Бирария сложи аларма на... чашите си

Белгийски кръчмар е гневен на туристите, крадели
15 мар 2018 12:30, Екип на Dnes.bg
13
Бирария сложи аларма на... чашите си
Снимка: архив, Reuters

Собственик на бирария в белгийския град Брюж изобрети аларма за чаши, за да намали загубите.

Филип Маас подозира, че многобройните туристи в популярния исторически град са причина за загубата на голям брой чаши. В търсене на евтин сувенир от пътуването си те прибирали чашите, след като изпиели поръчаната бира.

Тъй като в Белгия всеки вид пиво се налива в различна чаша, декорирана с марката на бирата, за собствениците е скъпо да поддържат и подменят голям брой чаши за многобройните марки, предлагани в страната.

Кръчмарят от Брюж бил особено гневен от навиците на клиентите си, тъй като в съседство имало магазин, който продавал същите чаши.

За да намали загубите, Маас монтирал алармени чипове в чашите, които се активират при преминаване през вратата на заведението. Системата действа на принципа на разпространените в различни магазини аларми. Над 3000 чаши в брюжката бирария вече са снабдени с чип, който задейства звукова аларма, монтирана на входа. Сега собственикът очаква да види дали това би смутило търсачите на сувенири.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова и в супермаркетите им няма шкафчета за заключване на купени стоки от другаде....В някои техномаркети има, а по супермаркетите постоянно ти казват да оставиш кошницата пред касата, за да не я откраднеш. Не че е без повод, де.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делях квартира с американец преподавател в Прага. Този човек не се умори 2 години да краде чаши от бирариите при всяка възможност...Познавам германка, която крадеше рула от най-гадната кафява еднопластова хартия от тоалетните на университета и пътуваше без билет по влаковете. Страшно разглезена, с доста богати родители, по-богати от средното ниво в Германия.
9
0
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Не ми се вижда пазарен подход,ама те си знаят...Може би трябва да постъпят различно-след като бирата е 5Е,спокойно могат да я предлагат в китайски чаши за 0.5Е.Пък нека който иска да си я вземе за спомен,едва ли ще са повече от 1/3.Иначе за китайците не е проблем да произведат каквато и да е чаша.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Като купиш бира от бара, с цената на бирата пет евро депозит, който ти се връща, когато върнеш чашата"Хората не са свикнали да ги крадът, а месните клиенти не са свикнали да ги подозират за кокошкари. Затова и в супермаркетите им няма шкафчета за заключване на купени стоки от другаде. В момента в който всеки е третиран като крадец до доказване на противното и останлите ще се прокрадът. Цивилизовано общество не се създава за 1-2 поколения, а се губи лесно.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делях квартира с американец преподавател в Прага. Този човек не се умори 2 години да краде чаши от бирариите при всяка възможност. Другите съквартиранти американци крадяха чаши само от време на време.... иначе се смятаха за средна класа и с добри доходи.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво да се прави! Като дойдоха от близкия изток и африка "мигранти" му викат и отделно "нашите" българи - само на лична карта ама *** и черни все ни бъркат ще пазят хората. Все едно не знаят какво беше от двете световни войни как се крадеше.Само да не стигне до БГ-МАМА , че като пуснат дребните фурии и без чаши ще останат.Ако ви се чете комедия от чужбина отидете на статията "30 месеца по-късно... Майка победи кръчмата за такса "Дете"".
5
0
 
9
 
! Отговори
Барман преди 6 години
Идеята е добра. Живея в САЩ и работя в хотел, които се намира на улица с много барове. Клиентите се разхождат с чашите от заведение в заведение и е страшно. Харчим много пари за чаши и постоянно при нас намираме чаши от другите заведения. Клиентът е цар, но трябва да има граници.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се нарича Pfand и го има почти във всяко заведение в Германия и Австрия. Идеята е да имаш малко съвест и да не чупиш или правиш ***. Що безплатна бира съм изпил така! Въщаш 3-4 чаши - безплатна биричка. И няма *** никъде.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не звучи много правдоподобно,тъй като повечето бирарии взимат 5 или 10 евро депозит ,на всяка една чаша ,точно поради тази причина....
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!
1
1
 
21
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Приятелю, защо така? Дори и глуповати да са, не влизай така остро с клиентите. Има много лесен начин да ги оскубеш без излилни нерви. Като купиш бира от бара, с цената на бирата пет евро депозит, който ти се връща, когато върнеш чашата и ... воала! Да вземат колкото искат!