Rammstein забиха в Берлин на фона на протести пред стадиона

Отново сме у дома, доволен е Линдеман
16 юли 2023 07:44, Александър Попов
19
Rammstein забиха в Берлин на фона на протести пред стадиона
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След изолирани протести преди концерта, германската банда Rammstein беше екзалтирано приветствана снощи от десетки хиляди фенове на първия от трите им концерта на Олимпийския стадион в германската столица, предаде ДПА.

"Отново сме у дома! Благодаря ти, Берлин!", каза вокалистът Тил Линдеман в края на вечерната двучасова пиротехническа феерия с високи децибели, която постави началото на лятното европейско турне на групата.

Преди концерта имаше протести заради неотдавнашните обвинения в сексуално насилие, отправени срещу Линдеман.

Около 300 души дойдоха на стадиона, построен за Олимпийските игри през 1936 г., за да поискат концертите да бъдат отменени, по данни на полицията. Те настояваха, че "Вашият глас има значение", "Не се полага сцена за злоупотреба с власт" и "Бъдещето е феминистко".

До снощи повече от 76 000 души се бяха подписали в онлайн петиция, призоваваща за забрана на групата да свири в Берлин.

Повече от 60 000 души се очакват на всеки от концертите на групата в събота, неделя и вторник.

Няколко жени отправиха обвинения, включително и анонимно, срещу Линдеман, тъй като били въвлечени в плашещи ситуации с негово участие. Твърденията включват и сексуални действия на партита след шоуто.

Линдеман отхвърля обвиненията. В социалните мрежи различни жени отправиха сериозни обвинения срещу нашия клиент, се казва в изявление на неговия адвокат от миналия месец. Например многократно се твърдеше, че жените на концертите на Rammstein са били дрогирани с помощта на капки, водещи до загуба на съзнание, или алкохол, за да се даде възможност на нашия клиент да извършва сексуални действия с тях. Тези твърдения са без изключение неверни.

Прокуратурата в Берлин е образувала предварително производство срещу Линдеман.

Вокалистът Линдеман, китаристите Рихард Круспе и Паул Ландерс, басистът Оливер Ридел, кийбордистът Кристиан "Флейк" Лоренц и барабанистът Кристоф Шнайдер живеят в Берлин.

След Берлин Rammstein има концерти във Франция, Австрия, Полша и Белгия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: РамщайнRammstein
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
Рамщайн без Удо не са същите.Не мога да изкарам нощта.Убийствена балада.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Опитаха се, много се напънаха, някой им плати, групата се държи! Не мога да си представя психически как са! Бях на концерта им в Будапеща, умопомрачителни са, мачкат! Жестоко пеене, звук, присъствие, шоу, светлини и огън! Дано оцелеят като група!
12
2
 
1
 
! Отговори
превод преди 9 месеца
предварително производство - досъдебно производство?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
като са феминистки които плюят срещу Рамщайн, да не търсят секс с мъж, а да ръгат вибратор в ду-----а си..
10
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 месеца
Интересно тези феминистки като как са въвлечени в плашищи ситуации и сексуални действия. Някой насила ли ги е накарал да ходят на партита след шоуто. Като не искат неприятности да са се прибрлали след концерта, а не да се тикат по партита, с цел после да се фукат, ама то станало не това, дето те очаквали.
9
0
 
22
 
! Отговори
Пропов преди 9 месеца
Рокът и сексът вървят ръка за ръка. Ако не ти стиска - стой надалеч. Успешните рок групи имат достатъчно надъхани и готови на всичко фенки - доброволки. Няма нужда да се стига до принуда и някви измами. И това го знае всяко хлапе. Проблемите идват от жени без работа и без ласки. Една уморена от работа и от ласки жена е мирна и любяща. Една нереализирана и незадоволена жена е бомба с часовников механизъм. Вместо любов е пълна със злоба.
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно,защо т.нар."активистки" не обвинят някой безработен алкохолик,че ги е упоявал,а измислят фантазии за богат и успял рокаджия,който "упоява" фенките с жестоки песни?! По-скоро някои фенки биха го "упоили",за да се докопат до славата и портфейла му.
7
52
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това въобще не е музика. Това е някаква сатанинска дандания и животинско квичене.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а на дойчистанските кадъни толкова малко им требва а представете си да могат да се похвалят след това на фройндовете си че са смукали на вокала на рамщайн. просто някои фройндо явно не са били от немските меки китки дето обичат да гледат женорята си как се плющят с разни маймони и сега се правят на ощипани монахини.
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
обичам рамщайн.бий по гейовете и мигрантите
4
5
 
28
 
! Отговори
Фалшивее ми! преди 9 месеца
0т 76 000 само 300 отишли на реален протест. Нещо като нашите ПП, от 22% според изборите, реално под 7%
3
8
 
15
 
! Отговори
Glarus from Burgas преди 9 месеца
Едно време на глем групите като Скид Роу, Уорънт, Поизън, Мотли Крю, Гънс енд Роузис, Бон Джоуви и тн. Не са им трябвало опиати, наркотици и тн. за да накарат жените да спят с тях, а жените направо са се редили на опашка пред гримьорните им! Ето за това Глем Метъл + Арена Рок + Хард Рок е най-великия жанр в историята на рока и метъла а и в музиката като цяло!!!
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"До снощи повече от 76 000 души се бяха подписали в онлайн петиция" - И после 300 на площада...
1
3
 
40
 
! Отговори
Ванката преди 9 месеца
Велики!!! Феминиските глупости и фалшиви обвинения яко им вдигнаха продажбите :)