Турция нанесла нови удари по кюрдите в Северна Сирия

Анкара: Това е "законна защита", заради обстрел от района на Африн
20 яну 2018 14:01, Анисия Иванова
180
Турция нанесла нови удари по кюрдите в Северна Сирия
Снимка: БТА

Турската армия съобщи, че днес е нанесла нови удари по кюрдските Сили за защита на народа в северната част на Сирия, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Очаква се скоро да започне и сухопътна офанзива срещу кюрдските сили, отбелязва Франс прес.

В турското съобщение се казва, че ударите са предприети като "законна защита" в отговор на обстрел от сирийския район Африн. Той е под контрола на кюрдски милиции, които Анкара смята за терористична организация.

Турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли каза в четвъртък, че турската офанзива в Африн на практика е започнала, имайки предвид турския артилерийски обстрел на района, припомня Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малии Турция може да води война и с европа ако се наложи .Идва края на света бе хора всички са разделени на лагери .Папата го каза вече всичко въпрос на малък проблем някъде .
15
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция винаги е била велика сила и арабите могат само да са прекланят пред интелектаи културата на османците .Арабите са първични хора с маймунски черти и ще си намерят майстора от Русия и Турция .
14
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за независим Кюрдистан, ясно е - да може наглите турци малко да се кротнат и да разберят, че нямат право да водят война на чужди територии-Сирия и Ирак.
13
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли ООН?Или само ООН е една бутафорна организация без никакви функции?Как така Турция води война на чужди територии-Сирия и Ирак?
12
26
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турция няма право да вкарва войска и да води война на територията на суверенна държава-Сирия.
11
13
 
38
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Няма я вече старата Турция, която служеше само на чуждите интереси. Пращаше войничета в Сомалия да служат на американските интереси. Сега Турция за първи път след разпадането на империята играе за себе си. Влизайте в Сирия, влизайте в Ирак. Арабите доказаха за стотина години независимост, че не могат да се самоуправляват. Местните ни посрещат с турски знамена. Стига терористи, стига диктатори. Нека всички благоденстват пак, както е било по османско!
10
11
 
26
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Кюрдите, са народ водещ борба за независимост от векове и това не може да не предизвиква симпатии. За съжалени обаче, те обитават район, който днес има значението, което Балканите имаха през 19 век. В смисъл, че там се води най-острото противопоставяне на Великите днес сили. Това на практика означава, че преди някоя от тези Велики сили не установи пълен контрол над региона, няма кой да реши проблема и кюрдите ще бъдат просто пешки в играта на големите. А пешките не са много ценни.
9
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-рано американците утепат Ердоган, толкова по-рано ще настъпи спокойствие и Турция ще започне да се връща в нормален ритъм.
8
34
 
6
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Има интересно предложение, Кюрдистан да стане член на ЕС. Но нямат граница с Европа? Точно затова, Кюрдистантската Народноосвободителна Армия е разпространила карта на Кюрдистан, в която той владее Ченоморското крайблежие включително и Истамбул. Султанът може да беснее, но САЩ са признали тази карта като спусната от Алаха! Алах абкар а яхве таман!
7
16
 
6
 
! Отговори
въх преди 6 години
Кво стана с Руска Сирия.Ц 400,руския самолетоносач,руската флота и космическите сили се сражават за Асад,а пък турци,израелци,кюрди,сирийци,американски коалиции,европейски части,всеки бомби,нахлува, и разполага свои войски в Сирия.Ни Сирия,ни Украйна,ни Сърбия опази лошата мечка.Само подксача като мечка в цирка.
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пентагонът също е подкрепил операцията. Русия е ясно, че е. Кюрдското камилче пак остана излъгано.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците ще свършат полезна работа за Асад.
4
7
 
4
 
! Отговори
до Долния преди 6 години
Обърнали са плочата само евраците. Атлантиците не са. Русофилите и те не са ;)))Образование ли не ти достига или познание?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ще има пак атансиони!
2
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този форум падаше масово плюене на Турция като свалиха руския изтрибител, сега като се подобриха отношенията Русия-Турция, всичко обърна плочата. Общото между руските и американските ***.облизци, е че обичат Русия и Сащ повече от България и са готови да се подложат на всеки, близък до господарите им.
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тайпи е велик само да не ни н.... !