Сирия изстреля три ракети към турски град

Пострадал е един човек, има засегнати сгради в Килис
21 яну 2018 11:30, Петя Славова
105
Сирия изстреля три ракети към турски град
Снимка: БТА

Три ракети бяха изстреляни вчера от територията на Сирия към граничната турска провинция Килис. Пострада един човек, предаде Анадолската агенция, цитирана от ТАСС. Повредени са няколко сгради в град Килис.

Обстрелът идва, след като вчера турските сили обявиха началото на операция против кюрдските формирования от Силите за защита на народа и Партията на демократическия съюз в района Африн в Сирия, където живеят около 1,5 милиона сирийски кюрди.

Анкара смята СЗН и ПДС за свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която в Турция е призната за терористична организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: кюрдиТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
25
 
16
 
! Отговори
ИСТИНА преди 6 години
Турция е в правота си да защити границите си и да защити хората от турски произход живеещи в Сирия.Нека това да е урок за всички които се опитват с агресия да наложат простащината си.
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно на някои от пишещите тук още им горчи от възродителния процес. Но не забравяйте за геноцида над турските малцинства които вашият вожд не желае да признае. Каквото повикало...
40
15
 
2
 
! Отговори
Dostoevski преди 6 години
Sega ve4e kurdite 6te si smenqt vqrata i 6te se otrekat 4e sa kurdi. Turskata armiq trqbva da trenira i da si izpolzva Novoto orajie. Samo za edna sedmica i krai na kurdskata naciq. V Turciq jiveqt mnogo kurdi , no tam ve4e nad 60% se obqvqvat za Turci. Sega 6te nabludavame s Kakvo razpolagat Osmanskata armiq. Uspeh na kurdite i dano izdirjat pove4ko ot edna sedmica.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми толкова имали - толкова изстреляли
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган или ПКК прави атентати на сватби и кръщанета?Не става да се самоопределяш на чужда територия. Имат си територия в Сирия, да си се самоопределят, да кандидатстват по мирен път за автономия и т.н. И те, както и палестинците, е добре да намерят своя социален статус и да станат полезни на обществото. Тогава обществото ще ги приеме. Иначе, чрез подмолни терористични действия, толкова. Сирия, като толкова я хвалите, защо не си защитава населението и територията? Явно не ги припознава...
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото повикало това се обадило-българска поговорка.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 77777Ние че нямаме армия, нямаме, но територията ни е "интересна" за много велики сили (САЩ, Русия, ЕС), които не биха позволили на някакви камилари да се разпореждат по тези територии. Изобщо политиката не е само - кой има по-хубава пушка, а доста сложно нещо...
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23А може би искаш да се насочат и към България.Под някакъв безумен претекст като възродителния процес те могат да нападнат и нас.
34
5
 
28
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До 77777Турция е една от страните, наред със САЩ и СА, които подпалиха войната в Сирия и създадоха кризата с бежанците. Така, че не ни възхвалявай "защитната" й за нас роля, без действията й преди 6 години, сега нямаше да има нито един сирийски бежанец.Сега ситуацията е променена, интересите на Турция се сблъскаха с тези на САЩ и СА, и предстои един решителен момент - дали Турция ще стигне толкова далеч срещу САЩ, че окончателно да скъса връзката си с НАТО. Ще стане ясно ако удари американцит
33
1
 
17
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Не Сирия- сирийски кюрди са стреляли или сирийски турци са правили провокация,за да поканят турската армия при тях!
32
7
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Дя откажеш правото на един цял народ да се самоопредели - не е борба с тероризма , а чист ГЕНОЦИД!
31
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да вземе да дава парите които харчи за армия на някоя от съседните държави- за предпочитане Гърция и те да ни пазят. Те поне имат ясна и ДЪЛГОСРОЧНА стратегия, за разлика от нашите, дето от 15 године 6 самолета не могат да осигурят
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля турските поклонници да си филтрират писанията,защото стават смешни.
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските войници се шегуват че отиват да облекат рокли на терористите. Американците мърморят сърдито. Путин си изтегли 160-те военни от Африн преди дни и наблюдава. Посланиците на Иран и Русия са привикани от турска страна за да бъдат информирани за развоя на събитията.
28
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
23Турция е агресор и го доказва с претенциите си към териториии които отдавна не са нейни. А това да тормозиш малцинство което даже не е на твоя територия и което няма проблем с държавата в която се намира не е добре. Те унищожиха арменците и асимилираха малцинствата си насила. Сега се насочват навън. Това е същото като тормоза над българското малцинство в бивша Югославия.
27
24
 
15
 
! Отговори
77777 преди 6 години
По турската медия показват кюрдите как бягат и се предават.Турската войска вече е в Африн.Ердо ефенди каза:продължаваме напред докато изчистим последния терорист.Благодарете на Господ че Турция е силна държава и се явява като стена м/у Сирия и България.Всеки нормален човек знае че българската държава е слаба и бедна.Ако я няма Турция терористите без проблем ще влязат в България и ще я превземат за 72 часа.
26
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
В заглавието "Сирия изстреля", надолу четем, че просто е от териториите с кюрди. Типичен пример за фейк нюз, ракетите са изстреляни от кюрдите, които САЩ снабдява с оръжие.
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите, без да коментирам защо или как са го постигнали, но имат завиден мозъчен потенциал и следва да бъдат компактно съхранени, като генератор на знания. Кюрдските сепаратисти искат да завземат територия и да си правят държава, но не показват как ще са полезни на останалите общности по света.
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 200 са ранените кюрдски военнопленници настанени в полеви болници. Засега няма данни за ранен турски войник.
23
14
 
28
 
! Отговори
Циник преди 6 години
С декрет на ООН бе създадена държавата Израел....над 15 000 000 кюрди си нямат държава..... американците ги използваха за "пушечно месо" в Сирия - обещаха им нещо ... сега лъжите им за сетен път лъснаха. Турция има опит в геноцида - 1,5 000 000 арменци избити като кучета - знаят!Не, че особено ми дреме за кюрдите - но човек се пита - как за едни може да се "учереди държава" , а за други не!А и Турция със султана - не ми е драга!