Изборът на Путин в Русия – неизбежен и задължителен?

Глеб Павловски пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 2 фев 2018 14:20 | 1 фев 2018 21:00, Екип на Bloomberg
72

4255 гледания   |  Още видео

Русия върви към света на 21 век, както и България, като целият свят. Но ние все още не знаем какъв ще бъде този свят. Освен това Русия върви към този свят доста объркано и няма ориентири, нито за себе си, нито за другите. Това е проблемът. Това каза руски политтехнолог Глеб Павловски пред Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Павловски коментира руската политическа действителност след 2014 година и анексията на Крим от Москва, както и какви ще са посоките на развитие на Русия след президентските избори.

"Не смятаме, че президентските избори, които предстоят, са истински избори, а бюрократично прологиране на правомощията на Владимир Путин. Това е монополен процес. Тук няма конкуренция и затова е безсмислен въпросът за бъдещето, защото може да бъдат продължени правомощията му с 6 години, с 12 години. Може да се промени и Конституцията. Днес няма политически ориентири, към които да се насочим и това е проблем, създаден от Кремъл".

Руската икономика стагнира и изостава от всички челни икономики. Това е една провинциална икономика и не е ясно по какъв начин може да се излезе от тази ситуация, при тази политическа конюнктура, създадена от Кремъл, каза събеседникът. "Ще е нужен герой, а аз не виждам такъв".

Задача от първостепенно значение, по думите на събеседника, независимо от това кога ще се случи затоплянето на отношенията между Русия и Запада, ще бъде да се нормализират отношенията между Москва и Киев.

Какво може да се очаква в държава, където "очевидно Конституцията не работи"? Ще се придържа ли към инерционния план Русия при преизбиране на Путин? Същите проблеми ли има днес Русия, каквито е имала преди 100 години?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Електро преди 5 месеца
Демек никога няма да стане това стопляне на отношенията хахаха.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отношенията между Русия и Запада ще се стоплят, когато Русия позволи безконтролен достъп на Запада до природните си ресурси.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ НЕДОНОСЧЕТА ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛОВЕ ,ДА СИ СЕДЯТ В ГНУСНИТЕ ЛОКВИ И ДА ТРАЯТ.ИНАЧЕ.....
44
2
 
4
 
! Отговори
ДО 49 преди 9 месеца
Честит празник на теб,джендърче.Не знам кой,русофилите или европенделчетата като тебе напират за третия пол.А и доколкото знам специални нужници за вас вече има в Брюксел,а не в Москва.Нали знаеш,според търсенето идва и предлагането.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Болката на Павловски е, че не остана в Кремъл през 2011-та, за да продължи своите "политтехнологии". Обидените на руската власт винаги стават герои. Херцен, Ленин, Троцки и пр. Дори бивши управляващи, членове на техни семейства и приближени галеници на елита. Стига се до там, че дори стават откровени врагове на собствената си държава. Хората обаче се сменят, но Русия си остава. Иван Кръстев го знае много добре.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Честит празник на русофилите и социалистите :)
Гледам се забавлявате едни други :)
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 43
Путин не дава на западните фирми да крадат ресурси от Русия, нали?

щото руснаците крадат и с гз си! Също като нашите путинопитеци.
40
2
 
3
 
! Отговори
25.10. 2015 г. преди 9 месеца
Демокрацията е като сиренето - *** се. На този Павловски, ако му набият шамарите в някое фоайе, ще стане кротък... като Волен Сидеров. Това обаче няма как да се случи, защото днес в Русия властта носи повече на критика, отколкото тукашната колониална администрация... А само преди 25 години, по заповед на толкова харесвания на Запад тогавашен президент Борис Елцин, пред сградата на Дома на съветите бяха избити поне 123 души (посоченият брой е по данни на официалните власти по онова време)...
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изборът на Путин наистина е неизбежен и задължителен,а сорошкият пумиярски лай е неизбежен и продължителен.
38
7
 
4
 
! Отговори
Лъжите на Путин преди 9 месеца
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
37
12
 
9
 
! Отговори
руснак преди 9 месеца
Когато Путин започне да се вози в руска кола , когато рублата стане конвертируема , тогава може да се каже ,че Русия е силна икономически !Историята показа коя система е по-добра ! А именно Северна или Южна Корея , Източна или Зарадна Германия ? По време на Студената война имаше такъв израз - избягъл на Запад , аз и досега незнам някой освен Сноудън да е избягъл в Русия !!!
36
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин не дава на западните фирми да крадат ресурси от Русия, нали?
Затова е толкова лош Путин, нали?
Не е като предателя-селянин-колхозник Горбачов и алкохолика Елцин.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Путин пак ще е президент напук на психодесните неофашисти в Киев и напук на западните лицемери!
Крим е руски, свикнахте ли??
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия е велика с Путин, Медведев и Лавров.
Крим е руски завинаги.
Скоро неофашистите в Киев от десен сектор ще си платят за престъпленията в Украйна!
33
5
 
10
 
! Отговори
До анонимен 43 преди 9 месеца
До Анонимен
За непоследователни мандати няма ограничение.
Да са мислили, когато са писали и приемали конституцията.
Путин си е изряден.
32
2
 
19
 
! Отговори
До анонимен 38 преди 9 месеца
До Анонимен Глеб Павловски ръководеше предизборната кампания на Елцин и след победата му се похвали: С лява фразеология прокарахме дясна идеология (цитирам по памет). Но след като лъсна цялата несъстоятелност (меко казано) на Елцин, а съответно и неговата като политтехнолог,му умря конят, и сега се чуди какви да ги дъвче. Путин му бил крив.
31
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нелегалният президент на Русия Путин. Нарушил по най-груб начин члена от конституцията за най-много 2 последователни мандата. Явно Путин не може да бъде свален по законен начин, а само по незаконен.
30
2
 
6
 
! Отговори
Тутанкамон преди 9 месеца
Тоя глеб панфиловски голям акъл, бре бре бре панфил американос, цвете ненамирисано, от коя ливада израсна, ясно е - Тот някоя Невадска пустиня.
За автора
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 36 Тоя/Глеб Павловски/ много добре знае какво става в Русия !Беше от най-близкото обкръжение на Путин в първите му години като Президент.Видя,че Путин тръгна по път който води към диктатура и спира развитието на Русия има смелост ,да излезе от сянката му и да говори истината!
В Русия има трезвомислещи хора на които русофилите може да са привърженици,а да не се кланят само на Путин!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТОЯ Е КАТО НАШ ИВАН КРЪСТЕВ, ОСВЕН ДА ХОДЯТ ДА СЕ НАПИЯТ ЗАЕДНО НЯКЪДЕ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ.