Простреляният данъчен бере душа във ВМА. От килърите – ни вест!

Снощи медиците във ВМА са му извършили втора тежка операция
19 дек 2017 09:00,
119
Простреляният данъчен бере душа във ВМА. От килърите – ни вест!
Простреляният Ивайло Цветков. Снимка: Facebook

Простреляният вчера в столицата служител на НАП, е в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха медиците от ВМА.

Снощи му е направена втора операция, извършени са и множество преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции, допълват от лечебното заведение.

Както вече знаете 43-годишният Ивайло Стаменов Цветков бе прострелян с два куршума в джипа му посред бял ден в центъра на София.

С рани в дясното рамо, гърдите и ръката той бе откаран във Военно-медицинска академия.

Дръзкото покушение бе извършено около 8:40 ч на улица "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет. Платното там е тясно заради синята зона и от едната страна има редица от паркирани коли.

Стаменов се е спускал бавно със своя джип БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция за приходите (НАП).

Внезапно откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два – страничното. Килърите избягали с автомобила си.

В медиите се появиха непотвърдени информации, че килърите били двама, в тъмно "Рено", което около обед е намерено от столичната полиция със счупени стъкла.

Смята се, че е стреляно с пистолет. Имало е версия и за пушка, тъй като свидетели говорели за три много силни гърмежа, но е изяснено, че звукът е бил силен заради тясното пространство между сградите.

Раненият Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки – цигари и алкохол. Затова и водещата версия е за поръчково покушение, свързано с работата му.

Криминалистите се надяват, когато състоянието му позволи, да го разпитат за предположения кой може да стои зад стрелбата.

Останалите хипотези са свързани с миналото на Стаменов като полицай. Има и версия за личен мотив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
16
 
! Отговори
stevensoooon преди 6 години
То в Пазарджик има и един Тиков, който в началото на краденето си, не беше си платил.Та го запалиха в колата си .
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като се съвземе килирите ще му пуснат вест СМСнека си почине първо
81
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, че не е сълза е ясно но трябва да се акцентира върху друго, в европейска столица в центъра и гърмят човек и не могат да ги намерят, камери пълно навсякъде и какви ли не техники и накрая какво ? Толкова мн полицаи на глава на население и какво ? За какво ги храним тези е въпроса ! А отговора го знаем всички.. дано оцелее и да потопи и други със себе си !
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dami i gospoda jurnalisti zashto qde shamari v Dubai debeliq i ot KOGO???nali ste rusofili kajete
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Medi i delqn zloto na Bulgariq
78
4
 
4
 
! Отговори
bulgartabak преди 6 години
koi e sobstvenika da vi pitam psevdojurnalisti koito se hranite ot Debilniq Prascho??????????????????
77
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Власта винаги е служила за едно да се краде , чрез корупция не остава следи , няма банки , няма фишове , договори парите в Брой яхта в Дубай.. Онзи ден си вадих свидетелство за съдимост , една съдийка се хвалеше че мъжа и сина били с яхтата си в Дубай в Персийския залив..
76
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Системата винаги е била една - корумпираните данъчни вземат пари на политици от висок ранг.. Има събирач на парите.. за всяка област..И в образованието е така , за да работиш учител плащаш по 50лв. на месец на директора , той пък плаща по нагоре на кмет или друг който бюджетен разпоредител.. с изкючение на техникумите всички училища са бюджетно разпореждане на общината..
75
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол". Наскоро излезе официален доклад на Турция, че "Булгартабак" се занимава с контрабанда на цигари, даже е предаден вече на българските власти, но от наша страна пълно мълчание. Какво е следял този, май нищо не е следял и не са ли му затворили устата превантивно?
74
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Първо беше началник на сектор, след това стана началник на отдел."Мен защо не ме вземат за началник от раз! Всички конкурси в Държавна Администрация са нагласени и се пишат, за да може да се спечелят от определен човек (от техен човек).
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкупите на такова ниво са 300-500хил. лева за тези пари ще наемеш 5-6 убиеца. По изгодно да утрепеш..
72
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се радвам , че трепят данъчни , то такава шеметна кариера не се прави в НАП без да си платиш на Боко и въпитаника на бавно развиващото се основно училище във Вършец - Цветан Цветанов.. А да си платиш на Цеко трябва да си корумпиран.. Тука в Пазарджик има Гъбар и има и хотел Аутлет италианец Доменико - Плати на Цветанов - 300хил. лева да го отърве от НАП.. Краде ДДС - по 5 пъти в месеца ходи във Франкфурт да носи пари в брой , шофьорите му носят големи суми.. Да не е по банка да краде
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aбе, ако умре, мир на праха му... Но пък всяко зло, за добро! Ако гръмнат още 2-3-4-5, но да са наистина от корумпираните тия дето да гръмнат... тогава тия бoклyци от държавна администрация ще се размърдат, ще се сетят, че има нещо нередно, което правят. И не са безсмъртни. Все на някой му избиват нервите.
70
5
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 6 години
Румене, че хората са *** е ясно. Ама какво съчувствие бре човек, мен защо не ме стрелят по улицата? Човека може да има семейство, ама очевидно ги е изложил на опасност със схемите в които е замесен. Всеки търси парата, и когато става въпрос за пари, няма невинни жертви.....
69
2
 
6
 
! Отговори
Горива и Далавери ЕТ преди 6 години
"Иво Стаменов работи в дирекцията от нейното основаване. Първо беше началник на сектор, след това стана началник на отдел. Неговият отдел се занимава с контрола на стоки с висок фискален риск. В тази група влизат общо 553 стоки, като отскоро там са и горивата", коментира директор Ивайло Тодоров.
68
1
 
38
 
! Отговори
Една молба.. преди 6 години
..към служителите на НАП: моля при бъдещите покупки на леки коли и джипове да обърнете повече внимание на бронираните модели! Така ще спестите сума ти пари за лечения, погребения и разследвания!
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахах! Не бе, номер на колата СВ, означава Скоро Втора употреба! :D :D :D
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да каже каква марка му е часовника, евентуално колко струва? И къде е правена снимката? Разгледайте му и профил във Фейсбук, ако има такъв. На хората с висок стандарт си им личи, в повечето случаи.
65
3
 
37
 
! Отговори
Поредното корумпе преди 6 години
99% съм сигурен, че този е диво корумпе и не се е разбрал за нещо със съучастниците си.10 годишен X5 струва 25-30000 лева. Този на корумпето може и да е по-нов (най-вероятно). Как човек с 1500 лева заплата си го е позволил?НАП е гнездо на корупцията. Ако не беше, държавата щеше да е ОК за точно 2-3 години. Както виждаме, става все по-зле.
64
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"а по регистрационният номер СВ Се разбира, че е купен скоро и втора употреба, а не нов."Защо? Случайно СВ да не означава (С)офия (В)тора употреба? Може да е стара кола, но може и да е нова. По номера само можеш да гадаеш имайки предвид кога излезнаха тия номера СВ на бял свят. Да кажеш от коя дата нататък е възможно да е купена колата. Но в никакъв случай не можеш да направиш заключение, че е непременно втора употреба! Иначе, не ми пука... Гръмнали са го, и кво? Всички си имаме грижи! БМХ!!!