Майка със забрадка, бебе №1 на Виена... Скандалът на 2018-а

Бебе с чужд произход предизвика буря в "австрийския интернет"
232
Майка със забрадка, бебе №1 на Виена... Скандалът на 2018-а
Снимка: KAV/Votava

Истински расистки скандал и яростна интернет атака се разрази с първото родено бебе във Виена за новата година.

Обявена от популярния печат за "първото виенско бебе за годината", малката Азел, родена в 00,47 ч. на 1 януари в клиника в австрийската столица, стана обект на куп неприятни коментари в интернет, понеже на снимките майка й е забрадена.

Католическата неправителствена организация "Каритас" - една от основните организации, помагащи на мигранти в Австрия, реагира незабавно и виенският й представител Клаус Швартнер поде кампания онлайн в подкрепа на новороденото момиченце.

В крайна сметка обаче групата във Facebook, събрала над 20 000 послания в подкрепа на бебето и неговите родители, бе закрита, след като бе масово докладвана от австрийци, предаде Франс прес.

"Омразата в интернет доби безпрецедентен мащаб, фокусирайки се върху едно невинно бебе", изрази възмущението си Клаус Швартнер  и отбеляза, че нещата са минали границата на допустимото.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
со *** ке ви тепаме!
164
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С настъпването на лятото,арабите с изненадващ удар се опитали да пробият българския обръч,но в решително сражение Кхан Тервел и българската войска разгромили окончателно арабската армия,а малкото оцелели едва се добрали до корабите(!) и отплавали.Дори и всички кораби византийците не са успели да унищожат,несъмнено Константинопол е спасен от българите и Тервел.
163
1
 
11
 
! Отговори
3 преди 6 години
...и трето от българите,вихърът на смъртта ги грабнал"Предводителя на арабите Маслама много бързо разбира,че българите са силен и опасен противник,затова нарежда да се изкопае дълбок ров между тях и българската войска,за да се предпазят от внезапни нападения,изкопали и втори ров откъм Константинопол и така арабската армия от обсаждаща се превърнала в обсадена.С настъпването на зимата арабите започват да изяждат труповете на мъртъвците,камъчета,сметта от корабите.С настъпването на лятото арабите
162
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 6 години
Византийците викат на помощ българите.И ето какво пише византиеца М.Сирийски "...Арабите били нападнати по суша и от жителите на града(Константинопол) и от българите,а в морето от ромейските кораби... Българите нападнали арабите и ги посичали,тези последните СЕ БОЕЛИ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ ОТКОЛКОТО ОТ РОМЕИТЕ.Отвън арабите били притеснени от по-голяма беда,отколкото ромеите отвътре.Дошла зимата,а арабите се боели да се оттеглят - първо от техния цар,второ от морето и трето от българите.вихърът н
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета на лондонистан Садик Кан каза, че тероризма в големите градове е нещо нормално и трябва да свикнем. Долу исляма
160
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ТервелДа не забравяме,че цялата Ираклиева династия са били протежета на българите и българите са ги поддържали на византийския трон."Гърците" или по-коректно византийците не правят никакъв погром над арабите,а само унищожават флотата им в началото,а самата война и обсада на Константинопол продължава около 2 години между българи и араби,като българите притискат арабите между стените на Константинопол и българската войска и ето какво пише византийския летописец Михаил Сирийски - "арабите били
159
0
 
6
 
! Отговори
минути за реклама преди 6 години
До Анонимен"мойто гардже има най-красива брадавица", изшльокала вранката
158
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V BALGARIA NE SAM VIDYAL TAKAVA KRASIVA MAIKA.
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДжамиле, вий с Фатме в Пазарджишко какво друго да правите зимъс под юргана - освен след десетото за кмет да те курдисат от правилната партия, та някой виенски проект по юропейска социална програма да изкяриш и ти за слава на алИллях и най-вече на демографската статистика
156
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До един българинНе,комунистите никога няма да дадат България на българите.Българите траябва сами да си я вземат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
155
7
 
0
 
! Отговори
Тервел преди 6 години
До юбералесне е присъствал на битката. Участват две български армии, втората не е ясно от къде идва, и кой я води.Погрома го правят гърците, като унищожават цялата флота на арабите, които карат подкрепления, но не достигат брега.Четет книжки от историци, а не от драскачи.
154
6
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
гнусна снимка... И ***, пашата как гордо гледа след като си е посял семето...гнусно...
153
1
 
24
 
! Отговори
Polska преди 6 години
За какво Ян Собиески спаси Виена? 3 века по-късно първото виенчанче за 2018г. е мюсюлманче. Не са виновни мюсюлманите, а онзи грозен *** в Берлин и френското геронтофилче, които напълно съзнателно и умишлено пълнят Европа с чужди раси и създават напрежение между хората. Не харесвам Ердоган, но човека още в началото на кризата предложи да се създаде зона в Сирия където да се настанят бежанците до свършването на войната. Другарките от ЕС обаче имат друг план и дори не му обърнаха внимание.
152
5
 
11
 
! Отговори
един българин преди 6 години
У нас е като след война без война защото комунистите воюваха и продължават да воюват срещу собствения си народ. България още кърви. Нали с кръв я бяха взели и с кръв я дават.
151
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм против заселването на Еаропа с други раси, те обаче не са виновни. Техните държави са разрушени от НАТО на който и ние сме членки, те са без държави, къде да ходят? Ако искате да протестирате протестирайте срещу главния виновник а не потърпевшите. А това че и у нас е като след война без война е друг въпрос, от нас и бежанците бягат.
150
7
 
27
 
! Отговори
иван преди 6 години
Мюсюлманките не правят аборти , раждат и си гледат децата при ВСЯКАКВИ условия , затова и в България бебе 1 е турче , а българките им се ще да си "поживеят", да си "похойкат" , а за семейство им трябва лукс, няма да е лошо да се позамислим за нашите отговорности !
149
1
 
8
 
! Отговори
родител преди 6 години
До юбералесда и за туй европа ни го вкарва дабъл пенетрейшън. Ей така от благодарност проклети да са
148
3
 
22
 
! Отговори
виц на годината преди 6 години
2030-а година, полицаи спират кола за проверка. Единия полицай казва с насмешка на другия: - Абе, Мюмюн... ела да видиш тоя кво смешно име има - Гюнтер!
147
4
 
27
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До СЛАВА НА ГЕРОИТЕ15 август 2108г. се навършват 1300г. от победата на българите над Арабския халифат. На 15.08.718г. Тервел с българската коница избива 30 000 араби и спасява Константинопол и Европа от Халифата. Този ден трябва да е официален праздник на Европа.
146
1
 
22
 
! Отговори
европатриот преди 6 години
До АнонименВ главата ти е каша. Стотици хиляди българи са мохамедани, някои с имена Джамел и Фатма и учат децата си на български. защото друг език не знаят. Не бъркай религия и нация.