Майка със забрадка, бебе №1 на Виена... Скандалът на 2018-а

Бебе с чужд произход предизвика буря в "австрийския интернет"
232
Майка със забрадка, бебе №1 на Виена... Скандалът на 2018-а
Снимка: KAV/Votava

Истински расистки скандал и яростна интернет атака се разрази с първото родено бебе във Виена за новата година.

Обявена от популярния печат за "първото виенско бебе за годината", малката Азел, родена в 00,47 ч. на 1 януари в клиника в австрийската столица, стана обект на куп неприятни коментари в интернет, понеже на снимките майка й е забрадена.

Католическата неправителствена организация "Каритас" - една от основните организации, помагащи на мигранти в Австрия, реагира незабавно и виенският й представител Клаус Швартнер поде кампания онлайн в подкрепа на новороденото момиченце.

В крайна сметка обаче групата във Facebook, събрала над 20 000 послания в подкрепа на бебето и неговите родители, бе закрита, след като бе масово докладвана от австрийци, предаде Франс прес.

"Омразата в интернет доби безпрецедентен мащаб, фокусирайки се върху едно невинно бебе", изрази възмущението си Клаус Швартнер  и отбеляза, че нещата са минали границата на допустимото.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Юнал ДжемиловЕла..Можеш само да ми усучеш една тръба... И не се ежи много, щот изобщо не знаеш с кого комуникираш, само на Юнал ще ми станеш, че и Джемилов... Тва не ти е Германия да се перчиш...Да те не науча да рецитираш Символа на Вярата и на сън да те бутнат...Много сте ербап зад компа, ама като сте сами сте мижитурковци и безумни страхливци...типични мишки
104
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи нашите деца ще работят нон стоп,за да плащат данъци и се стискат да раждат ,а тези ще ми идват на талази без документи,ще ползват всички немски и австрийски фондове,защо?толкова ли е ценен техният арабски ген,ще ражда в бараките без упойка и чаршафи ,защото толкова и е приноса в здравния фонд на Австрия,и после обратно на влака оттам от където е дошла,кога във войната успяха с кеф да направят това бебе,нали война има,от бомби бягат пък те се к.л.е.ц.ат?
103
2
 
41
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Е, не мога да се удържа колкото и да се старая.Повръща ми се от снимката на ислямката с гнуcния паpцал на главата.Даже усмивката й ми се струва нагла и излъчваща пренебрежение!Може би са добри хора, ама ей на отвращават ме. Всеки път изпитвам страх и погнуса като видя паpцал или "праведна" брада на улицата или в мола.Това е ислямофобия а не расизъм.
102
1
 
27
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Неотолерантистките медии преднамерено смесват расизма с ислямофобията и антиислямизма. Защото расизмът е глупаво предположение, че цветът на кожата определя качествата на човека.Ислямофобията (страх) и антиислямизмът (противопоставяне) към античовешкото и ретроградно учение ислям са разбираеми и необходими.Парцала на главата на тази майка е атрибут за принадлежност към исляма. Не искам ислям в европа!Нужна е спешна деислямизация на Европа! Колкото по-късно толкова по-болезнена ще бъде.
101
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде сте бе ***?Няма ли да поощрите кърменето в МОЛА,или за тези забрадените,вашите трети полове не важат?Моята дъщеря се ожени за истински чистокръвен германец,лекар е и работи в своята фирма по 12 часа за да плаща данъци и да си плаща кредита за покупката на мед.практика30 000 евро данък плати,а тази какво е платила за да ражда без пари в Австрия?
100
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Докторът , който я е израждал мъж ли е бил или жена и ако на смяна в АГотделението е имало само мъже гинеколози кво прайм ся ?!?!
99
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия сега двамата хубавци на снимката от родилния дом - на летището. И друм дома. Да почват да се трудят и да си отглеждат детската градина, дето ще я народят.
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен118според внушенията така спира мъжкия нагон да не пожелае къната над оскубаните вежди. колкото по-опакована, толкова кочовете в радиус от километър ставали кротки яренца.иначе, преди векове смисълът бил да пази косата и ушите от прах и пясъци докато чака ред за вода при кладенеца
97
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Париж,Лондон,Берлин я погледнете статистиката, та те са вече с преобладаващо мюсюлманско население колкото и да не ни се иска.
96
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВА ДЪРЖАВА Е АВСТРИЯ??? МЮСЮЛМАНСКА????Я ПО-ПОЛЕКА НАГЛЯР!!!!
95
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запомнете ЕС ще иде при Турция не Турция при ЕС.
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТИГА ЗА БЪЛГАРИТЕ,ТЕМАТА Е ДРУГА!!!НЕ ДРУГИ А БЪЛГАРИТЕ СА СИ ВДИГАЛИ ВЪСТАНИЯТА И БЪЛГАРИТЕ ГИНЕЛИ ПРЕЗ ВОЙНИТЕ,НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА СВЯТ ШИРОК!ИМАЛО ЛИ Е ТУРСКО РОБСТВО-НЕ,ИМАЛО ЛИ Е ЗВЕРСТВА НАД ХРИСТИЯНИТЕ-ДА,БИЛИ ЛИ СА ВТОРА РЪКА-ДА,УСПЕЛИ ЛИ СА ДА СЕ ПРИСПОСОБЯТ-ДА,ЗАБОГАТЕЛИ ЛИ СА-В ПЛАНИНСКИТЕ РАЙОНИ-ДА,В ПОЛСКИТЕ-НЕ!БИЛИ ЛИ СА НЕЗАЩИТЕНИ ОТ "АГАЛАРИ"-ДА,ИМАЛО ЛИ Е ЧОВЕЧНИ БЕЙЛЕРИ,АГАЛАРИ,ПАШИ И ПОДОБНИ-ДА,ИМАЛО ЛИ Е ЗВЕРОВЕ-ДА!БЪДЕТЕ ОБЕКТИВНИ И СТИГА ГЛУПОСТИ!!
93
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бре щом си пикаеш на религията.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"в Австрия раждат и християнки и мюсюлманите не ги убиват"????!!!!!АААА ТАКОВАТА ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ КАКВО НАПИСА????АВСТРИЯ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА,ПРЕДПОЛАГА СЕ ЧЕ ПОВЕЧЕ ХРИСТИЯНКИ ВСЕ ПАК ЩЕ РОДЯТ,човекът говореше за МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА!Зависи все пак коя е тая мюсюлманска държава,Египет,Ливан,Сирия и някои други не би трябвало да има проблем ама у СА,ОАЕ,БАХРЕЙН,КАТАР,КУВЕЙТ,Пакистан,Авганистан,дори Индонезия не се наемам да имам мнение!
91
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да много добре е познавал народа си ,и затова,че се е подвел по народа го охраняват две заптиета и никой от народа за който се е борил не пожела да го освободи от две заптиета жалко.
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не говори за Дякона. Той най добре е познавал народа си. И не се е отказал да си върши работата. Да, турците направиха много да докарат българите до положение да не могат да мислят за друго освен за оцеляването си. Но успяхме да дигнем глави, колкото и трудно да беше. Жилави сме. Както сега са кюрдите.
89
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Дякона можеше да стане от гроба и да ви каже истината в очите,че не Турците а всички неволи,предателства и клевети са идвали от самите Българи.Кажете ми в коя от всички войни в историята България не се е измятала,във всички войни тръгва срещу едните и впоследствие се обръща срещу тях като види ,че те са губещи .Ето по такъв начин Българина оцелява с изменничество.
88
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
До 118Да лови по-добре сигналите....
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не убиват хайванчета ли? Отиди в църквите, където са се крили българите от турските набези. Пълно е с детски черепи.
86
19
 
6
 
! Отговори
Е, и?! преди 6 години
какво скандално има в това, че жената е с хиджаб?! Със или без, жената е много симпатична и жена като всички останали, които се радват на новороденото си бебе и заслужава да е щастлива. . Шокираща е реакцията на уж една от най толерантните европейски нации (австрийците!). Те били по-зле от "варварите" българи. Да закрият цяла група от подкрепящи детето хора, само за да не предизвиква скандал, си е позорна постъпка. Европа не е само на християните, нито е възможно да бъде населена само с бели, еднакво мислещи хора, колкото на някои да им се иска.