Русия готова за всички проекти от енергийния отрасъл у нас

Той е сред най-перспективните, увери посланик Макаров
Обновена: 28 фев 2018 15:13 | 28 фев 2018 15:10, Елка Василева
54
Русия готова за всички проекти от енергийния отрасъл у нас
Анатолий Макаров. Снимка: архив, Булфото

Русия е готова да разглежда всички проекти от енергийния отрасъл, тъй като го смята за един от най-перспективните за руско-българското сътрудничество, заяви руският посланик у нас Анатолий Макаров в Плевен.

Запитан за бъдещето на проекта "АЕЦ Белене", Макаров каза, че проектът според него е създаван да подобри положението на българите.

Той допълни, че знае, че има дискусии за строителството и против него.

Ако се вземе решение, че е необходимо да се изгражда "Белене", Русия е готова на различен принцип - или като инвеститор или по друг начин, да участва в изграждането на централата, каза дипломатът.

Решението за изграждането трябва да се вземе от България, а не от Русия, бе категоричен той.

"Ако постъпи предложение за строителство на проекта, ние сме готови да го разгледаме. Ние сме готови да разглеждаме всички проекти от енергийния отрасъл, защото го смятаме за един от най-перспективните за руско-българското сътрудничество", коментира посланик Макаров, цитиран от БТА.

Днес той бе гост на Плевен по повод откриването на негова колекция "Литографии от Руско-турската война от 1877-1878 г" в изложбената зала на Плевенската панорама.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига с тия руснаци. Стига с тия американци. Махай те се от България всички.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
айде няма нужда
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 40
И къде е тук престъплението? Хайде, разгърни мощния си интелект и смазващата словесност, разкрий ги, разобличи ги и пиши-и-и!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руски престъпници!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чета, гледам пръстчетата и се сещам за една приказка на мъдрия ни български народ:
"Ти го кръщаваш, то пърdи!". И още една: "Кой каквото с направи, никой не може да му направи".
Абе муньовци, погледнете Земята от Google Earth. От Космоса се вижда къде са "Мариците", от къде е изгребана плодородна тракийска земя!
С "Козлодуй" заробиха ли ви? Егати робията! Какво би казал и днес Ботев? "А вий, вий сте и.....!".
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Hafen die Wahrheit
Hafen der Dummheit, нарече боkлуk най-добрите реактори, произвеждани на планетата. Направени в Ижорския завод в Санкт Петербург. Ти имаш ли представа какво е качеството на продукцията на този завод, основан преди повече от три века от Петър Велики? Където има династии от майстори! Там работят хора, дедите на които са се родили в завода? Жалка медузо, аз знам за какво става дума! Разни Уестнгхаузи, разни франсета никога няма да могат да достигнат качеството на този завод!
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не искам нито меда ,нито жилото на ***! Да си седят у тях и да благоденстват!
36
3
 
8
 
! Отговори
НИЕ НЯМАМЕ ДУМАТА преди 11 месеца
РЕШЕНИЯТА НЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ БОРИСОВ, А ОТ ЕКИПА НА УЛИЦА КОЗЯК В СОФИЯ.
НИЕ СМЕ ТЕРИТОРИЯ, НЯМАМЕ СУВЕРЕНИТЕТ, КОЛОНИАЛНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО ИЗПЪЛНЯВА ЧУЖДИ РЕШЕНИЯ.
35
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 11 месеца
Интересно. Цъкането на червени палчета по втория ми пост показва нещо много интересно. Влизащите тук са главно тролове без или с подменена историческа памет. Защото там писах само фактология, която всеки може да провери. Историята на СО МАТ преди ВИЛИ БЕЦ. Така че, сполай Ви Господа тролове ...
34
8
 
11
 
! Отговори
Х преди 11 месеца
Марш от България, паразити!
33
10
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
"Те не го пускат в селото... - той пита за поповата къща"...
32
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма отърване от тея.
31
11
 
12
 
! Отговори
Български Българин преди 11 месеца
Проекта е изгоден за България факт!
30
7
 
7
 
! Отговори
Krom преди 11 месеца
До Български Българин - не знам какъв българин си, но ето що .. Преди години, когато бях млад, СО МАТ беше най големия международен превозвач в Европа. После .. Щатите наляха в Турция, те купиха много Mack-ве и ни свалиха от пиедестала. Та, турците отдавна са решили, че трябва да произвеждат ток, не да го внасят от нас. За това, проекта Белене е мъртво-роден. Няма кой да ти купи енергията. Или ще е под цените на вътрешния пазар. Забрави си бляновете, полза няма.
29
10
 
11
 
! Отговори
Български Българин преди 11 месеца
ЕС и САЩ унищожиха всички активи на България. Спазихме им всички условия за да ни приемат, а те ни дават единствено трохи под формата на еврофондове които даже и не стигат до българския народ, а отиват в джоба на някой корумпиран политик. Факт!
28
8
 
9
 
! Отговори
Български Българин преди 11 месеца
Вместо ние да си произвеждаме тока и да изнасяме за целия БП вкл и за Турция както е било преди 89-та година сега ние внасяме по скъп. Тока оскъпява всичко останало. Един такъв газов проект ще изстреля България много напред. Ще дръпне много икономически. Ако проекта не беше изгоден за България от САЩ нямаше да навяват вой до небесат и да пращат разни сенатори да оказват натиск да се замрази цялата история. Просто никоя велика сила не иска силна (в каквото и да било отношение) държава на БП.Товае
27
8
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
До 24 (български българин),
А, аз мислех, че си по-българският българин, а ти си бил само български българин (разбирайте руснак)!
26
9
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
Да си вземат боклука и да си го въведат в експлоатация, но но по условия и ред предложен от България. Иначе Борисов няма да допусне намеса в стратегически обекти за нас, за тези които мислим за България.
25
3
 
10
 
! Отговори
Krom преди 11 месеца
Ехаааа, от ТАКСИ ще живеем, викаш? Ти да не си Румен Овчаров? Енергийната тема в руско-български вариант е монопол на БКП. А това означава, че руШнаците ти смъкват три ката кожи в завера с българските си ятаци. Справка - Р.Овч. Та ... ти винаги си купувал най скъпата газ в Европа, чадо. А на оня под теб - обикновенния българин страда защото е пасивен, инертен и страхлив. И докато има оФце, вълците ще ги папат - пардон, стрижат. А тоя да си взима предложенията и бегом в Азия.
24
9
 
5
 
! Отговори
Български Българин преди 11 месеца
Мани я ти ТЕЦ-Марица изток. АЕЦ Козлодуй да заработи отново. Защо продажните ни политици позволиха да се закрие 7 и 8 блок или който е блок там не помня вече м? 2 атомни централи има България. Една газова тръба от Русия и България ще може да живее само от ТАКСИ ТАКСИ ТАКСИ ТАКСИ ТАКСИ. А сега ще купуваме по скъпа газ или от германците, или от турците. Повтарям турците турците турците турците.