Почина музиканта Кирил Македонски, свирил със "Сленг" и "Северозападняците"

Тъжната вест съобщиха негови близки
3 ное 2022 09:55, Нели Христова
19
Почина музиканта Кирил Македонски, свирил със "Сленг" и "Северозападняците"
Снимка: Facebook

Внезапно ни напусна музикантът Кирил Македонски. Това съобщиха неговите близки в социалната мрежа.

"С прискърбие ви съобщаваме, че днес нашият любим Кирил Македонски ни напусна внезапно. Всички не можем да повярваме... Поклонението ще се състои на 04.11 от 13:00ч. в църквата '' Св. Седмочисленици". От семейството", написаха те.

Кирил Македонски е роден през 1975 година. Виртуоз на саксофона и тромпета, на младини свири в групите "Сленг", "Северозападняците" и други формации.

Преподавател в Консерваторията и Музикалното училище в столицата, дългогодишен солист на Софийската опера и балет, както и в холандски оркестър. Работил е и на други места по света - "от Англия до Япония", както самият той уточняваше с усмивка.

Започва с музиката от 4-годишен - на тромпет свири от 40 години, а на саксофон - от 25.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Brought to you by Pfizer.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До tcvetcho "Това очаква българите , които безгрижно живеят с вируса и нямат страх от заразяване" ---- ох, сладур... ако си спреш бтв, нова, бнт, дневник и тем подобните, ако си вдигнеш капаците и хванеш да погледнеш данните от най-сиропираните държави веднага ще ти светне, че това очаква именно сиропираните уфтсе! Точно те в момента м*ат като муххи! Знам, че е трудно да признаеш, че си сглуупил и да приемаш, че си се натровил доброволно, но все пак е по-добре да го приемеш хахахаха
8
14
 
1
 
! Отговори
tcvetcho преди 1 година
Това очаква българите , които безгрижно живеят с вируса и нямат страх от заразяване с възможни последващи усложнения без ясен протокол за лечение и проследяване на усложненията! В България вече никой не умира под 60 год. ако се е заразил според МЗ.
7
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Лека му пръст на Кирил. Бог да го прости. Много добър и уважаван човек беше. Жалко.
6
5
 
5
 
! Отговори
Др. Боц Садс преди 1 година
Нали сиропираните постоянно питахте кога експерименталните препарати ще ви убият ... ами ето - лека-полека, всеки ден, един по един.. по-често по повечко, препаратите си вършат работата. В Англия са по над 1500 млади, трудоспособни човека на седмица, в БГ такава статистика не се води или поне не публично.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НГ медиите се превърнаха в табло за сватби, кръщенета и погребения на всякакви анонимници. Много сте жалки и провинциални!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МузикантЪТ, Нело.
3
5
 
4
 
! Отговори
До НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 1 година
Още ли ги дъвчите тия вакси? :))))
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на праха му, винаги се чудя обаче как има мъже които позволяват да им викат Пепи, Мони, Кики, ВТФ мен това не е нормално що за лигавене?
1
12
 
21
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 1 година
Аааахххх тези вакси..... Лека му пръст на човека.