Шеф на ДАИ с "възпитателни" мерки: Превантивно служители в затвора!?

Според него обаче той просто им провеждал инструктаж
15 дек 2017 09:30, Боряна Павлова
31
Шеф на ДАИ с "възпитателни" мерки: Превантивно служители в затвора!?
Снимка: архив Reuters

Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. Необичайната акция станала повод да му бъде наложено дисциплинарно наказание – понижение в длъжност за 6 месеца, която обаче той успешно обжалва на първа инстанция – пред Административния съд.

"Възпитателното" гостуване в мястото за лишаване от свобода било на 8 юни тази година. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за "провеждане на инструктаж", пише "Дарик". Посещението явно се сторило стресиращо за някои от колегите му и се стигнало до доклад, в който една от тях – Таня Гуглева описва преживяния потрес.

На входа им били взети личните карти и мобилните телефони, след което били вкарани в килиите, разказват участници в сценария. Гостите били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите.

Шефът на Областния отдел "Автомобилна администрация" допълвал шока с намеци, че това чака всички нарушители на закона и престъпници.

След псевдовъзпитателната акция някои от служителите изпаднали в нервен срив и стигнали до гълтане на успокоителни. По думите им, този опит на началника да ги сплаши и респектира е абсурден и недопустим.

Владимир Добрев има своя версия за случилото се. Казва, че никого не е принуждавал да отиде в затвора. На входа всеки сам дал личните си документи, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода.

По предложение на началника на охраната разгледали една килия. В клуба към тъмничното заведение бил проведен разговор за актуалната ситуация в системата на "Автомобилна администрация", включително последните задържани за корупция служители – стандартно изнесено обучение.

Шефовете на Добрев от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" явно не са на същото мнение, след като са спуснали заповед за дисциплинарно наказание. Тя обаче пада в съда, без дори да се разглежда дали санкцията е основателна. Заповедта е издадена на 16 октомври 2017 година - след изтичане на двумесечния срок за налагане на дисциплинарно наказание.

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.