Нужда от пари – бърз кредит си набави... А измамите? КЗП съветва!

Димитър Маргаритов с експертен коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
4 яну 2018 12:40, Екип на Bloomberg
24
Нужда от пари – бърз кредит си набави... А измамите? КЗП съветва!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В областта на бързите кредити Комисията за защита на потребителите работи в 2 насоки – сигнали и жалби от потребители, както и преглед на общите условия на компаниите кредитори. Може да кажем, че през последните 2 сме проверили почти всички такива компании. Ако някои не са проверени, то това ще стане, когато бъдат регистрирани в БНБ.

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Към момента у нас функционират над 50 фирми за бързи кредити, регистрирани в БНБ, посочи гостът в студиото.

Какви са резултатите на проверките на КЗП – открити са били нарушения, но в голямото си мнозинство компаниите са привели условията си към предписанията на комисията.

Преди човек да вземе бърз кредит, той трябва да съпостави множество различни оферти. От базисна важност е и т.нар. "стандартен европейски формуляр", който е основа на подписвания договор и в който са записани най-важните елементи от него – размера на кредита, лихвата, допълнителните такси.

По думите на Магаритов "шопинг" сезона по Коледа и Нова година е преминал спокойно. Получени са били около 100 сигнала, голяма част от които са представлявали не оплаквания, а въпроси от страна на потребители към комисията. Имало е и дежурни екипи, работещи в празничните дни.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Melissa Nicholas преди 4 години
Здравейте всички навън, надявам се, че всички вие сте добре ??? Моите имена са г-жа Мелиса Николас, идвам от Канзас, преди няколко месеца бях затънала в лоша финансова ситуация и имах нужда от спешен заем, за да платя сметките си и да се върна на крака финансово поради настоящата си финансова ситуация, отказана от банката ми. за да ми дадат заем, така че не ми остава друга възможност, освен да търся необезпечен заем онлайн, в процеса kathyrichardfinance***hotmail
29
0
 
2
 
! Отговори
mr scott преди 5 години
Добър ден,Имате ли някакви финансови затруднения? Имате ли нужда от заем, за да изчистите дълга си? Ще увеличите ли финансите си? Вие сте бизнесмен, който желае да разшири компанията си. Вие сте насърчавани тук, за да се свържете с истинския герой, доверие и ефективно отпускане на заеми за вашия заем. Аз съм известен както от хората, така и от правителството за нашата голяма ефективност.Изпратете ни имейл на: (accessloanfirm2030***gmail)
28
0
 
2
 
! Отговори
rose anna преди 5 години
Здравейте,Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: (roseannamoore70 @gmail)
27
0
 
2
 
! Отговори
fred преди 5 години
До ФактВземете своя заем сега в рамките на 48 часаДобър денИскаш ли да бъдеш предприемач, да започнеш проект или да си купиш апартамент или имаш ли някакви финансови затруднения, помощта ти идва сега, загуби ли си сън, опитваш се да получиш заем, не позволявай мечтите ти да умрат, свържи се с господин Фред Лари, за бърз и надежден заем.Ние предлагаме този вид заем под:1 Заем на дружество2. Бизнес заем3. Апартамент заем4. Автоматичен заем5. Автомобилен заем и др.ние предлагаме кредити на сериозни и честни клиенти, които са готови да ни сътрудничат с 3% лихвен проце
26
0
 
2
 
! Отговори
Isabella Hamilton преди 5 години
Здравейте, Отчаяно се нуждаете от заем? Би ли ви лишен от заем от вашата банка или някоя финансова фирма? Имате ли нужда от финансова помощ? Нуждаете ли се от заем, за да изплатите вашите сметки или да купите жилище, или да консолидирате дълга си и да сте дълг? Искате ли да имате собствен бизнес и имате нужда от помощ за финансов заем?Свържете се с мен сега по имейл: (immaculatecashloan @gmail)Забележка: 100% надеждно заемно предложение и без такса за аванс.Много поздравиИсабела Хамил
25
0
 
2
 
! Отговори
mr scott преди 5 години
Здравейте,Това е да ви информираме за нашата кредитна оферта в "Ние предлагаме лични, търговски и лични заеми с много ниски лихвени проценти до 3% в рамките на 1-20 години срок на изплащане и можете да заемате между 1000 евро и 25 000,00,00 евро, обаче, ако се интересувате любезно ни пишете на: accessloanfirm2030***gmailОсновното предимство при получаване на заеми от фирмата за достъп до кредит е, че не се изисква обезпечение.Изпратете ни имейл на: accessloanfirm2030***gmailОтговорете
24
0
 
2
 
! Отговори
Mr Calvin преди 5 години
Добър ден,Аз съм регистриран личен кредитор. Ние отпускаме заеми, за да подпомогнем хората, фирмите, които трябва да актуализират финансовото си състояние в целия свят, като много ниски годишни лихвени проценти са с ниски до 2% в рамките на една година до 30 години период на изплащане до която и да е част от света. Предоставяме заеми в диапазона от 5 000 евро до 500 000 000 евро. Нашите заеми са добре застраховани, за максимална сигурност е наш приоритет. Заинтересованото лице трябва да се свъ
23
0
 
2
 
! Отговори
Eric finance преди 5 години
Имате ли нужда от заеми за проект, инвестиции, лични заеми, бизнес кредити, жилищни кредити, студентски заеми, консолидационни заеми и заеми за различни проекти? за тези, които искат да получат заем от нашата компания, трябва да се свържете с нас днес (ericfinancee***gmail или ericfinancee***outlook) или да посетите нашия уебсайт ericfinancee.wixsite/ericfinance и да получите вашия заем днес.
22
0
 
2
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
Това е едно узаконено безмислие .....но в крайна сметка се питам къде е държавата.Представете си наглостта - някои персони дори приписват термина - ФИНАНСОВА ИНСТИТУЦИЯ. Всеки проблем има и своето решение но в случая - ТОВА БЕЗМИСЛИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ . Защо обаче не се случва - и тука е налице фактора намесени разни парнийни персони, които намират облагодетелстване.Извод - не се доверявайте на тези измамници - не теглете никакви пари по никакв повод
21
0
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Големи съвети,голямо чудо!Ако си гледаха работата да имаше 100 затворени магазина...примери мога да дам от лични наблюдение...Емаг от днес с тяхните вечни промоции...Като напишат "до -80%" и ?И 2 % е законно,нали...И разни като тоя си приказват по телевизиите...
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва да има фирми за бързи кредити? Узаконена измама. Защо трябва да има ченч бюра? Няма ли банки? Кредитни карти?
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бърз кредит означава измама, абсолютно винаги, връщане с лихвите и лихвите на лихвите, скрити в договора. Целят се точно в бедни, лековерни или много отчаяни, които да не могат да платят сумата с лихвите и те да растат още повече. Накрая може да платите десеторното или дори да изплатите един апартамент за бърз кредит на малка сума. Вземете си обикновена кредитна карта от банка, никога бърз кредит, ще съжалявате.
18
0
 
5
 
! Отговори
ооо преди 6 години
В таз комисия служителите са експерти по всичко решават на свой джоб всички проблемирекитьори 1 ,./80% процента от личния състав е със средно образование и са в напреднала възраст .Иначе са най наглите държавни служители. Тяхната цел е да напишат на търговеца без да решат проблема на жалбоподателя като редовния отговор е да си търси правата по гражданско правен път.Тез служители от КЗП какво разбират от банкиране че да вземат становища.БНБ си измива ръцете чрез тях защото важни хора стоя
17
2
 
13
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Тези бързи кредити трябва да бъдат закрити. Това са пълни измамници. Не знам в страните от ЕС има ли такива неща, но дори и да ги има със сигурност не са такива мародери. Изобщо да ги няма, за да не се подлъгват хората за лесни пари, а да започнат да си правят сметка на парите, а не да нямат пари за хляб, дето се вика, а в същото време от най-големите телевизори грабнали.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗаконаМай си проспал 2014 година, когато въведоха тавана на ГПР.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A защо хората при евроатлантизъма взиамт бързи кредити да свържат двата края на края на месеца? Не им ли стигат заплатите - нали от както сме в ЕС заплатите постоянно растат и с всеки изминат ден живеем все по-добре и по-добре?
14
3
 
13
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
КЗП да не съветва, ами да действа - да сезира когото трябва и да затварят тези търгаши
13
2
 
11
 
! Отговори
бързокредитиращ преди 6 години
Народът живее все по-добре последните години, затова и си позволява и повече бързи кредити. Защото знае че ние сме стабилни, че каквото е било вчера, такова е и днес, такова ще е и утре. Сигурността позволява на хората да позлват повече кредити.
12
2
 
9
 
! Отговори
Закона преди 6 години
защо просто не се забрани със закон лихвите по кредитите да са по-високи от Х процента. Сега явно законът им позволява на лихварите да безчинстват.
11
18
 
7
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Бързите кредити са финансова услуга като всички останали. Човек ако му се налага, това е спасението. Лесно и удобно е човек да вземе 1000-2000лв. бързо за да покрие належащите нужди, да купи подаръци за нова година или да плати дължимите данъци.