Турската армия навлезе в сирийския анклав Африн

Това става ден след въздушните удари в региона
21 яну 2018 13:15, Петя Славова
161
Турската армия навлезе в сирийския анклав Африн
Снимка: БТА

Турският премиер Бинали Йълдъръм съобщи днес, че турските въоръжени сили са навлезли в сирийския анклав Африн, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Хабертюрк.

Навлизането в Африн става ден след като Турция нанесе въздушни удари в региона срещу подкрепяните от САЩ кюрдски милиции Сили за защита на народа /СЗН/.

Йълдъръм съобщи, че операцията, наречена "Маслинова клонка", ще се осъществи в четири етапа и че с нея Турция цели да създаде 30-километрова "зона за сигурност" в Северна Сирия, посочва ТАСС, позовавайки се на турския в. "Миллиет".

Още по темата

Освен това Йълдъръм каза, че в резултат на операция "Маслинова клонка" ще бъдат унищожени всички "терористични организации". Той добави, че преди началото на операцията са били извършени "всички дипломатически преговори".

Турският премиер заяви, че Русия няма възражения срещу операцията в Африн, а Турция работи за успокояване на безпокойството на Иран и "поддържа контакти с Дамаск при посредничеството на Москва и Техеран", съобщи телевизия НТВ.

Според Хабертюрк турската армия е навлязла 3,5 километра в територията на Африн и е прочистила миниран район там. По думите на премиера, операцията е започнала в 11.05 часа местно време и засега няма ранени при операцията турски войници, пише БТА.

Турската армия потвърди началото на сухопътната операция в района на Африн, посочва Ройтерс.
Говорител на СЗН отрече твърденията, че турските сили са навлезли в Африн и заяви, че те са се опитали да прекосят границата, но са били изтласкани след ожесточени сражения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
25
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Турция ще храни сирийските граждани в турска земя,а сметка на това някои държави ще върожава някакви за техни си интереси.Всеки да си престави че на неговата граници има 30 000 въоражени за някакви интереси на други държави.КОЙ БИ СЕ СЪГЛАСИЛ.Днес чета всякакви мнения,НО представете си че храним над 3 милиона чужди граждани и някои играчи от 10000 км въоражават някакви на границата ни.БИХТЕ ЛИ СПАЛИ СПОКОЙНО?
96
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция има лоши отношения с всички свои съседни държави. Тук става въпрос не за съседски кавги, а за териториални претенции на Турция. Рано или късно Турция ще предяви официално и директно претенции и към България. На хората с по-малко информация трябва да споменем, че целта на Турция не е анексиране на част от България, а на цялата ни държава. Тяхната армия буквално ще смаже за часове дебелаците с големите кореми, които хрантутим за по 2000-3000 лева на месец.
95
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става бе,та ние лобираме за Турция в ЕС ,а тя напада като завоевател,нещо по въпроса?
94
3
 
21
 
! Отговори
Попа преди 6 години
То без това сирийци в Сирия почти няма врче, те са в Турция, ЕС и в другите съседни държави на Сирия . Особено мъжете в боеспособна възраст. Защо пък руснаци или американци да им защитават държавата след като те самите бягат и се крият като мишки. Така че Турция ще си действа съвсем спокойно там и никой нищо няма да и каже.
93
1
 
13
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Западноевропейските страни и САЩ подходиха към конфликта в Сирия от позицията на колониални сили. Разделяй и владей! Първо заложиха на ислямистите, които рекламираха, като народен бунт срещу диктатурата на Асад! Турция им пригласяше и помагаше! Когато обаче нещата излязоха извън контрол и за целия свят стана ясно, че това са си главорези, САЩ и Запада заложиха на кюрдите. Това обаче беше нож в гърба на Турция, която поради това влезе в договорки с Иран, Русия и Дамаск!
92
4
 
1
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Anonimen ti si golyam chovek govori na tipite tuk, Che si imam PO vajni raboti, hade chaoo
91
5
 
7
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Samo zavijdate na turcia eto tova e,
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Turskata armiya s hirurgichna to4nost trepe teroristite bez edin ubit civilen,zatova po bavno varvi ina4e shtqha da gi opukat za 1 chas,teroristite sa zadurjali 13 godishni deca za jiv shtit sreshtu turskata armiya no nqma da ima spasenie shte budat izbiti do krak
89
3
 
2
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Egati i mozaka 😁 tankove ot koreyskaya voyna vika :) pitayte boykov toy Pone znae kachedtvoto na tankovete,
88
3
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Турция влиза, за да спаси "умерените" в Идлиб, защото асадистите започнаха офанзива срещу тях и ще завземат цялата провинция. И крайно време е да разберете, че държава Сирия в момента НЕ СЪЩЕСТВУВА.Асад е признат само от ирано-руснаците, всеки друг, който не го признава, може свободно да си вършее из тази територия. Все едно Асад не съществува. Иран и Русия могат да го защитават само от бунтовниците и ИДИЛ, с Турция и САЩ никой няма да започне война заради фъфлещия дъбил Асад.
87
0
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Кюрдите в Ирак също си бяха повярвали, че с подкрепата на САЩ и Израел ще успеят да откраднат територии, като Киркук. Но преди няколко месеца, като обявиха независимост, прехвалените и рекламирани пешмерги си плюха на петите и предадоха района на Киркук без бой пред настъпващото иракско опълчение и редовна войска. Резултатът е че сега са по-зависими от Багдад в целия период след Саддам Хюсейн.
86
2
 
6
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Abe bratofchedi sme 500 godini sme jiveili zaedno, obichayte turcia Che ako spre evropeyskata pomoshta shte vi pomogne sultan erdogan
85
6
 
3
 
! Отговори
GIMZA преди 6 години
Edna sedmitsa se molihte na Putin za operatsiata a be to mnoglo lesno e da teglis noj na umryala ovtsa,s tiya tankove ot vremeto na koreyskata voyna trignali na ekspanziya fesovete.
84
1
 
1
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Gog:😀 I love you, dupeto si koy si go e prodal vseki znae, nova sila v cveta : TURKS POWER, eto taka kazva Turskata Armia: eda vecher moje da doydem tayno_ da yedem kebap Che pri petolichkata:)
83
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишат вече че турците са направили истинско клане в града, стотици тела по улиците, запада мълчи гузно
82
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да изгърмят фоерверките и да се прибират по казармите, под фанфарите на медиите, щото стават смешни.Има 4 пътя, от границата до Африн, около 30 40 км. и е смешно за претенциите за съвременна армия с танкове, артилерия и авиация, за 25 часа да спечели две височини и 3-5км.
81
0
 
0
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
To v balkanite ima mnogo piyani, Samo travolyat taka,
80
3
 
1
 
! Отговори
gogi преди 6 години
До Rambo34-Dupe se iska da pusne emigranti te,tiya nomera sa za ovtsete i makaronciyite,skoro usa ste mu spretne edin teatir togava vijte seira.
79
0
 
0
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Xa xaxaxaxa: sreshtu tazi velika sila Malko se smey, mnogo plachi, da ne doyde Red na teb
78
0
 
0
 
! Отговори
Rambo34 преди 6 години
Ananimen: golyam chovek si:) tochno si kazal