Русия към Израел: Не обявявайте за геноцид глада в Украйна

Не е момента за обсъждане на такъв закон, смята Москва
7 фев 2018 21:35, Анисия Иванова
191
Русия към Израел: Не обявявайте за геноцид глада в Украйна
Архив: Reuters

Руски дипломат предупреди днес Израел да не приема закон, която официално ще обяви за геноцид масовия глад в Съветска Украйна през 1932-33 г., отнел живота на милиони хора, предаде Ройтерс

"Сега не е подходящ момент за обсъждане на такъв закон", каза по армейското радио Леонид Фролов, заместник-посланик на Русия в Израел. "Това ще бъде лошо. Това ще бъде погрешен ход", подчерта той.

Става дума за законопроект, внесен в Кнесета от депутата Акрам Хасон от центристка партия, която участва в коалиционното правителство на премиера Бенямин Нетаняху. В текста на проекта се предвижда 6 декември да бъде обявен в Израел за Ден на възпоминание за украинския геноцид.

Депутатът Хасон казва, че преди да подготви проектозакона, в продължение на три месеца е пребивавал в Украйна, за да проучва въпроса.

Т.нар. голодомор в Украйна, в който към 10 милиона човека измират от глад, се отричаше от съветските власти десетилетия наред. През 2016 г. парламентът на Украйна прие резолюция, в която призова страните по света да признаят голодомора за геноцид.

Това разгневи властите в Русия, припомни Ройтерс. Според Киев 17 държави, осем от които са бивши съветски републики или бивши съветски сателити, са признали голодомора за геноцид.

ТАСС цитира изявление на руското посолство в Израел, в което се изказва "съжаление", че в Кнесета е внесен законопроект, който "изопачава историята". Посолството обяснява, че "гладът, предизвикан от голямото засушаване и принудителната колективизация в началото на 30-те години на миналия век" е засегнал не само Украйна, а също Беларус, Казахстан, Поволжието, Северен Кавказ, Западен Сибир и Южен Урал.

Според изявлението броят на загиналите се оценява "от 2 до 8 милиона" и това е трагедия за много съветски народи и голяма хуманитарна катастрофа в цялата страна. "Затова представянето на тези събития като преднамерена политика за унищожаването на украинската нация противоречи на историческите факти и представлява цинична спекулация с паметта на милионите жертви по политически причини". (БТА)
 


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Врагът на човечеството са парите а не Русия чадо, но за какво ли ти ги обяснявам тези неща.
111
1
 
4
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
По време на "Голодомора" - популацията на Украина се увеличава драстично /?!?!?/, а по време на нейната "независимост" намалява с милиони /?!?!?/ - още въпроси?
110
2
 
7
 
! Отговори
Сериозно преди 1 година
Глупостите за "глодомора" са абсолютна фейк история без доказателства - масови гробове, свидетели и т.н. А истинската история - освобождаването на евреите от червената армия от концлагерите /и не само тях, но и много неблагодарни поляци/ умишлено се "забравя"! 90 процента от концлагерите са били разположени в Полша, Изт. Германия, Украйна и Прибалтика. Познайте коя армия спасява евреите и не само тях?!
109
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна и Македония са "държави" само формално!!!!!
Колко пъти да го казвам, за да го разберете ?
108
2
 
4
 
! Отговори
чичко ви Сталин преди 1 година
Да бях по млад с 20 год.хохли и еври немаше да има
107
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е провалена държава, така е решила глобалистката англосаксонска мафия.
Добър вечер, селяни прости!
106
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 104
ьАко го нямаше 1918 Полша, Прибалтите и Финландия нямаше да са суверенни държави
Защото Руската Империя щеше да е Капиталистическа страна Развитието и щеше да е по-бързо от това на СССР
Втората световна война не се знае на чия страна ще застане Руската империя - най-вероятно да остане неутрална докато Хитлер я нападне Германия ще Граничи с Руската империя по общата им граница Полска.
105
4
 
5
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
Бездарните хохли само се чудят откъде да измъкнат някое обезщетение - голодомор, геноцид... Да се вземат в ръце и да работят, а не да търсят подаяния! Те затова едно време изпукаха от глад, защото чакаха някой да ги нахрани!
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не беше грозната 1918 г,нямаше да има нито голодомор, нито каквото и да е нещастие.
103
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 100
Така при Обсадата на Ленинград са загинали 1,5 милиона граждани и към 900 000 военни както от глад така и при безуспешните опити да се прекъсне обсадата. Костите им се знае къде са и колко са големи братските могили и погребалните поля.

Къде са гробовете и костите на поне 4 пъти повече загинали по времето на Голодомора - покажете ги тези гробове. Съвременните техники веднага ще определят дали костите са на хора умрели от глад или друга причина.
102
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна парламента(Радата) забрани не само руския , но и други езици, вкл. българския език........но герберското колиниално правителство мълчи....българи се вкарват насила в украйнската армия за да воюват с братята си руснаци.
Една територия и колония остана от България.................но не и държава!
101
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списък на провалените държави:
Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Украйна ...............да не говорим за мизерията и бедността в Африка.
Нищо случайно няма.
Теория на управляемия хаос............но вече не могат да го управляват западняците-това им е проблема сега!
100
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина е било геноцид- да откраднеш всичката храна на този народ и да оставиш 8 млн да измрат от глад... това е истината!
Русия е враг на цялото човечество!
99
9
 
12
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
От Израел незнайно защо забравят кой спаси милиони евреи от лагерите на Хитлер, като буквално ги вадеше от камерите... Ако не беше червената армия, която обърна хода на войната и буквално ги спаси от смърт, някои от днешните политици в Израел нямаше да се случат и сега да приемат закони и декларации, насочени срещу спасителите на предците им!
98
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 96

Дори сега погледни снимки от сателит на Украйна и Беларус - да има площи които са засадени със селскостопански продукти но има и много Блата, Гори и прочие
Просто се поразходи виртуално на гуглето мапс примерно.
97
5
 
12
 
! Отговори
BOBI преди 1 година
До Анонимен 96 ИСКАМ САМО ДА СПОМЕНЯ, ЧЕ В МОМЕНТА ГОЛОДОМОР Е В ЦЯЛА СЕВЕРОЗАПАДНА Б/Я НИЕ КОГО ТРЯБВА ДА ОБВИНИМ В ГЕНОЦИД
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До боби:

"Имало е с какво да се хранят - В горите е имало дивеч, В реките които изобщо не са малко е имало риба имало е и домаш ни животни"

Ало, Боби ! Това е важало до 10 век, когато държавите са били със стотици хиляди жители, а не десетки милиони.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88

Да, ама са индийци и на нас не ни пука, защото сме расисти :)
94
3
 
3
 
! Отговори
BOBI преди 1 година
До Я па ти...Г-Н Я ПА ТИ НЕШТО СЕ ОБЪРКАЛИ СВЕТОВНИЯ ЖАНДАРМ Е РУСИЯ ПУТИН ПАК Я ВЪРНА НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА И ВАШИЯ ТАКА НАРЕЧЕН ;''СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ''
НЕШТО ВЗЕ ДА БИЕ ОТБОИ А ПЪК ВИЕ МИ СЕ СТРУВА ,ЧЕ СТЕ С ПРОМИТ ИЛИ ПЛАТЕН МОЗАК ЗА ДА НАРЕЧЕТЕ ТЕЗИ УБИИЦИ ''СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ
93
1
 
13
 
! Отговори
Хайхард Райндрих преди 1 година
Забележка: повечето от болшевиките (виновни за този геноцид) също са били евреи.