Путин разказа: През 90-те спях с пушката до мен. Времената бяха такива...

За малко щял да стане таксиметров шофьор в Санкт Петербург
15 мар 2018 22:08, Елка Василева
269
Путин разказа: През 90-те спях с пушката до мен. Времената бяха такива...
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин потвърди, че е трябвало да спи с пушката до него по време на работата му в Санкт Петербург през 90-те години.

За това разказа първо неговият приятел от детинство Сергей Ролдугин във втората част на документалния филм на Андрей Кондрашов за руския държавен глава.

Коментирайки този случай, Путин каза, че много измислици се говорят за "бандитския Петербург" но като цяло "ситуацията беше бойна".

"На дачата си лягах да спя с пушка-помпа до мен, истина е. Но времената бяха такива. Който сам се пази, и Господ го пази", каза Путин.

Президентът разказа също така, че за малко е щял да стане таксиметров шофьор в Санкт Петербург, когато напуснал кметството, след като Анатолий Собчак не спечелил кметските избори.

"Дори си мислех, какво да правя, може би да стана таксиметров шофьор? Не се шегувам, какво да правя. Две малки деца. Затова, когато ми предложиха да се преместя в Москва и да се заема с юридическите въпроси в президентската администрация, се съгласих и пристигнах", каза Путин.

В интервю за филма на въпроса може ли да се спори с него Путин отговаря шеговито: "Разбира се, по-добре е да го не правите".

Руският държавен глава отбелязва, че цялата работа на правителството и на президентската администрация преминава в дискусии.

"Всъщност цялата наша работа протича в спорове", минавайки към сериозен тон, разказва руският президент. "Обсъждаме различни гледни точки и подходи. . . Трябва да има професионален, творчески подход . . . Как е възможно това без спорове?", добавя руският президент.

Филмът "Путин", качен в социалните мрежи, се основава на серия интервюта с руския президент. За него разказват и мнозина световни лидери, известни политици и обществени дейци, пише РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: Владимир Путинпушка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Путин истински патриот и държавник, а Тръмп се е родил със златна лъжица във устата и лъже и краде безмилостно американският народ както и турчин не го е крал и докато ония му се радват той играе голф и забърква секс-скандали Същият беше и оня пройдоха Клинтън само Буш не можа да забърка нищо, защото англичаните наеха Осама да им взриви кулите и така го провалиха.
4
6
 
6
 
! Отговори
бре преди 6 години
Че тоя репресиран бе,като наша Цецка и Бойко!
3
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е-сега спи с Педведев.....
2
4
 
31
 
! Отговори
браво преди 6 години
Ееее,този сайт би всички рекорди цели три статии за Путин на първа страница,джендърите ще снесът зелено яйце...
1
0
 
16
 
! Отговори
МЕЙ преди 6 години
Аааа НЕ!пак Путин!Край! Напълно напускам ЕС!