Enigma идват за първи концерт в България

Той ще бъде на 23 октомври в София
22 юни 2023 12:30, Александър Попов
12
Enigma идват за първи концерт в България

Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени сертификата за продажба на албуми и въпреки тези зашеметяващи цифри, мистериозният проект Enigma рядко ходи на турнета и прави лайв концерти. Tази година, по покана на Fest Team, те идват за първи път в България.

Концертът ще бъде на 23 октомври в зала 1 на НДК.

Enigma вълнува публиката по целия свят с уникалната си смесица от електронна, ембиънт и уърлд музика, а хитовете им Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love и много други, ще бъдат чути от оригиналните гласове на Enigma - Andru Donalds, Angel X и Fox Lima.

Когато Enigma се появява през 1980 г., немският продуцент на проекта Michael Cretu, вдъхновен да представи абсолютно нова форма на артистично изразяване с мистични и експериментални компоненти, слага началото на нещо, което скоро ще се превърне един от най-популярните и загадъчни музикални проекти. Уникален синтез от музикални стилове, първият албум “MCMXC A.D” (1990) е повече от сполучлив и поставя началото на поредица творби и албуми, сливащи класически и модерни елементи – от григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп влияния.

Билетите за концерта в София влизат в продажба днес и са на цени от 66 до 140 лв. в мрежата на Ticketstation и Eventim.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Enigma
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Михаел Кратунеско преди 10 месеца
е истинкото му име и е от Румъня. Със Сандра е Майкъл Крету.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Енигма са номер 1 и колкото и години да минат музиката им винаги ще звучи божествено!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знаех, че Креату е немец, или от където е жената / Сандра / от там е и родата. На мен някак румънско ми звучи името. И как ще оригинал, Сандра дали ще дойде да пъшка.
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не се появят на сцената с инвалидни колички като някои друг, лека им пръст ?Кой пееше в Енигма ? Сандра ли беше, Сабина ли ? Пак ли ще е тя или ще запее някакво AI ?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След цели 30 години!! Нямам думи....
2
0
 
10
 
! Отговори
сашо преди 10 месеца
Михаел Крету е румънски,а не немски продуцент,поне си направете труда да прочетете малко инфи преди Copy/Paste
1
1
 
23
 
! Отговори
до коментар 1 преди 10 месеца
пич, образован си колкото селска овца!