Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!

Не работим с офшорки, отсече собственичката на "Инерком България"
Обновена: 26 фев 2018 21:29 | 26 фев 2018 20:24,
168
Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!
Снимка: bTV

Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от отговорите на собственичката на "Инерком България" Гинка Върбакова пред bTV.

Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов и бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха.

Според Гинка Върбакова министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на "Инерком" да купи бизнеса на ЧЕЗ в България.

Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.

От комисията за енергийно и водно регулиране също потвърдиха, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и "Инерком" няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза.

Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката, се заложи част от електроразпределителната мрежа.

Гинка Върбакова обаче обясни, че това няма да се прави и сделката ще е по същия ред, по който преди шест години "Енерго Про" е купила активите на немската "Еон" в Североизточна България.

"Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании", посочи Гинка Върбакова.

Върбакова заяви, че ще бъде направено прехвърляне на акции и електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита и само ще бъде сменена собствеността. Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪС СЛАВЯНСКИТЕ ЕВРЕИ Е ТАКА.И ЧЕРНИ ВИ ГО КАЗА КАКВО СТЕ-К--ЕФ.ПОЛЯЦИТЕ СА ДРУГА РАБОТА.МИСЛЯ ЧЕ НЕ БИХА СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА НИ СПРЕТНАТ ТАКЪВ НОМЕР.
94
0
 
12
 
! Отговори
БМБ преди 6 години
Бившия шеф на чез си го каза-интересува ги парата.За тях няма значение кой плаща.Плащаме ние-парите идват от банка и оШфорка,а за лихвите и цената на тока в близко бъдеще-не питай!
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха! Тия вече говорят страхотни глупости, толкова елементарни, че е срамно да ги слушаш. Фирмичката й с дългове към НАП купува бизнес за милиарди! И то не с оШфорка! Министърът на енергетиката пет минути преди сделката не знаела нищо? Приятелката й / уж / от 20г. забравила да й каже? Наистина нагло и цинично. БТВ в момента излъчи голям репортаж, специално спретнат, за да ни приспиват. Все пак нали сме де.или, защо да не вярваме? С какво показваме, че не сме такива?
92
0
 
11
 
! Отговори
Знаете ли, че преди 6 години
Гинка си е взела изпита по " Основи на теоритичната електротехника " със заем от банка.А, знаете ли, че не казва от коя ?!
91
0
 
13
 
! Отговори
дрън дрън преди 6 години
Това интервю е "Трака лака във върбалака"
90
0
 
13
 
! Отговори
до 130 преди 6 години
Точно. Но и самото и присъствие показва колко са нагли и безкрупулни. А, уверението и ,че въпреки 20г. и приятелство с енергийния министър, Теменужка не е цзнаела и е била света вода ненапита - показва откровенна глупост--ако министъра не е знаел, подробности за подажбата на ЧЕЗ - то какъв министър е , а ако тя не и е казала, каква приятелка е, иначе излиза ,че лъже---не че някой се съмнява в това......какъвто премиера, такива са калинките и гинките........
89
0
 
11
 
! Отговори
taz преди 6 години
ДО вчера длъжник на нап, а днес закупил нещо, което е от национално значение за държавата(част от нея).MADE IN BG. пп/ утре като се събудим какво ще е продадено на "някой"
88
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
На въпрос - Колко километра ви е ел преносната мрежа която купувате - Гинка се замисли (въпрос с повишена трудност - все едно от тук до Сатурн колко километра е ) И отговора и бе - Не знам ще попитам ..... -Ами Гинче при условие че се хвалиш че от 10 г се занимаваш с този енергиен бизнес -и не знаеш с каква обща дължина е мрежата на ЕРПто което купуваш- Това е много неграмотно и невежо от твоя страна - Все едно да си купуваме автомобил - ама да не знаем с колко врати е ))
87
3
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
А като свалихте Жан Виденов,разправяхте,че не останало нищо за крадене ,а ? Сега ,21 години по-късно ,какво ще кажете-има или няма? А...Кой не скача е червен ! Наскачахте ли се,наскачахте ли се?
86
0
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Новите богаташи в списание Форбс- Гинка,Малинка и Калинка- и бай Ставри охранител на Тотото!
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е подставено лице, разработка на Боко Суджука, Ушев Цецо Шестака и Делян Шиши Пеевски.
84
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, къде я намери тая 6 волтовата бе?Съвсем взе хората за мезе, то бива бива, ама от кумова срама да се беше постарал с пова подставено лице, срамота.
83
3
 
26
 
! Отговори
Гинко Билобов преди 6 години
Граждани, да имате спомен за едни флашки от близкото минало с гласеца Му , как нарежда данъчни ревизии, как нарежда митничар на работа, как нареждат с един прокурор :)) ... това че няма флашки в публичното пространство не значи че е спрял да нарежда :))) нали никой не мисли че нещо кат ЧЕЗ мина зад гърба Му ... :))) ... всеки народ заслужава управниците си ... Амин!
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да я питат дали ще остави Митко Каратиста в управителния съвет. С такъв воден енергиен експерт няма да има повод за притеснения.
81
1
 
19
 
! Отговори
nda преди 6 години
ми то излиза, че всеки, който се сети по-навреме може да си купи ел.разпределителна мрежа. Ми ся ...да не и завиждаме на Гинка...ми оправна си е!
80
1
 
11
 
! Отговори
X преди 6 години
Енергетичка N:1 в РБ г-жа Гинка какво образование и какви квалификации има?
79
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм. Гледах интервюто с тази жена, и още една до нея седеше, като квачка на полог. Та двете като се връщали от Прага с договора /15 кг!?/, изпуснали самолета. Багажът им отлетял, ама те добре, че носили договора в ръчен багаж, и си пристигнали с друг полет. Това означава само едно - че са бляли по фришоповете, мерейки дрешки и пръскайки се с парфюмчета. До къде се докарахме?!? От две шматки, които не могат да се организират да се качат на един полет, да зависи енергетиката на половин България.
78
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започва да ми се струва че някой иска да прескочи Бойко. Ама ще се спъне!
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро истината ще излезе наяве и тогава тези,които я скриха горко ще плачат.
76
4
 
26
 
! Отговори
Siap преди 6 години
С ръце между краката?! Гинка дава интервю. Нулев медиен и публичен опит. Личи си как цяла нощ е учила наизуст за оШфорките.