онцерт "Ѕалканика" със специалното участието на …ълдъз »брахимова

ƒнес може да се насладите на неповторимото музикално пътешествие
12 юни 2024 14:16, јниси€ »ванова
2

ƒнес може да се насладите на неповторимо музикално пътешествие из ритмите на български€, сръбски€, турски€ и румънски€ фолклор със специален гост – звездата …ълдъз »брахимова. “ова е възможно на концерта "Ѕалканика" в —офи€ от 19:00 ч.

"Ѕалканите са пъстър букет, но с много общи неща като елементи. “ова е богатство за всички нас. –адвам се, че съм имала възможност да обикол€ всички балкански страни", сподели певицата …ълдъз »брахимова в предаването "Ѕългари€ сутрин".

ƒиригентът √еорги ѕатриков отбел€за, че "—офийски музикални седмици" е фестивал, който се е доказал във времето.

"»маме удоволствието да гостуваме отново, това е еталон как тр€бва да се прави музикален фестивал. ѕрограмата е пъстра и разнообразна. »де€та за концерта "Ѕалканика" се роди преди година. ћ€стото, в което живеем, е много пъстро. ¬сички култури са близки и заимстват една от друга. “ова, което ще чу€т нашите гости довечера, ще бъде преработка на много попул€рни фолклорни мелодии. ѕодбрали сме пъстра програма от всички страни.  онцерта можем да го разделим на три блока - класически, блок с народни мотиви и мелодии, попул€рни на цели€ Ѕалкански полуостров, акцент в програма ще бъдат изпълнени€та на …ълдъз", каза ѕатриков пред Bulgaria ON AIR.

»брахимова призна, че идването в Ѕългари€ за не€ е удоволствие и че тук има много при€тели.

"—цената ще е пълна с музиканти - симфоничен оркестър и смесен хор. ўе има и мултимеди€, и различни други ефекти. –ежисьор на спектакъла е ’ристо —имеонов", добави ѕатриков.

—олистите, освен …ълдъз »брахимова, са още: “еодора ѕетрова, ћир€на  алушкова, Ќикола »ванов, ѕламен ƒолапчиев, ћарек ƒ€ков, ћари€ ѕавлова, ћладен Ќиколаев, —тела —тефчева и јлександра ѕетрова.

"ћузиката тр€бва да въздейства на сърцето. Ѕалканската музика има различни трансформации. ‘олклорът е неизчерпаем източник на енерги€", подчерта диригентът.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
изгонете € таз ци..... от българи€
1
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕалканика се губи бг и са повече турска и гръцка и сръбска музика.