Мандолина, класическа китара и кларинет - концерт в зала "България"

Славчо Николов и Преслав Петков разказаха за съвместния им проект
7 юни 2022 13:23, Анисия Иванова
2

Четири мандолини и една класическа китара ще засвирят заедно на концерта в Камерна зала "България" тази вечер от 20 часа.

"Подготвили сме много разнообразна музика, много мандолинна музика ще прозвучи. Моцарт и Вивалди са писали за мандолина, това е един много стар инструмент. За съжаление, ние сме едни от последните мохикани, които поддържаме това изкуство. Един много красив инструмент, на който може да се изсвири всичко. Той е роднина на цигулката", разкри китаристът на Б.Т.Р. Славчо Николов пред Bulgaria ON AIR.

"Имах желание да свирим заедно със Славчо Николов и това се превърна в реалност по-късно. Той имаше този проект, да го направим заедно с моята съпруга, аз реших да добавя бас кларинета. Започнахме инициативата на 1 февруари 2022 г. в Русе. Много лесно се сработихме", каза на свой ред кларинетистът от Русенската филхармония Преслав Петков в "България сутрин".

Самият той сменя двата инструмента по време на концерта - кларинет и бас кларинет. А по думите на Николов всеки знае как да добави от себе си, така че да стане по-хубаво.

"Кларинета в България малко го свързваме с друг тип музика, но истината е, че има много функции в симфоничния оркестър и класическата музика", отбеляза китаристът на Б.Т.Р.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
dead man преди 1 година
Bravo!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер са.Браво!