Калоян Павлов с дебютен албум "Песента на тъпана"

Представянето му е на 28 октомври
19 окт 2022 17:52, Петя Славова
2
Калоян Павлов с дебютен албум "Песента на тъпана"
Снимка: "Песента на тъпана"

Векове наред тъпанът съпровожда българина в неговите празници и веселия. "Песента на тъпана" е главен герой в дебютния едноименен албум на Калоян Павлов, чието премиерно представяне ще бъде на 28 октомври от 19.30 часа в Pirotska 5 Event Center.

Идеята на проекта е да събере в едно традициите на българския музикален фолклор със съвременните тенденции в поп музиката, където ударните инструменти също имат своето важно място.

Замисълът на албума е да покаже по оригинален начин творческите виждания на част от младите изпълнители, владеещи изкуството и магията на тъпана. Съчетавайки по нестандартен начин музика и ритъм от различни епохи, в своите изцяло авторски пиеси Калоян Павлов стига до съвременното звучене и интерпретация на ударните инструменти и тяхното въздействие в силно динамичния и дигитален съвременен свят.

"Песента на тъпана" звучи и с гласовете и инструментите още на Петър Миланов (китара), Деница Христова (гъдулка), Сорина Богомилова (вокал), Деница Стойкова (текстописец) , Стойо Стоев (гайда), които ще бъдат и специални гости на представянето на албума на 28 октомври


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един луд
1
0
 
0
 
! Отговори
абе преди 1 година
кой е този ?!