Нетаняху очаква посолства в Ерусалим на европейските страни

Решението на Доналд Тръмп било възможност за мир
Обновена: 11 дек 2017 12:03 | 11 дек 2017 12:00, Елка Василева
40
Нетаняху очаква посолства в Ерусалим на европейските страни
Бенямин Нетаняху и Федерика Могерини. Снимка: Reuters

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху изрази очакването повечето европейски държави да последват примера на САЩ и да преместят посолствата си от Тел Авив в Ерусалим.

Нетаняху направи това изказване при пристигането си в Брюксел за среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини и европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи Ерусалим е историческата столица на Израел и решението на президента Доналд Тръмп за преместване на посолството на САЩ там не е заплаха за мира, а възможност за постигането на мир.

Предстои ново американско мирно предложение, очаквам да го видим, добави Нетаняху. Време е палестинците да признаят Израел със столица Ерусалим, посочи той.

Могерини отбеляза, че посещението на Нетаняху в Брюксел днес е първото за израелски премиер от 22 години насам. По нейните думи това е твърде дълго за партньори и приятели, каквито са ЕС и Израел.

Нетаняху съобщи, че Израел е предотвратил десетки терористични нападения в Европа и е спасил живота на мнозина. Той добави, че към Израел днес се насочват 20 процента от световните инвестиции в електронната сигурност.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Ефреите си го заслужават защото заливаха белите държави с чужди за тях....и араби за да си спасят кожичките.Ако севтът се отърве от ефреите само ще спечели!
23
3
 
5
 
! Отговори
Вярвай, вярвай преди 6 години
Хората просто знаят кой е крив и кой е прав в ситуацията и това не са евреите. А ти говориш като на партийно събрание. Сигурно евреите като са завземали териториите са ги помолили най-учтиво да си освободят къщите, нали?
22
6
 
7
 
! Отговори
Не мога да повярвам преди 6 години
Колко много ч^алми има в този форум. Или палестинците в БГ са се активизирали, или българите тотално са приели исляма. Няма друго обяснение да подкрепяте терористите, взривяващи майки, деца, църкви. Май забравихте, че любимите ви палестинци и ООП убиха 150 хиляди християни в Ливан, изгониха 800 - стотин хиляди християни и изнасилиха сто хиляди християнки. Сега разбирам, защо българите последно са ги освободили от турско. Няма здрав разум, който да защити Палестинските терористи.Без коментар...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Биби е прав за Европа
20
1
 
1
 
! Отговори
антирасист преди 6 години
Между евреи и араби , по- *** са евреите.
19
6
 
6
 
! Отговори
Патриоти до Масон преди 6 години
Народът на България е солидарен с тези,които са негови приятели и не хапе юмрука,който ще заличи враговете му- напротив! Тук думата вземат не хора от обикновения народ,а най-вече хора на Путин и червени богаташи: те именно са "против". Обикновените Българи не са добре запознати с естеството на проблема т.е.- информация им липсва. Поднесете им нужната точна информация така както трябва и ще видите,че народът ще ви подкрепи непременно и на всяка цена- ние гарантираме това!
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скорошно международно проучване на общесетвеното мнение показва, че болшинството хора виждат като най-голяма заплаха за световния мир САЩ, следвани от Израел, и много далече зад тях Северна Корея, Иран и Русия! Трябва да си признаем, че евреите са в основата на всички проблеми и главоболия. Дори доктрината на "война между цивилизациите" (война между християни и мюсулмани) е формулирана от евреите като път за създаването на "Велик Израел".
17
2
 
0
 
! Отговори
Тато преди 6 години
До Анонимен, а какво пише в Корана?
16
15
 
10
 
! Отговори
Масон преди 6 години
Само ние и Щатите работим за унищожаването на Исляма от което ще се спечели целия свят!!Рискуваме животите си,търпим ежедневни терористични атаки. А какво правите вие!!!Само плюете по тези които ще унищожат вашия най-голям враг!!Как не ви е срам!! Уж мразите Исляма а хапете юмрука който ще го заличи !!! Бедни душици!! Вашето сегашно отношение ще определи бъдещето ви!Помнете ми думата!!!
15
14
 
8
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Ако България иска справедливост за връщане на нашите стари земи и стари столици,тогава трябва да подкрепя другите народи,които искат същото. В тия земи ислямистите са окупатори а Доналд имА доблестта да прехвърли тяхното внимание от Европа към Азия и Америка,с което направи огромна услуга и на нас!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стои на пусия и ги причаква :))
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително нагла и отврратителна нация. Ще си намерят майстора рано или късно.
12
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм си представял , че мога да мразя някого само защото е от определен народ или етнос (дори и ц.....н), но наглите еврей просто не ми оставят друг шанс.Отвръщавам се от тях с всеки изминал ден и изглежда това няма да спре, а също се отвръщавам и от мазните евро бюрократи които вместо да му скръцнат със зъби на тоя наглец, му оставят вариант да си мисли, че това което се твори е редно.
11
5
 
13
 
! Отговори
българина преди 6 години
в замяна юдеите ще ни пратят още инженери.. лицемери. той господ ще ви оправи
10
1
 
13
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Пише се Йерусалим, неграмотници!!!
9
4
 
3
 
! Отговори
Мечка преди 6 години
До шматкаДсеки луд арабин ще ходе там да го гръмнат. А после и семейството му. Така правят еврейте. Да се знае.
8
5
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Анонимен 7А в историческите книги пише, че евреите са имали държава от 9 век преди новата ера до падането на южното еврейско царство през 586 година преди новата ера. Не знам на какво е бил столица Йерусалим, като 2500 години не е имало еврейска държава.
7
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 3 000 години Ерусалим е столица на Евреите , който не вярва да прочете библията и корана . В библията се пише стотици пъти , че Ерусалим е столица на евреите , а в корана нито един път не се споменава това . Анадъмно другари мюсюлмани или другари неграмотни.
6
6
 
20
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Тиквата няма ли да се напъне пръв да пререже лентичка на Европейско посолство в Ерусалим ? па ако ще и палатка да е или фургон със български флаг и Бойко с лентичката
5
20
 
28
 
! Отговори
Сърбоман преди 6 години
Ще цепите Косово, а? Свобода за Палестина! Вън еврейските окупатори!