САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!

Лавров: Съкратили сме ядрения си арсенал с над 85%
28 фев 2018 17:30, Елка Василева
94
САЩ готвят Европа за ядрено оръжие срещу Русия!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Военните в САЩ подготвят въоръжените сили на страните в Европа за използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров на Конференцията по разоръжаването в Женева, предаде ТАСС.

"Ядреното разоръжаване се възпрепятства от запазването на американското нестратегическо ядрено оръжие в Европа, съпровождано от дестабилизиращата практика на "съвместните ядрени мисии". В рамките на тези мисии с грубо нарушение на Договора за неразпространение на ядреното оръжие неядрените членове на НАТО участват в планирането на използването на американски нестратегически ядрени боеприпаси и са привлечени към усвояването на съответните навици. Всички трябва да разберат, че самите военни на САЩ подготвят въоръжените сили на страните от Европа към използване на тактическо ядрено оръжие срещу Русия", подчерта Лавров.

"Русия няма разположено тактическо ядрено оръжие, не отработва неговото използване. Ние сме съсредоточили боеприпасите, които имаме, в централни бази за съхранение на своята национална територия", каза министърът.

"В тези условия наличието на готови за използване тактически ядрени въоръжения на САЩ в Европа са не просто остатък от Студената война, а явна агресивна позиция", допълни Лавров.

Той изрази надежда, че европейските граждани ще успеят да кажат твърдо "не" на разполагането на своя територия на оръжия за масово унищожение, които принадлежат на единствената страна, която вече е използвала това оръжие срещу населението на Хирошима и Нагасаки.

Лавров каза също така, че Русия е съкратила ядрения си арсенал с над 85 процента в сравнение с количеството, което е имала в разгара на Студената война. Той допълни, че това е станало в съответствие с Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

Министърът каза, че САЩ са решили да запазят значителен брой ракети в нарушение на споразумението, предаде Ройтерс.

Лавров освен това обвини, че САЩ се стремят да създадат структура по биобезопасност, която да е под контрола на Вашингтон, предаде ТАСС.

"Не бива да се забравя и заплахата от биологическо оръжие, способно чрез смъртоносното си въздействие да надмине всички известни начини за унищожаване на човека", предупреди Лавров. Той каза, че заради позицията на САЩ остава блокирана разработката на механизъм за проверка на прилагането на Конвенцията за забрана на биологическо и токсично оръжие.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ е империята на злото
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците отбелязаха в пресата, че българските войници и офицери се отказали да стрелят срещу мишени с руски униформи на натовско учение в Румъния. Наложило се е да ги пребоядисват! А естонски войници са настояли да се изхвърлят текстове от фашистки военни песни, които сега ги карат да пеят. Песни на "горските хора", в които се казва, че ще убиват руснаци. Всичко ще си дойде на мястото!
61
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 6 години
Докато беше соца ,използването на тактическо ядрено оръжие от страна на Варшавския договор не подлежеше на съмнение. Няма никаква логика след като този договор не съществува Русия да се е отказала от такова оръжие , както твърди Лавров.
60
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато съществува Калининград,Европа е винаги под прицел.Евала на руснаците че си имат цяла държава в центъра на европа.
59
18
 
4
 
! Отговори
ввв преди 6 години
Сибирския звяр трябва да се спре !
58
2
 
15
 
! Отговори
Вангу преди 6 години
Защо си мислите ,че сащ казват истината и са прави а Русия не са ?Отворете си умовете и сърцата и разсаждавайте малко.То не че може да промените нещо скрити зад таблета си Но поне няма да си отидите от този свят заблудени....Послушайте сърцето си ако все още го имате и е останало малко доброта...не е пълно с агресия и материални искания....Работете а не пишете всеки ден и час.Правете го в училище или когато е трябвало.
57
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 65от изказването ти съдим че си "Спец"Ядрения арсенал се състои от следните типовеОсновни ядрени заряди за ракетиСвръхмощни заряди за ракети - убийци на градовеМаломощни заряди - или тактически заряди за които става дума че САЩ развръщат в ЕвропаСпециални заряди - НЕУТРОННО ОРЪЖИЕСпец. заряди - за Зенитни ракети - свалени от въоръжениеСпец. заряди - борба с подводнициСпец. заряди - Против спътнициСпец. заряди - наземни мини - Свръх радиоактивно замърсяване
56
15
 
5
 
! Отговори
върнете Крим преди 6 години
егати наглия мутрафон
55
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От руските фашисти друго освен лъжи ще чуем ли??Всеки ден се хвалят, че ядрения им арсенал е в пълна бойна готовност.Няма кой да му вярва на тъжния кон лавров, вече дори и спиртосаните местни се усещат.
54
4
 
8
 
! Отговори
Брокер преди 6 години
Само да вметна по отношение на американските бази ,които ни пазили от зелени човечета! Само да вемтна че за 45 години от така наречния "Комунизъм" никога не е имало база с постянно присъствие на съветски войски , никога!!! По темата :- Моля провери договора за стратегическата авиация !?1 . Коя държава спря за седем години полетите и коя ги продължи2. Какво се случи след като държавата преустановила полетите ги възобнови спрямо всички международни договори?
53
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров казва само истината и то с аргументи.
52
12
 
23
 
! Отговори
Макавей преди 6 години
Благодарим на америка за двете Марици,за специалната цена по която плащаме тока им вече 20 години,да растат и крепнат централите още 20 години да ни радват.
51
6
 
22
 
! Отговори
Факт. Добро утро БГ преди 6 години
Икономиката базирана на дълг и война, търси следващото поле за изява, след като остави само пясък в арабския свят. Фронт срещу освободителите :Х Моля без праисторически комунистически аналогии, преди всичко Маркс е бил евреин и съюза започва с избиването на 20 милиона Руски интелектуалци. И този път, братушките няма да са агресорите, но американските разрушители, не са в Черно море заради гледката. Събудите се, на 3ти март пред Парламента.Политическа промяна и редица демократични референдуми.
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е , капитализъм и капитализъм .Войни и войни.Това е движението за икономиката на Америка.
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** Америка.Никой не пише коя държава досега е използвала атомната бомба срещу друга държава.*** капиталистическа държава
48
24
 
11
 
! Отговори
брех преди 6 години
Умен тоиз Лавров.Европа да се откажела от ядреното си оръжия,но Русия си ги запазвала.Ядренете оръжия в Европа са срещу Русия,но руските ядрне оръжия не са срещу Европа.Сано един русофил незавършил трети клас,мятащ гюбеци по чалготеките може да се вържи на тоз професор.И то при положение че Украйна се отказа от ядрените си оръжия и Русия я нападна,избива украинци,заграбва и анексира територии.Ами направо да ви подарим Европа другарйо Лавров.
47
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя конЬ съвсем е изтрещел
46
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за най-добре за отстрелване ***,избраха нас източноевропейските ***^оти,окупираха ги с бази и сега се надяват руснаците да си изстрелят джепането по добитъка,та да не остане за краварите.Мислят си руснаците за много глупави, та не са предвидили това и не са им приготвили,каквото трябва,за да не остане нито един кравар.Големите г.л.упаци обаче сме точно ние,източноеврожертвите,дето сами се навряхме пред руските оръжия.Хубавото е,че въобще няма да разберем,как ще се изпарим!
45
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Г."Между другото, какво правят американските войници на своите бази в България? Може би пазят границата на САЩ?"Пазят ни от руските зелени човечета и побесвелите за власт български русофили (по точно палачи).
44
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тавариш Сергей Кантарян по известен под артистичното си име Лавров, вместо да плещи врели некипели по-добре да подготви руския наивитет и управляващата го кремълска банда за новите американски санкции влизащи в сила в края на март. Всички знаем че вече нямате годно ядрено оръжие изфирясало е на 85%, а до няколко години ще дадат фира и останалите 15%. За производство на ново няма нито капацитет нито пари, защото всичко е окрадено и баталясано от другаря Путин за последните 18 години.