Модернизираният руски бомбардировач Ту-160М. Путин доволен!

Това е един от елементите на нашата ядрена тирада, отбеляза руският президент
26 яну 2018 09:10, Елка Василева
266

Руският президент Владимир Путин каза, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М (по номенклатурата на НАТО - Blackjack) ще укрепи отбранителния потенциал на страната.

След като наблюдава изпитателен полет на новия военен самолет в района на град Казан, Путин присъства на подписването на договор на стойност 160 милиарда рубли (2,9 млрд. долара) за доставката на десет "Ту-160М" за нуждите на руските въоръжени сили.

"Това е сериозна стъпка в развитието на високотехнологичната сфера и за укрепването на отбранителната способност на страната, защото това е един от елементите на нашата ядрена тирада", каза Путин, цитиран от ТАСС, пред работници от Казанския авиационен завод.

Четиримоторният свръхзвуков бомбардировач Ту-160, разработен по съветско време през 80-те години на 20-и век, е най-големият боен самолет в света, отбелязва Асошиейтед прес. Той е използван в настоящата руска кампания в Сирия за нанасянето на удари с крилати ракети от голямо разстояние.

Ту-160М, също като предшественика си, е с променлива геометрия на крилете. Той е в състояние да пренася 12 крилати ракети или 12 ракети със среден обсег с ядрена бойна глава при нонстоп полет до 12 хил. км без презареждане с гориво, посочва Ройтерс.

От конструкторското бюро "Туполев" твърдят, че модернизираният вариант ще бъде с 60 на сто по-ефективен от старата версия заради значителните подобрения във въоръжението, навигационната апаратура и авиониката.

Руският самолет цистерна Ил-78 (по номенклатурата на НАТО - Midas), който зарежда Ту-160 по време на полет, дава възможност на стратегическия бомбардировач да достига всяка точка на планетата, отбелязва Ройтерс.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният закупчик на руско оръжие Индия тотално ги отряза и се преориентира към САЩ, Израел и Франция. За да не затворят гаражите където се произвеждат "стратегическите руски бомбандировачи" Путин е принуден да ги финансира с все по-големи поръчки за сметка на бюджета. Другата новина от великата страна е че Русия е предложила заем на Аржентина за закупуване на ракетни двигатели РД-180 отказани от САЩ. Защо и са на Аржентина тези двигатели знае само вожда Путин.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Информация за ***: подчертано агресивното оръжие, ефективно главно срещу цивилни, "ще укрепи отбранителния потенциал на страната"
23
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 21Само ще ти кажа следните фактиИД плени над 300 Абрамс като 150 бяха на склад в Ирак от Иракската армия - Няколко пъти ги показаха на местни паради останалите ги взривиха да не си ги вземат иракците обратноИД плени 2бр Т-90А в Сирия - след сдмица като не успя да ги продаде ги приведе в боеготов вид и ги ползва срещу Сирийците след това руски хеликоптери ги взривихаЕ как така селяните могат да воюват и възстановят с *** и Флексожена Руски танк а Американски не
22
2
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Да, моя грешка. Важното е да има такива гаранти на чисто човешките ценности! Джендърите могат да дадат воля на истерията си под тази тема!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският президент Владимир Путин каза, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М може и е длъжен да послужи като база за разработването на свръхзвуков лайнер за гражданската авиация на РФ.
20
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Всъщност на Т-122 бяха са договорили да махнат презареждането...
19
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиНе ми говори за силата на руското оръжие защото ме напушва смях. Това оръжие не става за война а само за потушаване на граждански конфликти. При един военен конфликт тези Ту.160 ще се озовот на земята на 5-тата минута след излитането им. Така че не ставай смешен с цитиране дължината на полета му.
18
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Членска карта 7Махнаха на Ту-22М3 системата за дозареждане. Ту-22М3 е двумоторен самолет а Ту-160М е доста по-голям и е 4 двигателен
17
14
 
10
 
! Отговори
Боя преди 6 години
От едно време се знае: "Боядисаното е ново, мокрото е чисто".
16
1
 
17
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Всички преписвате от едно място и поне не се опитвате да прочетете и вникнете в това, което копирате.Тирада или триада?Хайде да опитаме отново.
15
2
 
29
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Брех, ушанките имали най-голямия боен самолет в света? При това-свръхзвуков, при това, още от преди 30 години? Брех, колко са изостанали.... Тази новина бърка да не казвам къде, с боксова ръкавица, на много хора , пишещи тук. А защо не коментират така настървено новината, че американски генерал определи като цели за започващата вече война Русия и Китай? Руснаците какво да правят, да стоят и чакат ли? Или направо да предават страната си и богатствата и под чужд контрол, като нашите?
14
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТО РУСОФОБИТЕ ПО ПРИНЦИП СТЕ УДАРЕНИ ПО 3 ПЪТИ С КИРКА ПРИ РАЖДАНЕ.
13
6
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До БобиНали му махнаха инсталацията за зареждане... Или пак са я поставили за ужас на изключителната нация!??
12
3
 
20
 
! Отговори
чери преди 6 години
До ЛибералистМНОГО СИ ***. АМА МНОГО! ДА СИ ЧУЛ НЯКОЙ ОТ САМОЛЕТИТЕ ДА НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ ОТ СИРИЯ.АЗ НЕ.А ДА. С.ОРОС ТИ Е КАЗАЛ ЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАТ.
11
1
 
31
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 9Става дума за 10 новопроизведени самолетиА каква е разликата между Ту-160 от Съветско време и Сегашния Ту-160М само погледни разликата между МиГ-29А и МиГ-35
10
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМоже да удари само ударени в главата русофили.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистката с "тирадата" много прилича на собственика на медиата:)
8
6
 
21
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ЛибералистНе се праи на ГЛУПАВСлед като прелети примерно 10000км и се дозареди може да прелети още 12000 а с още едно дозареждане на обратния път обсега му е 15000 + 5000 за крилатите ракети =20000км или половината от екватора или може да удари по-всяка точка на света
7
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Новият" самолет е в експлоатация от 30 години. Ето как във великата страна с няколко четки боя се открадват 3 милиарда долара от колхозниците алкохолици.
6
5
 
21
 
! Отговори
чери преди 6 години
НАЙ ТИХИЯ САМОЛЕТ. СЛЕД НЕГО САМО ТИШИНА.ТИШИНАААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!