»звестното сопрано јнна Ќетребко идва в Ѕългари€

ўе пее под диригентството на Ќайден “одоров
20 юни 2024 10:44, »нна јнгелова
16
»звестното сопрано јнна Ќетребко идва в Ѕългари€
—нимка: 8PM

—ветовната оперна звезда јнна Ќетребко ще има първа среща с българската публика на 20 март 2025 година в „јрена —офи€”. ќперната гала ще е под диригенството на маестро Ќайден “одоров със —офийската филхармони€.
 
Ќетребко започва сво€та кариера през 1994 година, за да достигне най-престижните оперни сцени. “€ е звездата на ћиланската Ћа —кала, ¬иенската ўаатсопера, ћетрополитън опера в Ќю …орк,  ралската опера в Ћондон, Ѕерлинската ўаатсоперa.
 
Ќетребко неизменно се отличава в света на операта като демонстрира диапазон и артистична чувствителност в образите на най-емблематичните оперни героини. ¬ репертоара й са включени опери на ћоцарт,  ¬ерди, Ѕелини, ƒоницети, ћасне,  √уно, ѕучини, „айковски, „илеа и много други.
 
Ќай-очкаваните й участи€ това л€то са в 8 спектакъла на ћиланската Ћа скала - “урандот/ѕучини, които започват от 25 юни и 3 спектакъла през август в јрена ди ¬ерона, “оска/ѕучини.
 
—ред многобройните си награди и отличи€ Ќетребко има три номинации за наградата „√рами“, немската награда „Ѕамби“, „ѕевица на годината” на класическите музикални награди BRIT, музикалната награда „ѕолар“ за 2020г., ко€то често е наричана „Ќобелова преми€ в областта на музиката“, а оценката на журито е, че „ƒа бъдеш виртуозен вокалист не е достатъчно. ќперата, като форма на изкуството, привлича публика и никой в съвременната епоха не прави това по-добре от оперната дива јнна Ќетребко. — нейни€ великолепен глас и харизма, т€ е повече от певица“.
 
ѕрез 2007 година от вестник „“аймс” Ќетребко е об€вена за една от 100 –те най-вли€телни личности в света. “€ е глобален посланик на бижута Chopard.

«аедно с јнна Ќетребко на сцената ще видим и нейни€ съпруг ёсиф ≈йвазов - драматичен тенор с процъфт€ваща международна кариера. Ќеповторимото звучене на гласа му, описвано като „метален, стенторичен и подчертано италиански“ (L.A. Times), и изключителното му сценично присъствие му позвол€ват да съчетава активната си оперна кариера с чести концертни из€ви.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


16
ќще по темата: операдиригентсопрано
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
1
 
! ќтговори
вижт» са преди 1 месец
“репни трепни:)
8
4
 
9
 
! ќтговори
ƒо 6 преди 1 месец
–ускин€ е. » наистина има изключителен глас. ≈дна на милиард са такива. —амо заради това че е рускин€ от ћетрополитен й забраниха да пее там, макар че с години беше водещата им певица. Ќо при американците и изкуството е политизирано. ќт войната насам е първи€ руски изпълнител поканен тук и със сигурност билетите ще се разграб€т като топъл хл€б. Ќеполитизираните харесват руското изкуство.
7
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ветовната руска оперна звезда беше звезда, когато пееше в Ѕольшой театр, а сега се срина до "јрена —офи€" - арена без задоволителна акустика.
6
0
 
11
 
! ќтговори
. преди 1 месец
Ќе става €сно дали е рускин€ или украинка..., но щом не пише, предполагам е рускин€.
5
11
 
4
 
! ќтговори
нищо ми не трепва преди 1 месец
“репни трепни, ама друго си е ћила ћихова.“а€ дръта чанта с пръчотина
4
9
 
10
 
! ќтговори
ќт всичко най-много преди 1 месец
се чуд€, на оперното изкуство у нас.  акъв е контингента от посетители и има ли ценители? ¬еднъж реших да разнообраз€ с джаз концерт и б€х потресен от физически€ профил на посетителите - жените със силикон, ботокс, татуировки с незнайна символика, а мъжете ниско подстригани, здравен€ци, с бръснати тела, също татуирани с не€сни символи... все едно б€х на чалга. Ќе усп€х да попитам изпълнителите, дали това е типичната аудитори€. явно в то€ момент доста хора б€ха решили да се направ€т на културни.
3
11
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕраво, велика е Ќетребко! ќчакваме и вопли на отча€ние от т.нар."евроатлантици".
2
10
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ветовно известна рускин€. ј украинки световно известни има ли ?
1
11
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“а€ колко пъти обръща палачинката?