Царя на халвата гръмнат с един куршум. Кой го уби?

Полицията задържа сина на бизнесмена Иван Христов
27 фев 2018 07:20,
77
Царя на халвата гръмнат с един куршум. Кой го уби?
Снимка: flickr

Един от най-големите производители на халва и локум в страната беше убит в дома си. Тежкото престъпление станало в къщата на Иван Христов в село Добревци, община Ябланица. По информация на БНР за убийството е задържан синът му.

Сигналът за убийството на 47-годишния бизнесмен, който има фирма за производство на сладкиши, е бил подаден от брат му малко преди 19 часа часа в неделя.

Още по темата

Мъжът го е намерил в дома му с огнестрелна рана в областта на главата. Това станало след обедна сбирка в къщата му, на която присъствали само близки приятели и роднини.

Предполага се, че е избухнал скандал, след като приятелите му си тръгнали. В разправията бил замесен неговия син, който не харесвал как баща му върти бизнеса си. Младото момче искало да има промени, но по-отраканият бизнесмен отказвал да го слуша. След голяма разправия се смята, че момчето извадило пистолет и застреляло баща си. Друг роднина повикал брат му и така се стигнало до подаването на сигнала в полицията.

"Синът му все беше недоволен от това, което правеше баща му. Той искаше да зареждат големите магазини и да избягат от уличната търговия, която им носеше добри приходи. Не знаем обаче дали това е причината за скандала между тях и дали изобщо е имало такъв, преди да се стигне до убийството", разказват пред "Монитор" близки на семейството.

Според друга версия Христов имал приятелка в София и искал да се разведе заради нея. Това обаче предизвикало гнева на сина му.

Кметът на село Добревци Йордан Йорданов каза, че причините за убийството все още се изясняват, а простреляният не е имал конфликти. Полицията проверява версията и за други замесени в покушението над бизнесмена.

Все още в Окръжната прокуратура в Ловеч, под чието ръководство се разследва случаят, няма официална информация, че за убийството на бизнесмена е задържан синът му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТова, да ли ги познаваш, не можем да проверим. Защото си анонимен. А колкото до предложението за самоубийство, дай го на полицията. Веднага ще се приеме.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само глупости говорите без да знаете ситуацията... Кое за кой било удобно и така нататака... По добре неговорете има кой да реши кое кво що е... познавам и момчето и бащата... То получаваше всичко което искаше и все не му стигаше... Вече е изяснено че е той и е задържан... Ще лежи за вината... ако не се самоубие...
22
2
 
10
 
! Отговори
.... преди 6 години
Росен то Нови Искар е 100%
21
6
 
12
 
! Отговори
Вени преди 6 години
Не пишете глупости. Това не истина. Сбирка не е имало. Синът му го е убил , заради приятелката му.
20
6
 
8
 
! Отговори
Гинка преди 6 години
Малей та какво става в тая държава тамън реших магазинче да си направя. Па не ми се мре ами ако се разрастне бизнеса ще ме погребат с почести. По-добре да си остана на работа в БКС Комонални услуги.
19
4
 
18
 
! Отговори
Ujo преди 6 години
...само в България, големите мечти и разрастването в бизнеса е вредно за здравето :) а като спреш и да кихаш на тиквите, които приемат държавната служба за бащино наследство.., децата ти остават сираци! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ...на крадливите и корумпирани схемаджии на народна хранилка!
18
8
 
16
 
! Отговори
ЦАРЯ НА ХАЛВАТА ЛИ ? преди 6 години
ГРЪМНАТ ....ОТ ХАЛВАДЖИЙТЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА...МНОГО ЯСНО!!!!В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА ---ВСИЧКО Е .."ХАЛВАДЖИЯ---ЗА БОЗАДЖИЯ"...!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ха-ха-хаЗа избитите сирийски деца - със сигурност!
16
6
 
10
 
! Отговори
МНОГО СИ ТОЧЕН преди 6 години
До ха-ха-хаТАКА СЕ ПРАВИ В БЪЛГАРИЯ ,А БОКО Е ВЕЛИК--ПРАВИ ПАЧКИ И СЪС ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ...УМЕН,УМЕН....
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная кой го уби поредния цар, но скоро ще самоубият сина му. И делото е приключено.Вие ако искате, вярвайте, ако искате не.
14
5
 
18
 
! Отговори
Халваджия преди 6 години
Ами,той искал да купи ЧЕЗ ,но Корнелия Нинова го заподозряла в държавна измяна и му пратила килъри.
13
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бащата жертва, синът извършител, много удобно.
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно нормално правителствено ежедневие в България.
11
45
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЙ НА УБИЙСТВО НА РОДИТЕЛ ЗА ПАРИ!!!!ТОВА СА ПУТИНОВИТЕ ЦЕННОСТИ : УБИЙ БРАТ СИ СЕМЕЙСТВОТО МУ ЗА ДА МУ ВЗЕМЕШ ЗЕМЯТА КЪЩАТА И АКО ИМА И БИЗНЕСА!
10
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИТ Е ЗА ПАРИ ТОВА Е ЯСНО!!!
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искал да зарежда големите вериги?! Къде е Василев да напише за корпорациите? Селска история.
8
61
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При слаб руски президент като Радев това са последствията
7
14
 
34
 
! Отговори
Fsb преди 6 години
Пак някой не се е отчитал на някого... и отиде при Мишо Бирата, ВаньоТанов, генерал Тонев, Шарлопов и колко още...
6
11
 
15
 
! Отговори
да преди 6 години
От това Добревци преди 10 години изпуснаха един микроязовир с риба и ни наводни половината село с 4 метра висока вода Още има бурени от наводнението с които не се справяме
5
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни казва тази история(трагедия):Дори и да си богат ( по разбиранията на българина ), това не означава, че си щастлив ( лошо семейство, пропаднали деца ).Лакомията няма край у някои хора - имат покрив над главата, вероятно и кола в гаража, сигурно имат пари и да обикалят света - какво повече искат и защо?Притежанието на огнестрелно оръжие е голяма отговорсност. Кой може да гарантира за себе си, че агресията няма да го провокира да го използва или, че ще го опази от деца и други хора?