България падна от Босна – автогол в Разград!

В началото "лъвовете" създадоха голови ситуации
24 мар 2018 08:15, Петя Славова
60
България падна от Босна – автогол в Разград!
Снимка: Булфото

България загуби с 0:1 от Босна и Херцеговина в контролна среща, играна в Разград, съобщава Gol.bg.

Първото полувреме срещата в Разград беше интересна и "лъвовете" създадоха няколко отлични голови ситуации, които не успяха да оползотворят. В средата на полувремето след грешка в защитата ни Васил Божиков си вкара автогол, а в самия край на частта той пропусна да удвои преднината на Босна.

След почивката играта се накъса, интересните положения липсваха, нов гол не падна и така националите ни паднаха в първия си мач за 2018 година с 0:1.В 87-ата минута пък Мартин Райнов беше изгонен за втори жълт картон. В понеделник България ще изиграе нова контрола, а съперник е воденият от Станимир Стоилов-Мъри отбор на Казахстан.

Петър Хубчев експериментира със схема 3-5-2, като централните защитници бяха Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Михаил Александров и Петър Занев покриваха фланговете, Спас Делев очаквано поведе атаката на нашите.

Той беше подпомаган от Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Тодор Неделев и Станислав Манолев седнаха на пейката, до тях бяха и дебютантите Камен Хаджиев, Иван Минчев и Кирил Десподов. За гостите титуляри започнаха големите им звезди Миралем Пянич и Един Джеко, както и Сеад Колашинац.

В началото на мача "лъвовете" разчитаха на дълбока преса и бързи контри и при една от тях Спас Делев отправи първия точен удар, но Ибрахим Шехич улови без проблеми. Малко след това Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер, но над напречната греда.

България продължи да създава по-опасните положения в сблъсъка и след четвърт час игра Ивелин Попов с чудесен пас изведе Делев, който засече с едно докосване и гредата спаси гостите. При атака обаче е имало задача, която беше маркирана с известно закъснение.

В средата на полувремето Босна откри при първата си добра комбинация в предни позиции. При нея се видя, че синхронът в защитата ни при схема 3-5-2 липсва, левия фланг се оголи, което позволи на Сеад Колашинац да центрира успоредно на голлинията. Там Кенан Кодро се измъкна, топката докосна Васил Божиков и влетя в мрежата на Пламен Илиев за 1:0!

След гола "лъвовете" продължиха с опасните си атаки и пропуснаха два бързи шанса да възстановят равенството. Първо Попето с пас като по учебник изведе Делев на отлична позиция, той шутира, но вратарят изби. 120 секунди по-късно Мишо Александров беше изпуснат отдясно в наказателното поле, но ударът му беше слаб и не затрудни Шехич.

Прочети всичко по темата в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много слаби ,исключително слаби,треньора не искам да го обвинявам ,но президента на фудболния саюз Б.Михаилов както скоро го избраха ,така и бързо да си подаде оставката ,откакто прекратиха дейноса си Стилян Петров ,Бербатов,М.Петров и др националите са пълна скрб,а ръководствота само *** и нищо не прави с една дума МАФИЯ
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете лъвовете от екипа на тези ***! Жалки, тромави, безидейни, напълно безлични.
28
0
 
16
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
"Новоизбрания" от 2005 г. шеф на БФС и клакьорите му ще се изцепят: "какво искате... всичко сме им осигурили на момчетата - хотели, екипировка, терени, топки, ядене, пиене, масажистки..."! Като че ли БФС е туристическа агенция, а не трябва да играе основна роля за изграждането на футболистите! Защо нямаме футболист в нито едно водещо първенство в Европа, да не говорим за водещи отбори от такива първенства? Първенството ни е трагично! Отново треньора ще е "виновен" за поредния провал!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление, за голямо съжаление, тази чакана промяна у нас донесе такива разложение, бедност, корупция и разруха.Какви са тези които сега ни управляват, охранители, синове и дъщери на бившите членове на ЦК и Полутбюро.Всичко бе организирано да се ограбва българина, да нямаме умни и образовани, да няма средна класа. Така и във футбола.С какво образование е Михайлов, език да знае?Вижте ги във БФС,неграмотници и далавераджии. Погледнете ни треньорите,един-двама да има с култура, другото е баклук.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В средата на полувремето след грешка в защитата ни Васил Божиков си вкара автогол, а в самия край на частта той пропусна да удвои преднината на Босна."Не гледах мача естествено... по- добре да гледаш някое п.о,р.н,о, отколкото хора, които очевидно не знаят в коя посока да нападат и в коя да се защитават... от цитата май това е извода + че явно не се и познават манекените... татус ли бе да го опишеш, гел ли бе да го намажеш...
25
2
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Помня мача на ЦСКА срещу БайренЕкзалтирани от играта крещяхме.Цялата страна ви гледа Смърт или Победа.И те играеха червените на кръв за своя народ да му доставят радост и самочувствие . Няма я онази държава няма я Нашата Народна Република България.
24
0
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 28,"Абсолютно си прав!Всичко е свързано! Спорта е рефлекс на всичко което става в държавата!"Босна и Херцеговина, вчера обори това твое твърдение! Или искаш да кажеш, че те са добрре икономически от нас. Една Бразилия е пропита от ОГРОМНА по размери корупция, но винаги е била футболна сила, за разлика от една високотехнологична Япония!
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоичков към Карбовски за днешния ни футбол..." Ама едно време имаше казарма Мартинеее. Казармааа! А сега тръгнали да ми играят с меките си китки. К'во да играят??"Голям!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стадионите се превърнаха в зверилник. Съжалявам ама така няма да се получи нищо. Диви фенове, изцепки от играчи след мач. Тоя пич държи гумен фалос 1 метър, играчите както пише тука един човек - татуирани манекени ли, що ли. Покрай тях само леки момичета. Получават много високи заплати за нашия стандарт. Господин Бербатов каза, аз няма да играя за националния,(то вече му и мина времето де) щото съм много Велик и т.н.
21
1
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
Абсолютно си прав!Всичко е свързано! Спорта е рефлекс на всичко което става в държавата! Деградацията е заразила всичко, включително и емоцията от това да гледаш националният си отбор. Всички знаем предварително какво ще стане. На терена са като спънати крави и редовно се излагат с махленски футбол, все едно играят зад блока, но иначе татуировките, скъпите дрехи и надменното държание ще кажеш че са суперзвезди са го докарали 100% Нищо не остана с което да вдигнем малко глави и ни вдъхне гордост
20
2
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Всичко матерял, забрави за Перукан! Момчетата не са много виновни. Виновен е Михайлов, че няма необходимото образование, методика и поведение и начин на мотивиране на футболистите ни. Като гледат, че "шефа" ходи по кръчмета:"що и ние да не ходим". За да си добър ръководител се изисква набор от качества, които един необразован (със спортна академия), а не с необходимата управленско направление. Като за президент и във футбола трябва да има ОГРАНИЧЕНИЕ на мандатите!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се защо някой ходи по стадионите да гледа тези марди.
18
1
 
27
 
! Отговори
това е преди 6 години
Най-слабото поколение футболисти за всички времена...чалга поколението.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня преди, ще играе Гунди, не съм левскар, възхита за уменията, интелекта, благородството на този човек. Само негови снимки имам у нас, независимо, че съм играл в ЦСКА. Помня Шаламанов, Пенев, Найденов, предимно бяха хора с чест и достойнство.А днес гледаме татуирани манекени, с много пари и малко душа, морал и футбол.Ето защо стадионите ще са празни, агресия и простотия. Безмозъчни и мързеливи псевдо играчи, отвращаваше с бездушието си.Коренна промяна трябва!С Перукеров и слугите му ще е така
16
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-18,щом не пишат,момичето му,пак е взело ,няколко сета от рапъра-пълнач.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национален отбор по футбол- муахахахахаха....
14
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
българите ''юнаци''пак напълниха калпака.
13
0
 
12
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Бг ритни топковците са кючеклии като боби михайлов
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е в икономическа разруха, от там разпад на морала, спорта, на всички нива. Не виждате ли, нямаме вече национален дух, да не говорим за патриотизъм. За 29 години пълно разложение, за да се краде, граби и лъже от всичко и всеки. Умните и работливите избягаха и продължават. Помните ли когато някога играеше национала как ни трепереше под лъжичката. Вчера дори и не гледах, знаех какво ще стане. Бездушни високо платени палячовци. Да закрият този отбор и парите да се дават на болни деца.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11, Старата система беше най-правилната. Ще ти дам пример с бокса. Ако шампионът играе с претендент и загуби, то след това има реванш ( не винаги). Но 2 мача се играят между тях. Все едно Лудогорец пада от чорбата и след това я бие в редовния сезон...да има още два мача между тях за определяне шампиона? Ми по- добре да си играят първите 4 в отделна лига по новата система, нали? Тъпотия отвякъде.