Криза в жълто! Таксиджиите застаряват, клиентите искат младоци

Шофьорите се оплакват, че патентият им данък е несправедлив
15 яну 2018 09:20,
42

Възрастовата граница на таксиметровите шофьори у нас все повече се покачва. Причината за това се крие в рисковете, които професията крие, както и във високите разходи, които всеки един от тях е длъжен да плаща в началото на годината.

Още по темата

Във Велико Търново таксиметрови шофьори, които са в бранша от десетилетия, са притеснени, че броят им намалява, защото по-младите търсят по-доходоносна работа. За тях патентният данък е крайно несправедлив.

Клиентите от своя страна не одобряват това, че зад воланите на таксиметровите коли в града вече стоят предимно пенсионери. Според някои от тях таксиджиите трябва да се пенсионират 65-годишни.

Представителите на бранша споделиха пред Bulgaria ON AIR след няколко години ще има сериозна криза за кадри, ако държавата не промени изискванията си към тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разрешат юбер и кризата ще изчезне.
21
0
 
22
 
! Отговори
65 преди 6 години
Една част тях _55_62год .са от тези дето имаха акъл,образование , но не се справиха с промените_90_93год.После им хареса,защото имаше златни години за таксиджиите.Изплатиха ипотеки ,ренти са колите и какво ли още не.И ? остаряха.Много се спасиха от глад.Друга чадт от мързел.Сега младите са същите _кой може кой не може такси кара.
20
1
 
25
 
! Отговори
капиталист преди 6 години
По принцип така работи пазарната икономика. Държавата не спуска "нещо" на нищоправци. Намаляват такситата, има голямо търсене увеличават се кинтите има помече работа за остатъка от такситата, става по търсена работа, никъде по света тая работа не я върши местното население, винаги са емигранти. Но тука една камара работници и военни кво да ги правиш, или таксиджии или охрана. А за сега няма криза в сектора, постоянно отказват къси курсове, значи са си навили на масрафа....
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО СЕ РАЗВИВАМЕ ЩО ПОЧТИ ВСИЧКО ДЕТО ИМА УМЕНИЯ БЯГА ОТ ТУКА ВЕТо тия пък, дето нямат умения щото не бягат. И те бягат, щото на запад само на социални помощи може да се живее.
18
2
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
А иначе материала показва на тъ..ите гербери КОЛКО МНОГО СЕ РАЗВИВАМЕ И КАКВО ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО СМЕ. Тотална липса на квалифицирани кадри навсякъде. Щом сервитжорки и таксита нямаме /сори ама това е най-долу като умения/ ме кара да задам един въпрос към тия "развитите"..КАТО СЕ РАЗВИВАМЕ ЩО ПОЧТИ ВСИЧКО ДЕТО ИМА УМЕНИЯ БЯГА ОТ ТУКА ВЕ ?!
17
0
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
поредната туъпотия. 1. не е верно, че са основно пенсионери. Пенсионерите по мое наблюдение са 40/100 от всички. 2. Възрастта сама по себе си не е гаранция. Двамата млади пурковци на записа /какво значи тъпата дума младок? Това нещо като братушка ли е?/ на един тренажор могат и да бъдат надминати в реакциите от някой пенсионер?!Просто от няколко месеца такси фирмите яко лобират да отпданат данъците им.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като намалеят такситата всичко ще се нормализира. Малкото, които останат няма да имат голяма конкуренция и ще имат достатъчно клиенти. А хората трябва да ползват повече градския транспорт.
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без таксита няма да умрем, но виж без лекари и учители ще се затрием като нация.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изгонихте Uber???
13
0
 
21
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 6 години
С тия темпове на развитие на технологиите докато се оплакват ще въведат автономните автомобили без шофер и съвсем ще станат излишни, както много професии станаха излишни с напредването технологиите! Аз лично се качвам на такси около веднъж на три години.
12
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ние клиентите не искаме младоци а хора които не льжат и крадат за мен нямазначение мьж или жена е водача да е чисто да не се пуши и да не се говоринепрекьснато простотия
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Критикарите въобще статията четохте ли я?Ще се качите ли в кола управлявана от 75 годишен?А това, че вече в София се усеща липса на таксита вече беше писано, и който си хваща такси в София го знае.
10
1
 
9
 
! Отговори
Младок преди 6 години
До АнонименГлупости ама има доста голяма доза истина.. писнало ми е от осмърдяни на чесън, ***, пот и цигари шофьори и автомобили.
9
2
 
24
 
! Отговори
2023 г. преди 6 години
Добре дошли в България без таксиджии, без лекари, без медицински сестри, без учители, без общи работници.
8
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно водачите трябва да са млади жени и без горнище. Надявам се правителството да се вслуша в искането на медиите
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземат млади. Тея дъртации от едно време за нищо не стават.
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама наиста защо искат младоци, защо се качват в таксито, за да ги возят или за да ги...
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните глупости на автора.Кой нормален клиент на такси ще иска "младок"? Всеки сяда, за да си сдвърши работата възможно най-бързо, но и сигерно. Интересува ме по-скоро опитът на водача, което се предпоставя именно и от това, да не е с жълто около човката. Не желая да ми пуши в колата, да е мръсно и да мирише там, да спазва правилата и да се държи учтиво. Въобще не ме касае възрастта му.
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни бачшиши. По голямата част са тъпии селянии. Арогантнии : миризливи : нахални. Имат некво самочувствие се едно са нещо много голямо, а са просто шофьори.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде много са и затова работят без печалба и качеството на услугата страда. Трябва да издават разрешителни за таксиметрови шофьори само след много учене и вземане на изпити. Обаче ще се зароди още едно държавно корупционно звено. патова ситуация.