Версиите за катастрофата: Човешка грешка, лошо време?

Разпитани са диспечерите на летището
11 фев 2018 20:08,
50
Версиите за катастрофата: Човешка грешка, лошо време?
Снимка: Reuters

Следствието разглежда няколко версии за катастрофата със самолета Ан-148, летял от руската столица за град Орск в Урал и паднал в района на Москва, предаде ТАСС, като се позова на Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

Сред версиите са човешки фактор, лошо време и неизправност. Разглеждат се и други възможни варианти, посочва БТА.

Следователите разпитват и сътрудниците на летище Домодедово, откъдето излетя самолетът, които са подготвяли машината за предстоящия полет.

Разпитвани са и диспечерите на летището.

Още по темата

Руското министерство на извънредните ситуации публикува на сайта си списъка на жертвите на катастрофата. В района на катастрофата бяха открити вече два трупа. В самолета е имало 71 души. Оцелели няма.

Заради трагедията руският президент Владимир Путин отмени работното си посещение в Сочи, планирано за утре, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Утре Путин трябваше да приеме в Сочи палестинският президент Махмуд Абас. Сега срещата ще бъде в Москва.

Отломките на самолета Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов" бяха намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от столицата.

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предаде Франс прес.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по скоро е злонамерен акт,.Как да не изпаднеш в умиление от всеки опит на руфосилките да обясняват всички несполуки на господарите си със злонамерени актове.
16
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е кой изпи антиобледенителната течност?
15
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Бог да прости загиналите но след като този тип самолети имат най малко 5 катастрофи за 15г защо се експлоатира все още.Пак невинните платиха цената за безхаберието
14
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската техника, сама по себе си е уникална, но да не ти се налага да я ползваш, особено трезвен.
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има версия Боярищник, която е най вероятна.
12
4
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Бог да прости загиналите! Трагичното за България е, че предметът Вашингтонски не е бил там.
11
5
 
15
 
! Отговори
читател преди 6 години
Жалко за хората. Лека им пръст.Но тези самолети не ги купуват навън, освен Сирия и Куба.Вероятно има защо, през 2011 още при изпитание един се разби.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българинаПравен е във Воронеж, дрогарю!
9
13
 
5
 
! Отговори
българина преди 6 години
щом е правен в украйна, тегли му една *** на, жалко за хората. самолета е пълен ***
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тролчета глупави става въпрос за загинали хора. Но какво да се прави парите трябва да се заработят.
7
10
 
7
 
! Отговори
Причината е: преди 6 години
C2HO5OH
6
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Черно, голямо,грозно и не рита. Що е то?" - Руска машина за ритане".Та, и със самолетите така.
5
13
 
17
 
! Отговори
PD преди 6 години
За жалост, въпреки че не се озвучава, поради право на следствието да събере нужните доказателства, по скоро е злонамерен акт, с взрив, или др. външно въздействие. Без сигнал за бедствие, от опитен екипаж, разпиляни останки, и т.н.Прави впечатление добрата организация в ситуация на бедствия и аварии на администрацията и държавните структури. Управляващия елит, е стегнал редиците на тунеядците в държавата им. Скоро си пожелавам и у нас подобни тенденции. По стягане на държавата естествено.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новите АН-ове са пълни бракми, същите проблеми и при турбовитловия АН-140, щом даже Иран се отказаха от него смятайте за какво чудо на техниката става дума.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление."Започвам да си обясняват защо е бил обхванат от пламъци.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешка грешка, лошо време дрън-дрън ярини. Просто е бил съветски самолета.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оох, Господ да е сега с роднините на загиналите! Горките хора!Но е нужно да се каже и истината! Руското въздухоплаване е много зле! Слаб контрол, стари машини, пропуски... Вижда се - много зачестиха падналите руски самолети напоследък.И да, във всеки конкретен случай ще се намери конкретната причина. Но главната причина е много ниското ниво! Това увеличава ВЕРОЯТНОСТТА за всяка от тези причини.