В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят

The New York Times: Правителството е въвело джендър-неутралното "hen"
Обновена: 25 мар 2018 23:06 | 25 мар 2018 23:00, Анисия Иванова
193
В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят
Снимка: Reuters

Нещо беше сбъркано с "Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times, цитирано от "Фокус".

Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха рамене и плачеха, за да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили според традиционните полови линии. А тук това не е добре прието.

Преподавателите веднага изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те веднага сложиха момчетата да отговарят за детската кухня за игра и накараха момичетата да се упражняват да крещят "Не!“ След това решиха да започнат истинско разследване, поставяйки видео камери из цялата класна стая.

Науката може и все още да е разделена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, но държавно финансираните детски градини в Швеция правят, каквото могат, за да ги деконструират.

В националната стратегия за предучилищно образование се нарежда учителите да поемат ролята на социални инженери и се изисква от тях да "противодействат на традиционните полови роли и полови поведения“.

В Швеция има инструкции за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по полов признак – вместо "момчета и момичета", те казват "приятели" или викат децата по име.

Игрите са организирани така, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското правителство дори въвежда "джендър-неутралното" местоимение "hen", което бързо е абсорбирано от шведската "мейнстрийм" култура и в момента се радва на широка употреба.

Според лингвистите това не се е случвало никога в никоя друга страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
41
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк нюз.
11
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неслучайно наричат Швеция "изнасилената държава". Като обучаваш безполови *** и меки китки, резултатът е налице.
10
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нещо беше сбъркано с "Пингвините, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times"Да, нещо беше сбъркано- момченцата си играеха с коли, момиченцата си играеха в кухнятата. Сега е обратното и всичко е "нормално".
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Сармат да "кацне" в Швеция и да сложи точка. Няма нищо, което да си заслужава да се спаси там.
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато дяволът си няма работа, си е#е децата! Болно, извратено полудяло човечество!
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коментар 9 замениха със *** българския превод на думата spirit.
6
2
 
62
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Някъде са решили, че трябва да смажат духa на викингите и да направят от тях някаква сбъркана, безобидна човешка маса.Въпросът е кой печели и кой губи, ако тази цел бъде реализирана?Мисля, че ние няма да сме сред печелившите, ако тази цел бъде осъществена.Затова, ОТПОР СРЕЩУ ВСИЧКО, КОЕТО Е АНТИПРИРОДНО !!!
5
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са болни мозъци
4
2
 
35
 
! Отговори
Викинги ли?! преди 6 години
Раздути митологии са ,,подвизите'' им - преди битка пиели отвара от мухоморка/ тогавашната дрога/ и се втурвали да колят невъоръжените английски монаси - безпощадно и садистично.И оттогава все ги избива на ,,нередовности''. После саги,Кърк Дъглас и Холивуд.Крум Страшния е въртял меча и топора още по...
3
4
 
81
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Създаването на съвременен Содом и Гомор
2
3
 
92
 
! Отговори
УжасТ преди 6 години
Това е извратено!
1
3
 
114
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Някой е решил, че можеш да се бориш срещу природата.. Плодовете на тоя експеримент ще бъдат уродливи!