Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско

Във всички планини да има възможност за развитие на туризъм
3 яну 2018 14:00, Екип на Bloomberg
50
Кои са ползите от изграждането на втори лифт в Банско
Снимка: Reuters

Икономическите ползи от изграждането на втори лифт в Банско са очевидни. Не само в Пирин, а във всички български планини трябва да има възможност за развитие на ски туризъм, на зимен туризъм, на всякакъв вид туризъм. Това коментира Стоян Панчев от ЕКИП в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Всички знаем какви опашки се образуват пред съществуващия лифт в курорта. Няма логика ситуацията да остане такава. Наясно сме, че всеки като потребител, ако трябва да чака много дълги време за една услуга, няма да остане с положителни впечатления и няма да пожелае да се възползва повторно от въпросната услуга“, подчерта гостът в студиото.

Панчев очерта и още една теза в полза на развитието на туризма в региона, минаващо и през изграждането на втори лифт – когато бизнесът, конкретно туристическият такъв, е успешен, той започва да мисли все повече за опазването на природата. А именно красивата природа е основен фактор за привличане на туристи. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
2
 
! Отговори
-10 преди 6 години
"Човече ,това че в пика са се стоварили чакащи ,значи че като се качат и пистата е заета ще чакат на пистата."Затова трябват и нови писти :-)
24
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Друго трябва в Банско. Първо трябва да се съборят поне половината хотели там. После ще мислим какво още са построили в повече.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същото като по морето- много , много, а като отвориш данъчните постъпления и хотелите празни, заведенията празни ...
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То път няма до Банско те лифт искат. В такова задръстване попаднах във вторник, бедна ти е фантазията. Не ни бива да правим пари от туризъм - има още много да учим
21
0
 
26
 
! Отговори
... преди 6 години
Добре де секи виде от подаваните докименти в НАП, че съществуващия лифт превозва по малко от 5000 пътници на ден в най-най-най-натоварените си дни! Сега благодарение на това се плащат такива и такива данъци, налози и такис! А не стига това ми и този лифт имнал доста по голям капацитет! Сега де е икономическата полз да подарим и изплатим втори лифт на фирма която ни ЛЪЖЕ и сега! Яйде това ми кажете "драги" ми "специалисти"!!!????
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 21Тогава ше искат нова писта. След това още хотели. Това е идеята. Слънчака на Банско
19
0
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
До АнонименЧовече ,това че в пика са се стоварили чакащи ,значи че като се качат и пистата е заета ще чакат на пистата.
18
7
 
1
 
! Отговори
гого преди 6 години
че ти колко искаш да и дават, 1500 на камериерка....хаха смях, там бакшиша е важен. Работиш получаваш, мързи те ,заплатка само.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно въпросче:Колко души чакат повече от 30мин на лифта в Банско?Едно отговорче: ! ! ! 2000 души ! ! !Обаче на никой не му дреме за чакащите, още повече, че те не са толкова много.Второ въпросче:Дали някой ще даде 50 млн.лв за втора кабинка заради 2000 души чакащи повече от 30мин?Отговорче:НИКОЙ
16
0
 
7
 
! Отговори
СПС СПС СПС преди 6 години
Вземете пример от ГЕРБ и ДПС и действай НародеСПС = Суджука Прави Съединението
15
1
 
16
 
! Отговори
преди 6 години
Ползата от файдата Цеко Минев да държи Банско за последните 17 години е пълна нула!Ползата от полуграмотни ски учители да държат монопола за тази дейност също е нула.Ползата от това бургаски гларуси да държат кръчмите в Банско е смехотворна!Ползата от апартхотелите е никаква, изобщо тези които помним банско от миналия век ще кажем ,че едно културно съкровище беше унищожено от алчност и либерален ентусиазъм! А зелените са каки на повикване- факт!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата е нула по морето има много хотели защо дават на камериерките заплати по 500 лв ? Държавата все повече обеднява туй е ползата от туризма.
13
7
 
1
 
! Отговори
Абе преди 6 години
банскалииги ще спечелят работно място да или не ?!?
12
2
 
21
 
! Отговори
Скиор преди 6 години
Кои са ползите .... за кого питам обаче? За Българи? За скиорите? Да бе! Как ли пък не! За селските банскалии, мафиоти и тарикати - безспорни, но за останалите българи?Цялата кампания за защита на природата ни бе емоционална, но погрешна. Говореше се,че можело да се вдигне капацитета на сегашния или,че щяло да се изсекат няколко дървета за новия лифт. НЕ! Проблемът е,че и в момента планината е ПРЕНАСЕЛЕНА, а новият лифт ще утрои това. Лакомията на банскалии не е причина да се убива планината!
11
5
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
заради тези същите пидскачащи сега за банско, магистрала Струма е на никъде и що народ се изтрепа в Кресненско, да не казвам и за Хемус, колко щяха да са живи сега ако това Микре го нямаше а имаше магистрала до Ловеч Плевен....
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е ползу роду, както казваше Жоршш дьо Ганчев.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползата от втори лифт е, че се отваря вратичката и за трети лифт, после за 4-ти, 5-ти,...10-ти лифт и т.н. Презастроването в Банско е факт от много години и ако направят още един лифт, там съвсем ще озвереят за ново строителство.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ползите са само и единствено за цеко и компания, още повече че фирмата му е офшорка, дори данъци не плаща в България, а концесията е стотинки буквално!!! това си е пладнешки грабеж, нагъл, безочен и лицемерен и тези, които помагат на цеко са съучастници в произвола
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна блокада на София за да спасим Пирин
6
4
 
21
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Ние не знаем как да правим туризъм,камоли да го развиваме.Всичко живо в тая държава иска да се занимава с бизнес.Нищо,че не знае две и две.Няма природа няма туризъм.Но ще имаме два лифта 100 хотела.