Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ

Той прогнозира, че президентът ще бъде "временен феномен"
26 яну 2018 07:53,
187
Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп, каза, че вярва, че американският президент Доналд Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ, но няма да може да го направи заради силата на онези институции в страната, които са от съществено значение, предаде Асошиейтед прес.

"В САЩ Тръмп иска да установи една мафиотска страна, но не може, защото конституцията, другите институции и здравото и кипящо от енергия гражданско общество няма да го позволят", заяви Сорос, чиято фондация насърчава демокрацията и човешките права, предаде ДПА.

Това изказване Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Той не навлезе в подробности относно изразеното мнение, но прогнозира, че Тръмп ще бъде "временен феномен" и ще изгуби изборите през 2020 г., ако стигне толкова далеч.

Сорос е отдавна критик на Тръмп, който също е в Давос и който ще произнесе реч днес.
Както и миналата година, милиардерът определи администрацията на Тръмп като "опасност за света", предаде Франс прес.

Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация, предаде ДПА.

"Идването на власт на лидери като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в САЩ имат много общо с това", допълни той. "И двамата изглеждат готови да рискуват една ядрена война за да се задържат на власт", допълни той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска държава, допълва Франс прес.

Милиардерът отправи критики и към гигантите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими", за да създадат "тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си представят" в техните романи "Прекрасният нов свят" и "1984". Сорос спомена в тази насока Гугъл и Фейсбук.

"Давос е едно добро място, за да се обяви, че техните дни са преброени", каза Сорос по адрес на интернет гигантите, които също са пратили армия от свои представители на форума.
Сорос е критик на ултралибералния капитализъм и смята, че интернет гигантите трябва да се подчиняват на по-строги регулации.

На вечерята Сорос говори и за биткойна. Той припомни, че това не е валута и че честите покачвания на курса на биткойна са "типичен балон". Според милиардера обаче няма да има "брутален спад" в курса на биткойна, а по-скоро поетапно намаляване, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия мошеник и спекулант след Ротшилд. Всичко това което е описал са всъщност самите негови действия, които се опитва да препише на други. Крадецът вика "дръжте крадеца!". Тези номерца не минават вече. Новия световен ред е обречен да се срути.
53
1
 
21
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 76: Като гледаш и като знаеш какво върши Сорос, как да не защитаваш Тръмп. Тръмп искал на направи САЩ мафиотска държава? Това си е техен проблем, на американския народ - те ще си го решават. Но Сорос иска да трансформира целия свят по джендърско-гейски либерален модел. Е, с това вече разумните хора няма как да се съгласят.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върви по дяволите, грозен сатанист. За такива като теб е казано в Библията следното: "Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих."Откровение Йоан 3:9
51
10
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
До АнонименХаха...това от Руското посолство ли ви го казаха?Или от клуба- Тръмп? :))Абе, нали Тръмп ви беше враг? Нещо пак го защитавате?То...рашшистите винаги сте привличани и се влюбвате в ииддиотизирани лидери :) Това да ви говори нещо? ;)Визирам едно джудже и един с оранжева коса :)..ако не се сещате...
50
1
 
12
 
! Отговори
Лицето на Звяра преди 6 години
Звярът изпълзя от вонящата си Геена да оглави слугите си джендъристи срещу душите на неродените още.
49
11
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
До АнонименХахаха...какви революции в Румъния и Украйна, бе??!!Или казваш...никой няма право да се откъсва от вмирисания руски ботуш...пиян и гнуссен.Всеки дръзнал да го направи е рептил..гаден сорросоид, предате...и т.н.Еех..страшни сте промититее...ушшанки.Абе, пука ми за Сорос, но..когато и той си отиде..кой ще ви е следващия враг?? Измислили ли сте го вече? :))
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че вече Сорос Е създал мафиотска държава deep state в Щатите.Само за последната една година, откакто Тръмп беше избран, Сорос е похарчил 16 милиона щатски долари за манифестации, провокации анти-Тръмп , превозване на гласоподаватели от един щат в друг за да промени резултатите /в щатите се гласува без лична карта която на съществува/
47
11
 
1
 
! Отговори
Do 64 преди 6 години
До АнонименХахаха...целуни портрета на Путин...намажи филия с мас и седни върху акумулиращата печка.Аа..пийни и един поярищник и се успокой, че си истински славянинн-православен...дори и с прокъсани ***...и отвсякъде окраден от мафиотизирани псевдопатриоти.А, ние..всички инакомислещи сме джендери..гейове и т.н....знаем си... :)
46
2
 
12
 
! Отговори
фото шоп преди 6 години
Нема ли кой да му пейстне ени рога на снимката горе, та да видим най-сетне как изглежда митичния Са-тана? По-вреден дис от тоя не се е раждал никога!
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е НЯМА ЛИ ВЕЧЕ НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ГРЪМНЕ ТОЯ ГНУСЕН И ПРОТИВЕН РЕПТИЛ
44
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички помним кой спонсорири така наречената Арабска пролет и цветните революции в Украйна и Румъния.Нека да не се забравя.
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето идеологът на джендеризма и педофилията, ето лицето на злото, което *** народите и ги подтиква да разгневят Бога и да бъдат унищожени. Ето спонсорът на бхк и на всички, които са си продали душите заради един айфон и маркови парцалки. Анатема!!!
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, намерил се кой да го каже - маджарското ***, което разби реда и сигурността в целия Близък Изток. А сега започва и в Европа.Тоя след като му забраниха да стъвпа в Унгария, трябва да го изгонят и от САЩ.Да ходи да си живее в новата си столица Йерусалим.
41
6
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
До До 58Дядка, вие сте абонирани за Простамол Уно силно склерозирали екс-мъже, ожесточено дращещи в пар-цала на прокопи и отскачащи насам-натам из виртуала, когато от козяк ви отпуснат още някой лев към пенсията по специални теми. Няма да ви се получат нещата, въпреки усвоения в срамното ви минало комсомолски плам.
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, анонимния *** и защитник на Сорос се мисли за много интелектуален :) В Отворено общество сте най-промитите мозъци. Вие наистина сте убедени, че един от най-долните финансови спекуланти и бивш нацистки колаборационист може да бъде идеолог на демокрацията и свободата. Единствената причина той да е против "диктаторите" е, че в техните страни финансовата система не може да бъде клатена от мошеници като него. Яжте веганските сандвичи и си останете мноу куул, гражданчета. :)
39
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха...нито един ппууттиноид не може да обясни защо така силно се мрази Сорос?!!Пречи на *** да построи комунизЪма ли? :))Или защото е против кремълските крадции? :)Или..все още не ви е обяснено?Засега опорката е да се плюе :)
38
4
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 6 години
До АнонименИ какво показва...че пак не ви разбрахме...руссоффиллиссстичета?!!Какво означава?? Че, просто тези хора не са част от мафиотските диктаторски режими на изток?!! :)
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Лошото е, че наместникът на рогатия се е наплодил яко. Има синове, които са още по-голяма злина от него :(Остава да се молим нещо да се случи "анблок".
36
9
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
До До 56Хаха...да бе...вие сте алфамъжкарите :) Путттиноиди, русофили-българофоби...псевдопатриоти...все мирищещи на чесън и шкембе чорба "истински мъже".Ние-всички останали...сме гейове, джендери...нали?!! :)
35
12
 
3
 
! Отговори
Do 57 преди 6 години
До До 53Хаха...всеки, който е против ***...промитите псевдопатриоти и диктаторския режим в РУсия...и България е джендер..гей...и т.н. :) Типично за вас - товариши!!!Преди 30г. найголемия враг беше Рейгън....сега е Сорос :)А, на масата...отново..само картошками :) Ех...мъка съветска и българоселска.