Пиян без близнат алкохол – кога дрегерът лъже?

Устройството се подвежда изненадващо лесно, вижте!
16 яну 2018 12:40,
16
Пиян без близнат алкохол – кога дрегерът лъже?
Източник: Reuters

Тестът за алкохол с дрегер може да покаже нереално високи промили, без водачът да е употребил алкохол. Това е напълно възможен сценарий, а вина за него може да има и шофьорът, и проверяващият го служител на реда. 

А най-лошото е, че водачът може напълно неволно да бъде изкаран виновен, без да има никаква вина. И всичко това поради една напълно банална причина – стремежът към добра хигиена на ръцете.
 
Повечето антибактериални гелове или почистващи кърпички съдържат спирт, който може да подведе дрегера и той да изкара, че проверяваният шофьор е консумирал алкохол. Това показват резултатите от специализирано проучване в САЩ.
 
Ползването на антибактериални продукти е обичайна практика за хигиенизиране на дрегерите преди тестване на нов водач и така се процедира повсеместно. Оказва се обаче, че спиртните изпарения след ползване на почистващи продукти, съдържащи алкохол, може да се уловят от тестващото устройство.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
аман от КАТ преди 6 години
нямате на представа какви увреждания правят на жертвите вкл и техните семейства..Навремето ,много наши футболисти пострадаха тежко от ония дрегери..викаха им търбуси.След увреждане не им достигаше въздух..
13
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
дрегерите с а описани като много вредно анти човешко оръжие.Причиняват трайни увреждания засега НЕЛЕЧИМИ.Ползват с е от военно терористична мафия..Ползват с е от доказани престъпници издържани с ограбвани пари от народа на служба в КАТ.Службите ни са уведомени писмено за тежки вреди от дрегерите преди много години..
12
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Провериха ме за алкохол на 26 декември в един часа през нощта. Показа 0.0 и катаджиите не вярваха, че съм Христо и изобщо не съм пил алкохол на именния си ден. Отказаха да ги почерпя нещо в нощния бар на хотела. Били на работа...
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проверявали са ме с дрегер. Мундщукът е за еднократна употреба. Няма дезинфектанти. Авторът явно няма никакъв опит с тези неща и само е преписал някаква тъпa американска статия.
10
0
 
16
 
! Отговори
. до МММ преди 6 години
Не съм ченге, просто имам богат опит д пътна полиция. Имам и познати ченгета, но те са от други сектори. Ако има памук със спирт, може мундщукът да не влезе като хората, а и се вижда. А да не говорим, че като не си пил, на кръвната проба, особено по новите процедури, и 5,00 да ти е показал дрегерът, пак ще се отървеш без последствия. Дори в такъв случай може би има начинза дело срещу МВР за морални и материални щети, предполагам .
9
5
 
6
 
! Отговори
MMM преди 6 години
До номер 2. Не мога да разбера ченге ли си или се правиш изостанал. Като те спрат и се завират през прозореца, за да разберат дали си пил. Ако решат, че си получаваш дрегер, в който е сложен памук със спирт. Преди мощука. Ако си 0.2 можеш да получиш над 1. Нека си казваме истината. Писна ми от дебилни коментари.
8
1
 
13
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
тоя от снимката на какво е?
7
5
 
14
 
! Отговори
а сега де преди 6 години
Аз бях пийнал четири бири и като надух ми показа наличие на алкохол без да съм пил.
6
2
 
24
 
! Отговори
Дрегера лъже преди 6 години
Аз мога да кажа със сигурност, че дрегера лъже! Веднъж сам, абсолютно сам отидох при едни полицаи, бях без кола. Поисках да проверят с дрегера какво ще отчете, забаламосах ги, че ми предстои пътуване и съм пил. А аз абсолютно нищо не бях пил и то от седмици, да не кажа от месеца..Дрегера отчете към 0,8!!! Това го пиша съвсем отговорно! И ако ме спрат- независимо от дрегер ще искам поне 3 кръвни проби!
5
3
 
37
 
! Отговори
SA преди 6 години
Не пия от близо 20 години и им казвам,че покаже ли нещо,цяла нощ ще давам кръвни проби,и ще ги съдя много!!И нещата завършват много бързо!!
4
1
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
чувала сьм че от вода за уста листерин сьщо се получават положителнипроби
3
5
 
47
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Ще ми извъртят най-много мазен kaвaл. Като зная, че не съм пил, казвам им да си пъхнат дрегера в лоното под гърба и отивам за кръвна проба
2
3
 
73
 
! Отговори
. преди 6 години
За САЩ не знам, но в България се ползват дрегери с мундщуци. Дават ти дрегера, дават ти един мундщук ,запечатан в целофан, отваряш си го сам , после го слагат пред теб в дрегера и надуваш. Прилича на мундщук за наргиле. Никой нищо не хигиенизира, тръбичката-мундщук е за еднократна употреба. Може би навремето са ги манипулирали по няккакъв начин с корупционна цел, но категорично не е през тръбичката.
1
6
 
52
 
! Отговори
факт преди 6 години
Питайте пътните полицай те знаят как и на кой да извъртят номер и после да го рекетират