което до сега властваше сред хората! Дано стойностните песни ,като тези изпети от Васил Найденов се увеличават и младите изпълнители да правят песни ,които ще останат във времето ,а не еднодневки в синхрон с простотията на времето...!
11
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А лично Кеца по едно време го погнаха, че не бил платил данък на няколко милиона лева, дето ги имал от хонорари :))) Полковник Лили Иванова също, ама нея набързо я смотаха под килима, да не се шуми и не плати нищо. Даже май и затова я направи Гоце полковник
10
3
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Бях на 12 когато падна бай Тошо и си спомням колко гладни и мизерни години бяха. Луканов май беше начело. Магазините празни, купонна система, народа беден та беден. Харесвах много едно предаване тогава "Улицата". И те постоянно осмиваха мизерията и бедността в която живеехме. Та си спомням и че тогава Васко Кеца и разни други певци от неговата епоха как ревяха нон-стоп по ТВ-то, че умирали от глад, нямали никакви ангажименти. После народа се замогна лека полека и сега гледам загладиха косъма :)
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Васко ***.., пардон азис кога ще почерпи по едно дупе?
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"защото по този начин освен че предпазваш себе си, ти предпазваш и хората около теб" Ей туй не трябваше да го казва ,много се изложи цтцтцтцт.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко кеца да почерпи по едно дупе за празника, да не се ослушва.
6
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвам Васил Найденов, но се чудя за чий му е да агитира за тези пусти ваксини.. И как точно предпазват хората около нас? Това си е заучена фраза вече, която няма общо с реалността, но я повтарят като мантра.. , а в офиса ваксиниран колега изпозарази сума ти народ. По-мъдро щеше да е да не засяга темата за тези Ковид ваксини, което води на мисълта, че е възможно и да са го мотивирали лекинко
5
6
 
12
 
! Отговори
ВаксърсПередадайз преди 2 години
Казано честно всичко ми е наред, тъй че спокойно си гледам напред !Имам си трета доза ваксина,но за четвърта аз пак ще намина
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко ***..., пардон Васко кеца отдавна е изплискал легена, кой му слуша глупостите? Нима няма добри певци в България, та ни навират в носа този? Ай ше вий... и медията cкaпaнa, пpoпaднaлa, неграмотна...
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Певицата- Ивана и Спечелилата състезанието-" Гласът а България" от 2010 г- Стилияна, казаха ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ на Нова година в предаването на Рачков по Нова Телевизия.. Приказваха че миналата година била като КЮЧЕК. Кючека е турски танц.. Да не би някакви араби и турци-ШПИОНИ- Ислямски змии да се навъртат около Ивана и Стилияна ???
2
11
 
14
 
! Отговори
tapanar преди 2 години
Ми взимаи и ти,кои ти пре4и!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тебе,Васко ще е добра,щото вземаш по 10 000лв на участие