Кюрдски лекари: Турция използва химическо оръжие!

Според сирийски медии шестима цивилни са пострадали
Обновена: 18 фев 2018 09:08 | 18 фев 2018 09:05,
167
Кюрдски лекари: Турция използва химическо оръжие!
Снимка: архив Reuters

По данни на сирийските държавни медии и местни лекари шестима цивилни са демонстрирали затруднения в дишането и други симптоми – индикатори за вдишване на отровни газове след атака на турската армия по контролирания от кюрдите анклав Африн в северната част на Сирия, предава ABC News.

Дживан Мохамед, лекар в основната болница в Африн заяви, че в момента в нея се лекуват от отравяне шестима души, които са пристигнали в петък през нощта от село Арандъ, след като то е било нападнато от турски части. Друг лекар – Нури Кенбер, заяви, че жертвите се оплакват от проблеми с дишането, повръщане и кожни обриви.

"Един от тях бе и с разширени зеници", уточни той.

Държавната информационна агенция САНА и базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека също цитиратместни лекари в докладите си. Твърденията все още не са независимо потвърдени, а кадрите от болниците показват хора на легло с кислородни маски, които не показват други симптоми на отравяне с бойни отровни вещества – гърчове или пяна от устата.

Според източник от Белия дом САЩ знаят за съобщенията, но не могат да ги потвърдят, посочвайки, че "е извънредно маловероятно" Турция да е използвала химически оръжия срещу кюрдите.

Турските въоръжени сили излязоха с официално заявление, че не използват "забранени муниции“ в операцията в Африн. От там допълниха, че се стараят при бойните операции да няма пострадали цивилни и че единствените цели в Африн са "терористи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказването на използването на химическо оръжие и от кого от полеви невоенни лекари е много общо понятие. Без проби доказващи това всеки може да се надиша с какви ли не газове и да се хвърли отговорност на някого. Войната не е с прашки, та газове бол. А кой ги е хвърлил е още по-спорно. То затова все има "доброжелатели", които като видят, че не става на тяхната, да се изсе'ат хубаво.
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Африн народа от освободените села посреща турската армия с турски знамена и разказва как кюрдските терористи са взимали насила от всяко семейство по един човек да се бият срещу турците иначе били избивани
23
5
 
22
 
! Отговори
банда преди 6 години
До Kurdistan ForeverКакто се вижда от новините,кюрдите са новите к.урви на сащ в Сирия.
22
23
 
9
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Ердо е бил много долно и подло човече. По селяните с козите бой с отровен газ. Типично за страхливци като турците.
21
4
 
5
 
! Отговори
от вчера преди 6 години
От Сирия идват новини за сблъсъци между САА и кюрдски сили обучавани от САЩ....
20
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освободените територии от турската армия градове ,Джераблус и Ел Баб турците са почнали да строят индустриални зони,десетки хиляди бежанци са се завърнали от Турция и почнали да строят две ,три етажни къщи,където мине турчина цари благоденствие и спокойствие
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не е от газта изпуснат от задните части на кюрдските терористи
18
1
 
6
 
! Отговори
аз дебила преди 6 години
До Анонимен 36Ако изборите променяха нещо щяха да ги забранят.
17
3
 
22
 
! Отговори
инфо преди 6 години
Прочетете какво пишат за Кюрдите световните медии че са заместили ИД и са под контрола на САЩ който са им обещали територия за държава откъсната от Сирия...
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се хващай за една правописна грешка.Знаеш какво значи геноцид, нали?Любимият ви Ердоган ...............води Турция към гражданска война и разцепване, това е важното.Колко турци вкара в затворите-все интелигенция - учители, лекари, професори.====Турция достатачно търпя терористите даже преля от сега нататък няма толерастия към такива и подкрепящите ги !!!
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон заяви, че ако още веднъж се "използва" химическо оръжие( визирайки Асад, не хибридната опозиция от патриоти чужди наемници, която най- вероятно ползва химическо оръжие за провокации срещу Асад) ще нареди на френската армия да извърши военна агресия срещу Сирия!Ето- хибридните кюрдски бунтовници и Рами Абдул рахмани от бакалницата в Лондон, казват че се е използвало химическо оръжие от Турция в Сирия!Макрон ще нападне ли турската армия в Сирия?Дали Макрон ще нареди
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом стават такива неща, значи нашият свят се управлява от буклуци! ***, Тръмп, Мей, Гей, Редоган, Анжела, Франзела и всички са буклуци, както и нашите тикви! И вие вместо да им теглите по един прът всеки ден им се радвате колко били велики и ходите да ги избирате пак! Значи и Вие сте буклуци!
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктатор означава краен човек. Фанатик. Готов да стигне до края . Няма диктатура, която е завършила добре. Ден след ден тоя си омазва ръцете с кръв ,като Асад.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да знаем дали е истина. Логиката казва- на турците не им е нужно химическо оръжие срещу кюрдите. Както и на Асад не му е нужно срещу умните и красивите. Истината е първата жертва на войната.
11
2
 
20
 
! Отговори
321 преди 6 години
Класическа провокация,виждали сме го вече в Сирия.
10
12
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
султаньт ще унишожи света а нато и сащ гледат сеир приемат разни турскиделегации пият кафе с тях потупват се по рамото и ето го резултата
9
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са способни на всякакви зверства и от векове само с това са известни.
8
1
 
20
 
! Отговори
ей пъпеш преди 6 години
До ГУР,БЕТЧИЯТАКъса ти е памета я си спомни твоите хора американците в Виетнам и ***,Сърбия,Ирак,Либия навсякъде военни престъпления.
7
4
 
13
 
! Отговори
да преди 6 години
Турската офанзива срещу Кюрдите е в полза на властта в Сирия,затова и Иран и Русия мълчат.
6
5
 
20
 
! Отговори
четете преди 6 години
Явно тука пишещите не познават Кюрдите и тяхната история в Сирия,те се подкрепят и въоръжават от САЩ с цел разчленяване и ограбване на Сирия,Руснаците и Иранците избиха предишния съюзник на САЩ,ИД и те сега използват Кюрдите