Полицията отново влезе в МУ заради прием по "втория начин"

Разследва се приемането на чуждестранните студени
19
Полицията отново влезе в МУ заради прием по "втория начин"
Снимка: Булфото, архив

Полиция е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София, съобщи bTV.

Още по темата
Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти.

Проверките обхващат студенти, преподаватели и администрация.

Поредният скандал, в който МУ се забърка, избухна в деня, в който юбилейният му випуск положи Хипократова клетва.

Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и за незаконен прием на студенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Зомби преди 6 години
Абе в този фаКултет отдавна се знае как стават нещата! Тези некадърници как иначе ще се изхранват.Игрите на тези мушенници могат да се научат от всеки един изстрадал неплатегоспособен български студент.
17
2
 
6
 
! Отговори
А преди 6 години
Естествено, че е сериозно. "Студентите" записани по този начин, са свързани с тероризъм...Малко им е на тия долни твари в МУ, малко
16
1
 
7
 
! Отговори
попа от ГДБОПа преди 6 години
Работата е по-дебела. Записвали са араби като студенти, с фалшиви дипломи за завършено предходно образование, само за да им осигурят законен престой в БГ. С документи на временно пребиваващи, акбарците са си скитали из цяла Европа.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийствена завист ви тресе. ;-)
14
5
 
12
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Сестрата на жена ми кандидатства там преди десетина години, искара 5.5 на изпита но и искаха 10 000 лева за да я приемат които тя нямаше. Плака цяла седмица заради това.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бялата мафия - най-организираната и многолюдна !
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми, като спрат да признават дипломите в чужбина, тогава някой ще се сети да разследва ЗАЩО аджеба така се получи? Кой ми с*р*а* в гащите, нали?А вече имаме и видими резултати - доста млади кадри плъзнаха по болници и частни кабинети, и лекуват като ясновидци - отиваш на преглед, тоя те поглежда и веднага изписва най-силния антибиотик. Няма изследвания, няма нищо. Като е широкоспектърен - все ще уцели някъде
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия главен секретар Алексей Алексеев беше най-гладното ко/пеле. Светваха му очетата само като видеше пликче. Подскачаше като петле от радост.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бившОфициалното 8000 евра са за чужденци степендианти на разни фирми. Влизат без изпит и си плащат за всеки изпит. После бегайте да се лекувате в чужбина. Има студенти от цяла европа. Който не е приет в собствената си страна, идва в БГ, плаща и се кефи на евтин живот 5-6 години.
9
0
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Споко, потърпете още 3 години!Малко остана!
8
3
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 6 години
Нищо ново под слънцето. Имах колеги от "братските страни" , които не можеха да си поръчат баничка и боза, но изкараха шестици по История на БКП ( да, и такава дивотия учехме тогава) , и на държавните изпити в Стоматологичния факултет през 80те години...има ли изненадани , че нищо не се е променило ? Където е текло, пак ще си тече..
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са ви знаещи и можещи студенти. Нека се въдят чингя.
6
7
 
13
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Анонимен3Всички турски студенти са от Анадола, деца на тамошни мафиоти. Те турски не знаят да говорят, камо ли да учат медицина на чужд за тях език.
5
3
 
17
 
! Отговори
Mirko преди 6 години
Във Варна е същото. Те българските студенти са трагични, да не говорим за чужденците, които са тук на курорт. Не съм видял един от тях да работи. Само по евтини жени и алкохол се влачат. Мен един познат постоянно се опитва да ме вербува да съм запишел частно медицина. Много хубаво щяло да бъде.
4
3
 
16
 
! Отговори
бивш преди 6 години
Официално 8000 евро на година. Неофициално - 20 000, които се взимат от студентите от фирми посредници. Не си ли минал през посредника, ако щеш да се скъсаш, няма приемане. Преподава се на английски от доктори преподаватели. Познайте с какъв английски е един 60 годишен преподавател. Далаверката продължава, кинти за всеки изпит и за всеки стаж.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук дипломите се взимат от чуждестранните студенти с пари. Турция затова спря преди време да признава автоматично дипломите на турските студенти, завършили МУ-София. Сега държат приравнителни изпити в Турция, ако искат да работят там.
2
8
 
9
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Хахаха...милиционерите откриха топлата вода за пореден път. Далаверката с чуждестранните студенти не е от вчера и не само там, а от времето на соца по който чугунените глави се сополивят непрестанно. Явно е настанало време за "смяна на караула" в Медицинския Университет.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо сега, а не преди година, пет, десет или двадесет. Чуждестранните "медици" често дори завършват без да владеят дори и посредствено български, а преподавателите едва ли владеят техните наречия, за да им преподават качествено под формата на частни уроци. Преподават им де, но доколко е качествено е друг въпрос.