Шеф на ДАИ с "възпитателни" мерки: Превантивно служители в затвора!?

Според него обаче той просто им провеждал инструктаж
15 дек 2017 09:30, Боряна Павлова
31
Шеф на ДАИ с "възпитателни" мерки: Превантивно служители в затвора!?
Снимка: архив Reuters

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. Необичайната акция станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.

"Възпитателното" гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за "провеждане на инструктаж", пише "Дарик". Посещението явно се сторило стресиращо за някои от колегите му и се стигнало до доклад, в който една от тях – Таня Гуглева описва преживяния потрес.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите.

Шефът на Областния отдел "Автомобилна администрация" допълвал шока с намеци, че това чака всички нарушители на закона и престъпници.

След псевдовъзпитателната акция някои от служителите изпаднали в нервен срив и стигнали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е абсурден и недопустим.

Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода.

По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на "Автомобилна администрация", включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" явно не са на същото мнение, след като са спуснали заповед за дисциплинарно наказание. Тя обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година - след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 10 месеца
Нищо ново не виждам в това "сътрудничество" между шефа на ДАИ - Пазарджик и шефа на Затвора - Пазардик Веселин Коцев. Преди доста години по същия начин размениха работните места на любовниците си. Сегашният началник на ДАИ, като шеф на Полицейското училище по онова време, изпрати на работа при приятеля си Коцев любовницата си Е.С., а Владимир Добрев, за да върне "жеста" на приятеля си, назначи на работа в Полицейското училище любовницата на Коцев С.М.
26
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 10 месеца
Този началник не е чист. Разровете се в чичко Гугъл и ще подредите пъзъла. Кой и защо го уволнява, назначава и преназначава. Очевидно местен феодал, който владее всички прийоми за сплашване , а съдебната система му слугува.
25
1
 
5
 
! Отговори
Служител преди 10 месеца
Защо само ми триете коментарите. И пак да напиша. вл.до до.рев е милионер и има 10 сгради построени в Пазарджишка област. Как става така и Комисията за незаконно придобито имущество какво следи и проверява. Това е коментарът, който пиша за трети път и ми го изтриват. И да не забравяме да.янчо во.новски, който пази добрев.
24
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
До ДЕПУТАТИ 11:Напълно подкрепям идеята,Цвета Караянчева да организира двудневен тиймбилдинг на парламента,с преспиване в Софийският централен затвор!За ВИП персоните,съответно ВИП килии и пълно обслужване-морално,орално,***,по-избор на клиента?!Смятам,че ефекта ще е положителен?!
23
3
 
2
 
! Отговори
Алов666 преди 10 месеца
Цваковщина и Бойковщина до тука ще ни докарат !!!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво! Всички ученици като станат на 18 трябва така да ги водят в затвора! Сигурен съм, че престъпността рязко ще спадне :)))
21
0
 
20
 
! Отговори
111111111111111 преди 10 месеца
След това и разходка до гробищата, че да видят, че нищо няма да занесат на онзи свят.
20
1
 
6
 
! Отговори
ммммххх преди 10 месеца
До mitaka
И никой не прави сметка, че този доб.ев е по-лош от всички служители, които е вкарал в ареста. тодор грочев някой да си го спомня. Прочетете за него.
19
4
 
16
 
! Отговори
Me be re преди 10 месеца
Браво, много добра инициатива !
18
3
 
21
 
! Отговори
ОТВРЪТЕН преди 10 месеца
Това е долна държава !! Вместо да го наградят ,те го понижават !!
17
2
 
19
 
! Отговори
mitaka преди 10 месеца
Може да звучи стряскащо, но този е гений! Повишение и награда.
Интересна идея, може би за някои държавни служители при постъпване на работа и най-добре профилактично всяка година.
За кметове и депутати и министри даже всеки месец.
От друга страна повечето, които не са корумпирани сигурно наистина са изживели стрес.
Проблемът, е че корумпираните сигурно не им пука изобщо.
Може обаче пак да има смисъл, ако не им издържат нервите и започнат да се топят един друг. Това е най-ефикасния начин.
16
8
 
15
 
! Отговори
Чачо преди 10 месеца
Тук са станали две грешки:
1. Някой е назначил по-погрешка този на поста. Профила му не съoтветства на геpбеpac
2. Съдията е помислил че го обвиняват в корупция и затова е отменил наказанието му
15
1
 
32
 
! Отговори
Йордан преди 10 месеца
Браво. И на мен ми харесва тази методика!
Плюс това, излиза че много лесно някои полицаи "изпадат в стрес". Така ли пълнят гащите, когато трябва да си вършат работата съвестно срещу престъпници...
14
0
 
45
 
! Отговори
евала преди 10 месеца
Браво. Доста народ трябва да мине през подобен тренинг
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПОЛИЦИЯТА НИ Е НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНА!!! ТЯ НЕ ЗНАЕ КАК ДА РЕАГИРА АКО ВИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ДОМА ВИ КЪДЕТО СТЕ С ПОСТОЯНЕН АДРЕС!

ПОЛИЦИЯТА НИ Е АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНА КОГАТО Я ПОВИКАТ ЗА ШУМ ОТ СЪСЕД ТЯ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НОСИ ДЕЦИБАЛОМЕТЪР ЗА ДА ИЗМЕРИ НИВОТО НА ШУМ ИНАЧЕ АКТА ПАДА В СЪДА!!!

БЕЗ ПОЛИЦИЯ НЕ МОЖЕ НО Е НАПЪЛНО НЕГРАМОТНА ЗАКОНОВО БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ!!!

----

А ПРОКУРАТУРАТА ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НЕ СА В ЗАТВОРА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ОТВРАТИТЕЛНО!!!!
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хахаха
Евала на тоя шеф!
А на цялата администрация още по-голямо ХАХАХА
сами не могат да се санкционират като хората, какво остава да налат санцкии на другите ... да вземат да посетят и училище, да изкарат един ден на чиновете за бързо ограмотяване.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Похвално!

Всички държавни служители трябва да минават такъв инструктаж на 6 месеца в различни затвори, да не привикват.
10
0
 
19
 
! Отговори
ДЕПУТАТИ преди 10 месеца
ИСКАМ И ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ДА УСТРОИ ПОСЕЩЕНИЕ НА ЗАТРОВА ЗА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ И ББ НА МИНИСТРИТЕ . ЧЕ ЦАЦАТА НЯМА ДА ДОПУСНЕ ДА ИМА ОСЪДЕН ДЕПУТАТ И МИНИСТЪР Е ЯСНО НО ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ ТОЗИ ЧЕЛЕН ОПИТ .
ИСКРЕННО СЕ НАДЯВАМ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха, това ми прилича на сюжет от един стар сръбски филм - "Тесна Кожа". Там началниците на едно държавно предприятие сънуваха "Киша и компири" и накрая наистина се оказаха в затвора и вадеха картофи на полето в един дъжд .
8
0
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 10 месеца
Напразно се е хабил. И децата знаят че това няма как да стане в най-добрата демокрация на света.