5%, 7%... Цените на жилищата продължават да скачат! Балон?

Според брокери пазарите в големите градове се развиват
Обновена: 8 яну 2018 20:27 | 8 яну 2018 20:16,
72

Цените на жилищата ще продължават да се покачват, обяви пред Bulgaria ON AIR Калоян Богданов, маркетинг мениджър в компания за недвижими имоти.

Според него може да се очаква ръст с между 5% и 7%, който на места, а и според жилището, може да бъде двоен.

"Не можем да говорим за спад. Много хора си пишат по форумите в интернет, че това е пак балон, че следващата година пак цените ще паднат", сподели Богданов.

Според експертите, в момента дори има недостиг на жилища, а купувачите са се ориентирали да търсят качествено строителство. Именно заради това се очаква и повишението на цените, защото тези жилища няма да са като в панелните квартали.

Вергил Вергилов, управител на агенция за недвижими имоти, смята, че и цените на наемите са високи, що се отнася до София.

Сред градовете, в които ще са търсени имоти през тази година ще бъдат Варна, Бургас и Пловдив.

"Също така добавяме и Стара Загора, която доста се разви. Все градове, в които има бизнес начинания", обясни Вергилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
7
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КОИ ЖИЛИЩА ДЕТО НИЕ СТРОИХМЕ ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ИСТРУВАХА ОТ 5 ДО 25 ХИЛ.А СЕГА ИСКАТ МАЙКА СИ И БАЩА СИ,ДОБРЕ ЧЕ СЛЕДНАС ИМА КАКВО ДА ПРОДАВАТЕ И ДА ИЗКАРАТЕ НЯКОИ ДРУГ ДЕН,УСПЕХ.
65
1
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Поредния балон,да видим кога ще се спука,за Варна е пълно с обяви за продажба на апартаменти,хем скъпо хем никой не купува,балонче,
64
2
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
С Използване на техника на ПОлицейската мафия 2008 година бяха блокирани продажбит е на исключително ценни жилища в уникални БЪлгарски курорти и градчета.Техниката обезпечи обемно следене на всички бюра за недвижими имоти и блок продажби..Фалираха хиляди Български предприемачи дръзнали да инвестират в перфектни курорти .Цените бяха сринати от 2000$ на квадрат до 200$ на квадрат.БАнките изпаднаха в трудно положение.
63
3
 
12
 
! Отговори
НЯМА БАЛОНИ преди 6 години
ЗАРАДИ НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ В СОФИЯ има обезлюдяване на огромни региони от БЪлгария.Цяла Северна БЪлгария загива..БЪлгарките села и малките градове вкл Свищов,Белене,Никопол се обезлюдяват ударно..ТАМ цените на имотите са безумно НИСКИ
62
2
 
15
 
! Отговори
Братя, не купувайте преди 6 години
Няма честен,неалчен строител.Той е властта.Скоро на цимента ще казват сивия кокаин.Защо:1.Липсата на алтернатива за спестявания,при отрицателна лихва и щури такси в банките.2.Нисколихвените кредити (всичко под 4 %),карат ипокарните *** да се абонират за растящи лихви в бъдеще-т.е. дори децата им няма да са собственици.3.Борсовия балон виси,като ползван пре3зерватив и инвестиции там са само за пенсионни фондове.4.Лесни,нетрудени пари и разнообразие от вложения за някои.5.Глупост/хитрост!
61
1
 
23
 
! Отговори
"Балон?" преди 6 години
Категорично. Цените в София са като на жилища в Португалия на морето. Ако трябва сега да купувам, лев не давам за копторите из нашата столица.Освен това и не са се разскачали много цените. От време-навреме инвеститорите плащат за подобни статии - да опипат почвата, да рекламират и да разбутат пазара, доколкото могат.Елементарни похвати. Изтъркани отдавна.
60
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празни апартаменти има много в София и така си стоят, защото наследнците са избягали в чужбина и не се знимават да ги отдават под наем. Ако започнат да ги продават, балона ще се спука.
59
1
 
34
 
! Отговори
Пепе преди 6 години
Работата ми е такава, че имам реални данни за обитаемостта на жилищата в София. Изобщо не е мит, че 25-30% от тях са празни. А брокерчето лъже ли лъже, че има недостиг. Имах нужда от жилище и го купих при спукването на предния балон 2011 (късмет), за щастие на 90% изплатен. Бяха по 100к евро преди пукването. Продаваха го за 65к, спазарих на 59к, сега пак са над 100хил. без АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПРИЧИНА. Хора, не вярвайте на брокерите, ИЗИСКВАЙТЕ, ПАЗАРЕТЕ СЕ, без вас те са безработни!!!
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво, да дадеш 50 хил евра за 39 кв.м ли. и то с общите части???Пълен балон. Абсолютна спекула.
57
2
 
29
 
! Отговори
вергил преди 6 години
София има отрицателен естествен прираст/разлика между раждания и смърт/.Общият естествен прираст е положителен заради новозаселилите се,ама това се дължи до голяма степен на многото студенти,които са задължени да се регистрират по местоживеене в общежитията.Така че демографската ситуация е лоша.Освен това до 10 години по естествен път ще си отидат големите набори от 30,40 и 50-е години.Това също ще освободи много жилища.То и сега 25 процента от жилищата са празни.
56
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
балоньт се надува
55
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е казал, че живот под наем в големия град е по-добре от собствено жилище. Но като инвестиция е определено губеща, и затова питайте всички тези, кото "инвестираха" през последните 10 години. Празните и саморазрушаващи се жилища говорят най-добре. Ако искате инвестиция без риск - земя. И отново последните 10-15 години дават най-добър урок.
54
2
 
28
 
! Отговори
123 преди 6 години
Всичко зависи от това кой питаш и за какво.Ако питаш месаря дали да купиш месо или зеленчуци - отговора е ясен. Дали някои си мисли, че месаря може да каже да не се купува месо защото е вредно или защото ще поевтинее или нещо подобно. Някои мисли ли, че човек от агенция за недвижими имоти ще каже - не купувайте имоти. Дилър на автомобили - не купувайте автомобили. Смешно е
53
4
 
21
 
! Отговори
До Мария преди 6 години
Това с жилището Пасив от теориите на Кийосаки малко не важи за нашите реалности. В Щатите ок, където имаш десетки други опции да вложиш парите си. Но тук ако ги имаш всеки би предпочел да си купи вместо да плаща наеми. Освен в София, много няма накъде да мърда из страната. Щатите са друга бира. Там наистина няма логика да затваряш стотици хиляди долари след като днес си в този щат, утре вероятно на другия бряг, където по те устройва. У нас всеки драпа за София, защото останалите райони са в 19 в
52
8
 
24
 
! Отговори
Малоумен преди 6 години
Аз си знам че е балон и затова ще чакам да се спука и апартаментите пак да станат по 7000 лева, колкото баба ми си е купила тристайния навремето. Съветвам всички умници като мен да постъпят по същия начин и да почакам няколко десетилетия да се спука балона и да си купят жилище на истинска цена
51
0
 
24
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
купувайте от необходимост, а не от лакомия...инвестиция в жилищен имот е инвестиция когато кинитие са ти в сметката и имотът е на жълтите павета...всичко друго е глупост
50
1
 
20
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината според мен е, че определено в някои квартали е балон. В тези, в които предстои изграждане на метро в близост си заслужава, особено ако е със собствени средства. Като цяло, покупката със изцяло заемен капитал не е оферта никъде. Говорим за София. Тук общо взето цените са реални на заплатите, които се вземат. Малко по-малко от половината да ходи за вноска или наем. Така е по целия свят. За да не можеш да излезеш лесно от въртележката. Разберете го. Хамстери сме навсякъде. Капитализъм.
49
4
 
7
 
! Отговори
Мария преди 6 години
На теория бабата с тристаен апартамент и малка пенсия е по-богата. Ако сметнем нейното имущество, то е условно по-голямо от месечната заплата на младото семейство под наем. На практика обаче бабата ползва апартамента за да живее и за нея той е пасив. Не й носи доходи. Ако тя живее само от пенсийката си, ще се получи, че богатият на практика е по-беден. Така че на теория е едно, на практика друго. Но все пак е добре да имаш нещо и малка пенсия, отколкото малка пенсия и под наем.
48
3
 
29
 
! Отговори
Св преди 6 години
Откога чакам новата статия за имоти за Новата година. А може и да съм пропуснал някоя. Само дето вече страшно си приличат всички. Имам чувството, че едно и също нещо говорят. Мисля че скоро ще спре тая мантра ...
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Април май излизат на пазара десетки хиляди апартаменти на акт 16 ...