Пиян без близнат алкохол – кога дрегерът лъже?

Устройството се подвежда изненадващо лесно, вижте!
16 яну 2018 12:40, Антон Асенов
16
Пиян без близнат алкохол – кога дрегерът лъже?
Източник: Reuters

Тестът за алкохол с дрегер може да покаже нереално високи промили, без водачът да е употребил алкохол. Това е напълно възможен сценарий, а вина за него може да има и шофьорът, и проверяващият го служител на реда. 

А най-лошото е, че водачът може напълно неволно да бъде изкаран виновен, без да има никаква вина. И всичко това поради една напълно банална причина – стремежът към добра хигиена на ръцете.
 
Повечето антибактериални гелове или почистващи кърпички съдържат спирт, който може да подведе дрегера и той да изкара, че проверяваният шофьор е консумирал алкохол. Това показват резултатите от специализирано проучване в САЩ.
 
Ползването на антибактериални продукти е обичайна практика за хигиенизиране на дрегерите преди тестване на нов водач и така се процедира повсеместно. Оказва се обаче, че спиртните изпарения след ползване на почистващи продукти, съдържащи алкохол, може да се уловят от тестващото устройство.
 
 

16
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
аман от КАТ преди 6 месеца
нямате на
представа какви увреждания правят на жертвите вкл и техните семейства..

Навремето ,много наши футболисти пострадаха тежко от ония дрегери..викаха им търбуси.
След увреждане не им достигаше въздух..
13
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 месеца
дрегерите с а описани като много вредно анти човешко оръжие.Причиняват трайни увреждания засега НЕЛЕЧИМИ
.Ползват с е от военно терористична мафия..Ползват с е от доказани престъпници издържани с ограбвани пари от народа на служба в КАТ.
Службите ни са уведомени писмено за тежки вреди от дрегерите преди много години..
12
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 6 месеца
Провериха ме за алкохол на 26 декември в един часа през нощта. Показа 0.0 и катаджиите не вярваха, че съм Христо и изобщо не съм пил алкохол на именния си ден. Отказаха да ги почерпя нещо в нощния бар на хотела. Били на работа...
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
проверявали са ме с дрегер. Мундщукът е за еднократна употреба. Няма дезинфектанти. Авторът явно няма никакъв опит с тези неща и само е преписал някаква тъпa американска статия.
10
0
 
16
 
! Отговори
. до МММ преди 6 месеца
Не съм ченге, просто имам богат опит д пътна полиция. Имам и познати ченгета, но те са от други сектори. Ако има памук със спирт, може мундщукът да не влезе като хората, а и се вижда. А да не говорим, че като не си пил, на кръвната проба, особено по новите процедури, и 5,00 да ти е показал дрегерът, пак ще се отървеш без последствия. Дори в такъв случай може би има начинза дело срещу МВР за морални и материални щети, предполагам .
9
5
 
6
 
! Отговори
MMM преди 6 месеца
До номер 2. Не мога да разбера ченге ли си или се правиш изостанал. Като те спрат и се завират през прозореца, за да разберат дали си пил. Ако решат, че си получаваш дрегер, в който е сложен памук със спирт. Преди мощука. Ако си 0.2 можеш да получиш над 1. Нека си казваме истината. Писна ми от дебилни коментари.
8
1
 
13
 
! Отговори
ганьо преди 6 месеца
тоя от снимката на какво е?
7
5
 
14
 
! Отговори
а сега де преди 6 месеца
Аз бях пийнал четири бири и като надух ми показа наличие на алкохол без да съм пил.
6
2
 
24
 
! Отговори
Дрегера лъже преди 6 месеца
Аз мога да кажа със сигурност, че дрегера лъже! Веднъж сам, абсолютно сам отидох при едни полицаи, бях без кола. Поисках да проверят с дрегера какво ще отчете, забаламосах ги, че ми предстои пътуване и съм пил. А аз абсолютно нищо не бях пил и то от седмици, да не кажа от месеца..Дрегера отчете към 0,8!!! Това го пиша съвсем отговорно! И ако ме спрат- независимо от дрегер ще искам поне 3 кръвни проби!
5
3
 
37
 
! Отговори
SA преди 6 месеца
Не пия от близо 20 години и им казвам,че покаже ли нещо,цяла нощ ще давам кръвни проби,и ще ги съдя много!!И нещата завършват много бързо!!
4
1
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
чувала сьм че от вода за уста листерин сьщо се получават положителни
проби
3
5
 
47
 
! Отговори
До 1 преди 6 месеца
Ще ми извъртят най-много мазен kaвaл. Като зная, че не съм пил, казвам им да си пъхнат дрегера в лоното под гърба и отивам за кръвна проба
2
3
 
73
 
! Отговори
. преди 6 месеца
За САЩ не знам, но в България се ползват дрегери с мундщуци. Дават ти дрегера, дават ти един мундщук ,запечатан в целофан, отваряш си го сам , после го слагат пред теб в дрегера и надуваш. Прилича на мундщук за наргиле. Никой нищо не хигиенизира, тръбичката-мундщук е за еднократна употреба. Може би навремето са ги манипулирали по няккакъв начин с корупционна цел, но категорично не е през тръбичката.
1
6
 
52
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
Питайте пътните полицай те знаят как и на кой да извъртят номер и после да го рекетират