Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия

Руските ответни мерки се оказаха по-сурови от очакваното
17 мар 2018 15:40,
254
Лондон обмисля следващия си ход в шпионския спор с Русия
Снимка: БТА

Британското правителство потвърди експулсирането на 23 британски дипломати от Русия и каза, че Съветът за национална сигурност на Великобритания ще се събере на заседание в началото на следващата седмица, за да обсъди следващите стъпки в спора между Лондон и Москва заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Британското външно министерство заяви, че е очаквало ответните мерки на Русия, които включват затваряне на консулството на Великобритания в Санкт Петербург и прекратяване на дейността на Британския съвет.

Британското правителство вече нареди на 23 руски дипломати да напуснат страната в отговор на отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, разработено от бившия Съветски съюз.

"Руският отговор не променя фактите по случая - опита за убийство на двама души на британска земя, за който няма друго заключение, освен това, че е виновна руската държава", заяви външното министерство.

Руският отговор беше по-суров от очакваното. Затварянето на офиса на Британския съвет в Москва ще прекъсне културните връзки, а затварянето на генералното консулство в Санкт Петербург ще сложи край на британското дипломатическо присъствие във втория по големина руски град, отбелязва Ройтерс.

Британският депутат Том Тугендхат каза, че решението за затваряне на офиса на Британския съвет в Москва ще навреди на руснаците.

"Голям срам за руснаците е, че затварят Британския съвет, който прави толкова много за образоването им на английски език и за това да им помогне да получат работа и възможности по света", заяви той пред Би Би Си.

Бившият британски посланик в Русия Родерик Лин каза, че Великобритания би трябвало да избягва да бъде въвлечена в продължителна конфронтация с Русия.

"Не мисля, че би било разумно да бъдем въвлечени в кална борба с горила", заяви той по Би Би Си.

Очаква се външните министри от Европейския съюз да обсъдят следващите стъпки на заседание в понеделник. Някои призовават за бойкот на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия (б. ред.: от страна на официалните лица, без да се поставя под въпрос участието на съответните национални отбори).
Британският министър-председател Тереза Мей иска да събере глобална коалиция от страни за наказване на Москва, посочва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи дотам са стигнали в инсинуациите си, че ще правят и официална коалиция срещу Русия.... :) Няма да спрат в жалките си опити да настройват целия свят срещу Русия.... :)Русия може и без тях!!!
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 131 Ха,ха,ха Много джендърски медии четеш!Вервай си!Ха,ха,ха,!Абсолютно всичко си има Русия ,може и да не от най -съвремените технологии!
115
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да минава утре, да го изберат и да рахатяса джуджето в кремълския замък.
114
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктатурата на Мумията - най-мракобесническата диктатура от времето на Сталин !Употребата на оръжие за масово поразяване за ликвидиране на собствени граждани в чужди страни, освободени преди това от изтърпяваното от тях наказание за своето провинение е връх, който няма аналог в Историята на Човечеството по мерзост, подлост и жестокост !
113
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен до Пехоти преди 6 години
*** пехотинец нали и Наполен и Хитлер се пробваха бе.И от тогава никой не се осмелява да нападне Русия.Краварите само мучат и налагат санкции, жалките ингилизи и те на мъже се правят. Но само могат да направят както прави вятъра на Путин и Русия.
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайското събрание на народните представители преизбра единодушно Си Дзинпин за втори мандат като лидер на страната, предадоха информационните агенции.Седмица по-рано китайските депутати отмениха ограниченията за времето, през което може да се заема този пост.
111
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 124 Не е юного сложно ,да направят два манекена лежащи влегло,да ги снимат и разпространяват чрез медии и сайтове ,като Днес!А Скрипал и дъщеря му ,може й на някой тропически острови да живеят!
110
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 119Русия трудно я ловели санкции?!? Ха-ха, че тя Русия не може да отиде по голяма нужда без запада защото няма тоалетна хартия и ще трябва да се бърше със слама. Без Запада с какво Русия ще сондира, с какво ще си вади нефта и газа единствената разменна суровина която поддържа живота на впиянчените руснаци.
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,а джендърите Мей и Мъркел си въобразяват ,че са навредили лошо на Русия!------------------,а ПОЛОВЕТЕ Мей и Мъркел си въобразяват ,че са навредили лошо на Русия!---------------какво по точно искаш да кажеш защото преводът на правилен български е такъв
108
18
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
119 Нищо нека Русия да е изолирана от света па да бъде самодостатъчна . Много ми е смешна тази самодостатъчност . Преди много години един от онези с тюбетейките е на посещение у нас и вижда Волво на улицата бил е много учуден каква Волга имало и защо я нямало в СССР
107
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия си е самодостатъчна във всички сфери на икономиката!.Абсолютно вярно. Същото е и с *** племена по джунглите по делтата на Амазонка. Напълно самодостатъчни са си.
106
14
 
5
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха Путинова Русия...Докога ?
105
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците се надсмиват над санкциите ,а джендърите Мей и Мъркел си въобразяват ,че са навредили лошо на Русия!О,мечти,мечти!
104
5
 
21
 
! Отговори
чукча преди 6 години
Следващият ход на Лондон е да изкара най-накрая някое валидно доказателство,става и снимки на Скрипал в болничното легло а.к.а. Литвиненко и да обвини Путин че го е отровил с Новичока.Уви-няма да стане-сега вaрдят две празни стаи-уж са вътре "отровените".
103
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказателства та доказателства. Това е все едно на местопрестъплението да е пълно с дактилоскопични отпечатъци на убиеца и той постоянно да срещу доказателства, та доказателства. Самият новичок е все едно Путин се е подписал.
102
2
 
1
 
! Отговори
случайно прочел преди 6 години
Народе! Чети умотворенията на Бисмарк!?
101
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Мей като Боце, отвличаме вниманието от вътрешните гнусни разкрития за да спаси ***!
100
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък .....Третия Рим така и нещо не излезе от него. Явно причината за днешното падение на Русия се крие единствено в нейния вожд. Нямат късмет руснаците и това си е. Ако преди 25 години Путин беше станал таксиметров шофьор сега Русия можеше поне малко да прилича на европейска държава, а не на сегашната cвинска кoчина.
99
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема на Запада е ,че Русия трудно я ловят санкции,Русия си е самодостатъчна във всички сфери на икономиката!Единствено може да се забавя нейното развитие,дори от Запада признаха ,че санкцийте смъкват 1-2% от БВП годишно!Големият печеливш обаче е....Путин ,защото със санкцийте оправдава своята не добра икономическа политика,също така успешно мобилизира руснаците ,да го подкрепят!
98
3
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Този вмирисан на риба и къри остров май никой не го харесва.Европейците например се радват че идва най-щастливия европейски ден - Брекзит.Международна коалиция за наказание над Русия.Аз знам кой ще бъде в тази коалиция - баба Ангела, баба Мей, дедо Жан Клод, виртуалните държави от източна европа и кандидат-баровците Украйна.Въпроса е какво ще измислят като наказание. Война?Нали наказват Русия от 2014 година и чакаме да се разпадне?Май мачкат таралеж с гол ***.