Кокаин, марихуана, амфетамини... Удариха банда в София

Доставките ставали при пълна секретност – само с SMS-и
8
Кокаин, марихуана, амфетамини... Удариха банда в София
Снимка: архив "Булфото"

Седем души бяха задържани и обвинени в разпространение на наркотици в София. Бандата била разбита в петък при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

След задържането на пласьорите полицаите са открили 1380 пакетчета марихуана, 90 пакетчета с бяло прахообразно вещество (според полевия тест кокаин и амфетамини), 54 200 лева, част от които в евро и щатски долари, 80 патрона с калибър 7,62 мм за автомат "Калашников", лаптопи, мобилни телефони, флашпамети, SIM карти.

Иззети са и няколко автомобила, които участниците в групата са използвали за престъпната си дейност, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Според събраните доказателства бандата е разпространявала дрога поне от март 2017 г. Това е ставало при максимална конспиративност. Контактите с клиенти се осъществявали единствено чрез SMS-и.

Всеки от участниците разполагал с по няколко телефона. На един пристигали поръчките, от друг бил информиран за това дилърът, който е "на смяна", той от своя страна от различен телефон уговарял доставката.

Наркотиците били осигурявани на едро от ръководителя на групата, държани били в нает гараж, където ги разфасовали и на дози. Групата работела предимно с постоянни клиенти. Част от участниците били "ветерани" в бизнеса - занимавали се с наркоразпространение години наред.

Петима от групата са задържани за постоянно в ареста. На двама прокуратурата е наложила "парична гаранция" от по 2000 лева заради оказано съдействие на разследването.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самото притежание на патрони за АК-47, трябва да бъде тежко наказуемо. Колко му е, утре, някой превъртял наркоман, да реши да си постреля ...
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нова група, опитала се да се намеси на хранилката на утвърдените играчи- естествено е да ги разбият.
5
1
 
13
 
! Отговори
Ганьо преди 9 месеца
Сега присъда най-много 5 години, на 2-3 година ще ги пуснат за добро поведение и отново ще са на пътя. (Това, разбира се, ако ги осъдят, а не ги пуснат срещу няколко Алеко Константиновци)
4
2
 
26
 
! Отговори
джендър и суджуци преди 9 месеца
Кралят на амфетките, властелинът на асфалта,суджук паша, симитлийската мома от Банкя, отвръща на удара.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така става като не отчитат редовно на Суджука печалбата от амфетите.
Все пак от време на време трябва да им се напомня кой е главния.
2
2
 
29
 
! Отговори
Бойко преди 9 месеца
Не си платиха данъците...
1
17
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Еееей, здраво пипат тия от ГЕРБ...