Ердоган недоволен от НАТО, не виждал подкрепа в Сирия

Турция не е ли член на Алианса, запита турският президент
10 мар 2018 19:48,
122
Ердоган недоволен от НАТО, не виждал подкрепа в Сирия
Снимка: БТА

Нови нападки към НАТО отправи турският президент Реджеп Ердоган. По думите му Турция в този момент се намира под заплаха, а Алиансът не се е притекъл на помощ.

Турският лидер говори в южния средиземноморски град Мерсин пред форум на областната организация на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Турският президент реторично попита къде е НАТО и защо не се намесва в Сирия.

"Турция не е ли член на Алианса?", обърна се Ердоган към съпартийците си. Според турския лидер целта на чуждите страни в района на Близкия изток са само петролът и природните богатства.

Реджеп Ердоган посочи, че до момента при операцията в Африн турската армия контролира около 850 кв. км., а броят на "неутрализираните" вражески бойци е над 3200. На 50 ден от началото на военните действия Турция се намира само на няколко километра от центъра на град Африн.

Изказванията на турския президент идват преди предстоящата в края на другата седмица среща между турския външен министър Мевлют Чавушоглу с американския държавен секретар Рекс Тилърсън.​

Президентът обеща, че операцията срещу кюрдите в Северна Сирия, която сега е насочена срещу анклава Африн, ще продължи с превземане на градове под техен контрол до границата с Ирак на изток.

"След като прогоним терористите (от Африн), ще ги прочистим от Манбидж, Айн ал Араб (Кобани), Тел Абяд, Рас ал Айн и Камишли", каза Ердоган.

Турция започна на 20 януари военната операция "Маслинова клонка" срещу района на Африн, насочена срещу кюрдски милиции Сили за защита на народа и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
КАТАЛУНЦИТЕ СА 7 /СЕДЕМ/ МИЛИОНА !!! КЮРДИТЕ СА 30 /ТРИДЕСЕТ/ МИЛИОНА !!! БОРЯТ СЕ ЗА САМОСТОЯТЕЛНА -НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА !!! СРЕЩУ КОГО СЕ БОРЯТ И "ВОЮВАТ" ??? КОИ СА ВРАГОВЕТЕ ИМ ПОРОБИТЕЛИ ??? ОСВОБОДИ ГИ БЕ ИМПЕРАТОРЕ - "В. ПУТИН- ЕЖЕД НЕВСКИ" !!!!!
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преместих си го от единия крачол в другия. Дреме ми на патока и за Турция и за турците, че и за армията им. Видяхме, че и *** за зеле не става от едното и от другото, че и от третото.Не се вживявайте толкова, ще ви мине
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе дай боже, да се изправиш срещу турската армия и от сърце желая да не стане нужда от това ,не приказвайте глупости, знаем си стоката
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма много от България които се сражават в турската армия, ние сме си турци имотите деца служат в турската армия и където да се изпратят ще пазят честа на Турция
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До хвалещите аскераНе берете грижа за Турския аскер, не дай боже на нито една държава да опита силата, вяра таи боеспособноста на аскера............ За по вече няма нужда мисля , че до ре ще ме разберете
73
0
 
1
 
! Отговори
Tumer преди 6 години
Bilgaria e mnogo velika dirjava. Tya e mogishta. Do 1998 byaha imperia. Posle go zagubiha, zashtoto sa prost-i. Sega ne sa prosti no sa stari i komunisti.
72
3
 
3
 
! Отговори
до 65 - оня с тюркит преди 6 години
Мюмюн, ти сериозно ли? Мдаа, много мъка има на тоя свят."обединени от близки етнокултурни белези" - това е етнография и няма отношение към езиковите групи. Те се определят и изследват от езикознанието, известно и като лингвистика.Както казах и преди - *** човек си
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия който не знаят,турската армия пази цивилните за това внимателно и по-малко напредва.До сега турците щяха да забравят маслиновата операция,те и американците влизат но не пазят цивилните правете разлика!!!
70
8
 
4
 
! Отговори
До хвалещите аскера преди 6 години
Кво ми слагате минуси като си е баш така.То не бяха танкове,бронирани машини, разни командоси показваха по турските телевизии,то не бяха хвалби колко е могъща турската армия и какво стана ?Щяли да прочистат Африн и още пет града,с това темпо ще им трябват години!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До турците в България - хахаха колко е жалка турската армия. Айде като се правите на турски партиоти, отивайте в Анадола, и ха сте написали или каали нещо срещу диктаторчето с вид на ромче, и отивате в затвора без съд и присъда. Зле ли ви е????? Като е толкова хубаво в Турция, защо не си ходите там, а седите тук или ходите в Европа. с ердоган турция ще стане като Сирия. И по-зле.
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Африн рухна мита, че неграмотните турски войници са армия. Пълни аматьори. Станаха за смях пред света и България.
67
7
 
6
 
! Отговори
До хвалещите аскера преди 6 години
Какво значи-"на няколко километри от центъра на Африн", при положение че Африн е на 15километра от границата с Турция? То и преди операцията центъра му е на няколко километра от Турция! За 50 дена по 300 метра на ден да напредваха, това са 15 километра, щом още са на "няколко километра" значи че яко са го закъсали .
66
0
 
2
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Подготвя населението за излизане от НАГО, това не го говори за първи път.И за какво са му руските ракети С-400, от кои самолети ще се пази, от руските или от американските.
65
7
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Този не спря да търси евтин ПРАко Сирия бе нападнала Турция можеше да задава този въпрос.Турция в момента е агресор.Каква подкрепа може да очаква.Първо да прочете договора и тогава да бръщолеви глупости.Явно на козарите из Анадола им харесват тези тиририрам
64
1
 
9
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
АБЕ КОИ СА ТЕЗИ КЮРДИ?? ТЕ СА ЧИСТ ТЕРОРИСТИ!! ДАЖЕ (ТОВА Е НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО) ЧЕ ПРИ ТЯХ ИМАШЕ УБИТИ ТЕРОРИСТИ ОТ КИТАЙ, ОТ ИСПАНИЯ, АНГЛИЯ ОСТАНСЛИТЕ СА ОТ АРМЕНСКИ ПРОИЗХОД.. ЗАД НА ТАЗИ ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ СТОЯТ МНОГО ДЪРЖАВИ ФИНАНСИРАТ Я.. СЛЕД МОЖЕ ДА СЛЕДВА И ИРАН.. ВРАГ НА ИЗРАЕЛ.. ЯНКИТЕ ОТ ФАЩ НАРОЧНО СТОЯТ ТАМ В ИЗТОЧНА СИРИЯ (РЕКА ФЪРАТ-ЕФРАТ)
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Денят в който Ердоган пукне, ще е най-добрия ден за човечеството.
62
2
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
За 55 дни 3200 убити кюрди ... по 60 + на ден !!! За Източна Гута пишат за 20-30 джихадисти на седмица !!!Ако съотношението на бойци -цивилни жертви е и за двете точки !!! ...-ТОВА НОВ ТУРСКИ ГЕНОЦИД ЛИ Е /вече в друг век / ??? " ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ" ЯВНО "РЪКОПЛЯСКА " И ИСКА БИС !!! а русия желае да откъсне турция от нато и се прави на "трите маймунки" !!!
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО е отбранителен съюз. Турция атакува Сирия и НАТО не може да се намесва.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Войската ти е в чужда държава, под ква заблаха си ве, байно?"To aко не беше под заплаха, щеше ли да е там, байно?
59
4
 
5
 
! Отговори
Един преди 6 години
Войската ти е в чужда държава, под ква заблаха си ве, байно?