Тръмп убеден: Между САЩ и Китай седи само търговията

Никога не сме имали по-добри отношения, смята президентът
24 фев 2018 09:15, Александър Попов
43
Тръмп убеден: Между САЩ и Китай седи само търговията
Снимка: Reuters

Американско-китайските отношения са по-добри от всякога, но въпросите за търговията и търговския дефицит между двете държави може да попречат на това, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

"Не мисля, че някога сме имали по-добри отношения с Китай, отколкото сега. Единственото, което може да попречи на това, е търговията. Защото тя е толкова едностранна, и тези хора, които са били тук на тази длъжност и толкова години са стояли на това място, никога не е трябвало да допускат това", каза Тръмп. "Това е много несправедливо към САЩ и към работната сила на САЩ."

Според американския лидер ситуацията с търговския дефицит между САЩ и Китай с годините само ще се влошава, но сегашното правителство възнамерява "да поправи това". "Това може да е единственото нещо, което да се окаже на пътя на дълготрайните и прекрасни отношения, защото разполагаме с всички предпоставки за приятелство", каза Тръмп.

Американският президент нееднократно е казвал, че най-същественият проблем в двустранните отношения с Китай е постоянно растящият търговски дефицит, който миналата година надхвърли 500 милиарда долара. Тръмп смята тази ситуация за недопустима и според него Китай е получил колосални възможности за икономически растеж благодарение на това, че предишните американски правителства са позволили Пекин да бъде приет в Световната търговска организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: КитайСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
От 13 преди 6 години
Разводнихте темата. Аз ви казвам че китаец вече има най много акции в Даймлер. Вие - едно си баба знае едно си баба бае
31
5
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Дръпнатите *** трябва да бъдат изринати с атомно оръжие а остатъците да бъдат натъпкани с прасетата на вериги в кални дворове да ядат ла.на!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Римските войници от 4-и и 5-и век нямат нищо общо с легионите на Цезар или Август.Били са по - леко въоръжени,по-малобройни и в голямата си част са били наемници ,а не римляни.И наистина са нямали сериозен боен опит.Не случайно за битката с хулите на Каталунските полета привличат гостите и други племена като съюзници.И те изнасят основната битка с хуните.
29
0
 
3
 
! Отговори
пенко преди 6 години
А купи си нещо в "Лидъл" на което пише " мейд ин ЮСА " !!!
28
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Обамбоко изпрати съпругата си в Китай / почти като К./ ! Разделя ги Тайланд и китайско море и желанията за доминация и желанията за влияние с цел чии пари са по-по - по ...па, дори,ги разделя и Б Р И Г С ! Та колко са държавите желаещи, хамериканите да са им доминанти ???
27
2
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Изобщо не е вярно това.По това време римската армия почти изцяло се е състояла от наемници.Постоянно са имали недостиг на войници.А хунската конница е била страховита сила.Изобщо не са били голи и боси, а тежковъоръжени конници, които помитат римската пехота
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно е да запада Римската империя, друго да е унищожена.Хуните са разбити на Каталунските полета.И причините за разпада на империята са комплексни.Епидемиите също оказват огромно влияние.Както и вътрешните борби за власт.
25
1
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Какво да им обясняваш на промити мъзъци? Та те китайците нямаха доскоро пенсионна система и възрастните хора се издържаха единствено от децата си.И то сега е така в повечето провинции.Тези дето нямат деца мизерстват.А и не всички деца имат възможност дй ги издържат.В големите градове пък не може да се диша от смог.То ако е толкова хубаво щеше да има милиони потенциални емигранти за Китай.Ама все за САЩ напират дето било зле.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 и 28 смешно ви е ,щото не сте на хала на обикновените китайци , 26 ви казва реални неща , ако 100 милиона китайци живеят охолно ,то кажете като вие знаете как живеят 1милиард и 400 м., техните доходи ,съотнесени с богаташите? Не знаете как са реалните неща защо говорите и мислите ли ,че пропагандата на китайската компартия не фалшифицира нещата , ами ги вади на показ , как е истината за доходите в Китай? най- добре ще е да поживеете в Китай като обикновени работяги в провинцията
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хуните не са унищожили Западната римска империя.След смъртта на Атила те се разпадат на отделни племена и не представляват сила.И аналогиите са безумни, защото САЩ разполагат с невероятен боен арсенал, а китайците нямат нищо равностойно.Имат един самолетоносач от съветско време, който купиха от Украйна. САЩ имат 10 и строят нови.Китайците нямат атомни подводници, нямат бомбадировачи, нямат съвременни танкове, кораби и така нататък.
22
1
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Хахахаха много ме разсмя. Имах нужда от виц и ти идваш по поръчка
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай има по - нисък БВП на човек от населението дори и от България.По-ниски средни заплати и пенсии.А у нас заплатите и пенсиите са много ниски .
20
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
В САЩ развиват повече автотранспорт, а не ж.п.Имат най-голямата магистрална мрежа в света..Така че не е чудно,че Китай има повече високоскоростни влакове.И важно е Как живее средният американец и китаец.В Китай има малко богаташи и останалите блъскат като роби за мизерни пари .
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ХМ , дай примери за изобретения на китайски учени , не ни говори като комунистите , че те ще започнат в необозримо бъдеще да създават такива потенциалът им е ,че са много , вероятно знаеш - много китайци живеят и работят в САЩ ,да си чул да се борят срещу "несправедливия строй" ,да си чул там да са в терористични групи? Прав си - китайците не са *** народ , знаят си качествата , налягат си парцалите , работят, но това са определена част, *** в китайска провинция и виж как се живее там
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не отиде Теменужка Петкова да купи част от Даймлер а купува ЧЕЗ?
17
2
 
1
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До От 13Точно това се опитвам да им обясня на тия-Китай не само разработва свои технологии,а и активно изкупува западни фирми заедно с патентите,че и персонала!Обаче те си знаят тяхното....
16
0
 
1
 
! Отговори
Помощ преди 6 години
Бягайте, идат ***!
15
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В САЩ няма осъществен НИТО ЕДИН голям инфраструктурен проект от десетилетия!Освен високите технологии в електрониката друго нищо не се развива!Да вземем за пример проектите на Мъск-прословутата Тесла така и не успя да стане масова и остана играчка за богаташи,а фамозния Хиперлууп достигна 300км/ч,когато в Китай вече има хиляди км жп линии с влакове вървящи с тая(и близка до нея)скорост!В космоса също имат колосален напредък.Така че САЩ са напълно обречени,ако не успеят да подчинят Китай до 4-5г
14
0
 
2
 
! Отговори
От 13 преди 6 години
До всички психодесни точно по темата е и е от днес:https://investor.bg/***/444/a/kitaiski-predpriemach-stana-nai-golemiiat-akciner-v-daimler--256416/Най големия акционер в Даймлер (Мерцедес) вече е китаец. Запазете си безсмислените коментари кой мигрира към Китай и кой към САЩ. Те идват и купуват. Вие/ние ще бачкате - печалбата ще отива в Китай...
13
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Анонимен"..Технологиите и изобретенията са от западните държави в Чина само се работи с тях"Е такива "борци с/у комунизма" ще загробят бялата раса!Подценяването на научния потенциал на Китай е огромна грешка!В Китай инженерите и програмистите са милиони,количеството вече преминава в качество и не е далеч деня,когато западните технологии ще станат ненужни за Китай.Затова белите по целия свят трябва да обединят потенциала си,за да няма един ден жълто господство.Само че се прави точно обратнот