Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион

Кремъл изпраща там противоракети и нови изтребители
11 яну 2018 09:40, Елка Василева
274
Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион
Снимка: архив, Reuters

Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" и ракетно-артилерийски комплекси "Панцир-1", пише "Независимая газета", като се позовава на военното министерство в Москва.

Единият полк вече е разположен край град Феодосия и ще прикрива източната полусфера от кримското въздушно пространство, а другият се очаква да започне бойно дежурство в района на Севастопол на 12 януари, уточнява вестникът.

В Крим смятат, че агресивната риторика на ред влиятелни киевски политици, депутати от Върховната рада и военни представители не бива да остане без внимание. "Каквото и да изпробват тактиците от Киев, всеки обект, минаващ въздушната граница на полуострова без разрешение, гарантирано ще бъде свален - независимо дали лети към Кримския мост (свързващ анексирания полуостров с Русия през Керченския проток между Азовско и Черно море, б. р.) или към санаториите край (курорта) Евпатория", цитира изданието депутата от Държавната дума Дмитрий Белик.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди през 2016 г. отбранителната промишленост да започне разработка и производство на нови ракети, артилерийски системи и други оръжия. След година секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че армията получава мощни ракети, посочва руският всекидневник, който изброява ред образци авиационна и ракетна техника украинско производство.

Военни експерти изтъкват ниското качество на украинските ракети и отбелязват, че трасето на полета им е практически непредсказуемо, а изпитанията се осъществяват в непосредствена близост от Крим, допълва "Независимая газета".

Русия увеличава военната си мощ в Балтийския регион, отбелязва "Известия" под заглавие "Щит за Калининград".

В рамките на тази програма Москва ще въоръжи разположени там въздушни части с модернизирани изтребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впоследствие и най-нови свръхманеврени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена руската Калининградска област.

В случай на нужда базираните в региона самолети на Русия ще могат с прецизни боеприпаси да нанасят удари по наземни цели и кораби на противника. Според експерти така руските въздушни сили ще контролират ефикасно въздушното пространство над цяла Западна Балтика, пише "Известия".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
26
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Има такъв израз:"Бий,за да те уважават!".САЩ се ръководят изцяло от тая максима.Понеже Русия има много по-ограничени възможности,нейният вариант е:"Покажи че можеш да биеш,за да те уважават!"Впрочем добрата охрана на Крим е от полза за световния мир-провокациите ще бъдат пресечени в зародиш и няма да доведат до сериозна война.А кой прави провокациите вече е пределно ясно.
17
32
 
12
 
! Отговори
Бацката преди 6 години
Супер....сега остава да оградят Крим и с бодлива тел...ще стане супер курорт...по-хубав и от ГУЛАГ
16
12
 
32
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Слава на Русия!!!Велика!
15
7
 
47
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Русия действа адекватно за себе си.САЩ ,Израел,Китай,Турция(ако щете) също работят според националните си доктрини,които естествено имат коренно различни цели.Какво прави ЕС?Ами направо се самозакопава!Пълна неадекватност за всичко-мигранти,икономика,отношения със САЩ и Русия.Усилията в ЕС са насочени към укрепване на централната бюрократична власт,а който се възпротиви е обявен за враг на Европа! Че то прилича на СССР,само вместо лозунгът "Цялата власт-на Съветите" има "Цялата власт на Брюксел
14
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски завинаги да свикват западните 6оклуци.
13
37
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Кой ще бомбандира Крим? Никой! Въпросът е да се създава впечатлението, че Русия върши нещо. Вместо да насочи усилия,към себе си и вътрешният си просперитет, тя пак провокира. Всичко това ще има край и той ще е положителен за този който гради обществото сина толерантност и мирни принципи. Защото мирът винаги побеждава!
12
7
 
27
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Русия ще се справи с заплахите,те са добрите в лошия филм.
11
5
 
28
 
! Отговори
явяв преди 6 години
До Отвратенбе те и 2014 беха взели нещата в свои ръце, та то не бе Дебалцево, Иловайск и т.нБандерата са психично болни ***
10
13
 
37
 
! Отговори
100% Русофил преди 6 години
Време е Русия да анексира балтийските джуджета и да освободи руско говорящото население там, подложено на репресии и унижения от измислените балтийски "народи".Искам да наритат и ***, тези само от бой разбират! Товарищ Сталин МЪДРО остави Хитлер да сравни Варшава със земята.
9
7
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
искам мир а не воина искам делфини и риба в черно море не искам да умирам зарадипечалбите на впк на сащ вьн от балканите и черно море на воиските на сащ
8
40
 
14
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Колко ли ще се радвате, когато *** анексират черноморието ни като подарък за 400 хиляди пребиваващи у нас мужики?
7
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес четири статии оплюващи русия и тази петата. Изобщо всеки ден от сутрин до вечер само за русия ще четем и живо се вълнуваме за там.
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов майтап: дават купон в Белият дом и вместо Крим наш, казват наздраве, Крим техен.
5
29
 
14
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залакът си давахме насилана Русия - тая дива сила....
4
8
 
28
 
! Отговори
добра вест преди 6 години
Това е една добра вест!
3
50
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Ето да къде доведе безумното анексиране на Крим от Путин.Украйна видя че НАТО няма да помогне и взима нещата в свои ръце.
2
10
 
59
 
! Отговори
X преди 6 години
Мощна държава, с огромна територия и много врагове, нормално е да се укрепва и подсилва, а и никой ме може да й заповядва какво да прави, за разлика от нашите държавници
1
12
 
54
 
! Отговори
Ми преди 6 години
нормално е. Който дразни мечката рискува да получи удар с ла.па! Пък където е ударила руската мечка, трева не никне!