Цзинпин с послание до Путин за укрепване на отношенията им

Иска да укрепят "политическото и стратегическото доверие"
Обновена: 31 дек 2017 14:40 | 31 дек 2017 14:34,
111
Цзинпин с послание до Путин за укрепване на отношенията им
Снимка: архив Reuters

Китайският президент Си Цзинпин заяви в новогодишно поздравително послание до руския си колега Владимир Путин, че има готовност заедно с него да полага и занапред усилия, насочени към "укрепване на политическото и стратегическото доверие" между двете държави, съобщи днес агенция Синхуа, цитирана от ТАСС.

Лидерът на Китай изтъква по-специално стремежа на страната си да развива стратегическа координация с Русия на международната арена и отбелязва първоначалните успехи в обвързването на пекинската инициатива "Един пояс, един път" с Евразийската икономическа общност. Си Цзинпин откроява трайния напредък в работата по ключови съвместни проекти с Русия в иновациите, селското стопанство и медийната сфера.

В поздравително послание до президента на Китай Путин подчерта по-рано успехите в развитието на руско-китайските отношения, постигнати през отминаващата година в сфери като външнополитическото взаимодействие, науката, техниката, културата и хуманитарната дейност.

Той потвърди готовността за по-нататъшна обща работа с цел засилване на всеобхватното доверително партньорство и стратегическото взаимодействие между Русия и Китай.

Поздравителни послания си размениха днес също китайският премиер Ли Къцян и министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев, които дадоха висока оценка за развитието на двустранното сътрудничество, допълва ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
14
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Мъти се нещо в Азия!Напрежение в Южно-китайско море между флота на Китай и САЩ.Напрежение на Корейския полуостров между Северна Корея и САЩ.Някои политически и военни наблюдатели твърдят, че всъщност не Северна Корея е главната цел на САЩ, а Китай!?Прибавете към това и изборите през март в РФ и става наистина интересно!Въобще, началото на 2018г. се очертава да бъде доста динамична.
57
1
 
9
 
! Отговори
OLE преди 6 години
USA SCHTE DUXARE SUPARE USA SCHTE DUXARE SUPAREEE
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е бъдещето, след америка да фирст.
55
28
 
3
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всъщност всичките погранични с Китай авт.области и републики в Руската федерация са населени с народи от китайски произход . Хабаровск всъщност е китайския Харбин и китайците имат претенции, даже в миналото имаше военни сблъсъци м/у двете държави спечелени тогава от СССР заради по-високото военно превъзходство . Сега нещата обаче са напълно променени , Русия няма числеността на СССР , а основните заводи за високо технологично оръжие останаха в Украйна ,а Китай е технологичен гигант в момента .
54
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** дойчовци и американци блъснаха енергийна и военна суперсила в прегрътките на Китай това е сигурно глупостта на века.
53
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на терористичната организация наречена: "САЩ" - наближава със страшна сила!Сбъдват се най-лошите кошмари на мракобесниците: - загуби в арабския регион, Крим остава руски вечно, европейските държави и Турция загубиха доверие във фащ, стратегически съюз между Китай и Русия!Пропагандатори, търсете си друга хранилка - сащ са бита карта!
52
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които се прехласват по китайците трябва да знаят, че в югоизточна Азия обрисуват китайците като "азиатските евреи". Това трябва да ви говори нещо що за хора са те. Допълнителният проблем е че за разлика от истинските евреи те са милиард и половина.
51
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин и Си ще властват над Евразия, а който контролира Евразия контролира планетата.
50
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпада на Русия наближава и Китай си е харесал Сибир.
49
7
 
27
 
! Отговори
Хъм преди 6 години
Двама големи, които ще се противопоставят на фалшивите двойни стандарти на високомерните безидейни "цивилизации".
48
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДАЛЕЧНА СТРАТЕГИЯ 45----Стратегията ти работи много по-ефикасно в Сибир. Добродушният дядя Ваня, който не мисли за утрешния ден и една бутилка водка му е достатъчна за да се чуства на десетото небе е последния тип човек който може да се противопостави на напористите, алчни и хитри китайци, които основната им цел в живота е да раждат деца и да увеличават богатството си по всички възможни начини.
47
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайците вече са превзели половината Сибир. Русия под "мъдрото" ръководство на Путин все повече се изолира от Света и икономиката и съвсем се свива за разлика от Китай който се интегрира и просперира. Народите населяващи Сибир отдавна искат да се отърват от Русия която им носи само беднотия и гнет. Помнете ми думата след 10-тина години Сибир ще е китайски.
46
21
 
7
 
! Отговори
Жеков преди 6 години
Двама смешници, които мачкат своите народи в името на личното си облагодетелстване. Ако живееха в нормални страни, щеше да изгният в затвора!
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Китайците поне са работни хора, а виж Европа от какви е залята.
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През далечната 1977 имах един познат руснак от Хабаровск. То беше убеден руски патриот и в това време на пълно противопоставяне между СССР и САЩ той ми зададе следния въпрос: "Знаеш ли кога ще дойде истинската опасност за Русия?" Аз казах: "Не знам". После той ми отговори: "Тогава когато китайците престанат да ядат с клечки и започнат да ядат с лъжици". Сега се страхувам че този прозорлив човек може да се окаже прав.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova e istinata ne usa i podai gadez ot bg
42
8
 
21
 
! Отговори
Хабиб преди 6 години
Браво на другаря Си истински държавник с Путин ще контролират САЩ.
41
4
 
21
 
! Отговори
ДАЛЕЧНА СТРАТЕГИЯ. преди 6 години
Китайците масово населват САЩ. Държавна политика. Изпращат ги там, учат с държавна издръжка и се заселват след това. Раждат деца и се възпроизвеждат с висока скорост. Всички са подчинени на строго ръководство на всеки квартал, в китайските квартали не се допускат да живеят други. Освен това пласират огромни количества наркотици, печалбите отиват в родината.С две думи, при тази скорост след 30-40 години президентът на САЩ ще е китаец
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
neka gee qd kravarete pukaite se
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СВЕДЕНИЕ НА АВТОРА НА ЗАГЛАВИЕТОЦЗИН-ПИН Е МАЛКОТО ИМЕФАМИЛИЯТА Е СИ.