Броени часове – "Тянгун 1" пада! Лети с 29 000 км/ч към Земята

Китайската космическа станция може да удари и България
30 мар 2018 09:10,
153
Броени часове – "Тянгун 1" пада! Лети с 29 000 км/ч към Земята
Снимка: NASA

Китайската космическа станция "Тянгун 1", която неспасяемо лети към земята, и която може да удари България, се очаква да се взриви до 70 часа, съобщава "Дейли мейл".

Някои от предполагаемите райони, в които се очаква да падне, са Ню Йорк, Барселона, Пекин, Чикаго, Истанбул, Рим и Торонто.

Още по темата

Много е трудно да се предвиди точното място и време на падане на станцията, тъй като скоростта, с която се движи около Земята, е около 29 000 км/ч, пише "24 часа".

Когато станцията навлезе в атмосферата, може да предизвика огнен дъжд.

Експерти от Европейската космическа агенция (ЕКА), базирани в Париж, са сред проследяващите "Тянгун 1".

Според тях станцията носи на борда си силно токсични вещества, едно от тях е химизин.

Химизинът, наречен още хидразин, се използва в ракетното гориво и се смята, че причинява рак. Веществото е безцветно, течно като олио с много силно реактивна база.

Симптомите на краткотрайно излагане на високи нива на хидразин включват дразнене на очите, носа и гърлото, замайване, главоболие, гадене, припадъци, дори и кома.

Станцията "Тянгун 1" е дълга 12 метра и тежи 8,5 тона, беше изведена в орбита през септември 2011 г. От 2013 г. полетът е в непилотиран режим, а през 2016-та връзката с нея беше загубена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно за първи път пада сателит. А това за химизина направо чупи ***! Дори и да има какво количество може пък да носи, тонове, литри или най-вероятно 10 грама? За какво им на китайците да изтрелват в космоса излишен товар? Да не говорим, че този сателит докато стигне до повърхността ще е изгорял до неузнаваемост или дори напълно, но разбираш ли силно летливото гориво ще оцелее, за да ни отрови всички - аман от простотии.
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най сигурните укрития са в големите подземни канали които пренасят фекалните води. Но за там трабвя да си подготвите гумени облекла и противогази. Другите укрития са бившите бомбо убежища които някои мутри бяха превърнали в подземни дискотеки. Някои от бомбо убежищата които са оцеляли в тях се развъждат мишки и плъхове даже и змии. Нямате голям избор. Най добре ще са тези които живеят в планински райони в които има пещери. Тези пещери са най доброто укритие от китайски нескопосани сателити.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе чудя се аз защо снощи ме цепеше главата без причина и по едно време почнах да се чеша по носа
92
1
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ognyanzДостатъчно е, но трябва да имаш поне бидон ракия, компоти, туршия, свинско в буркани и да седиш месец поне, докато не мине напълно опасността от падащи отломки :)))
91
2
 
3
 
! Отговори
свръх преди 6 години
Може да я погълнат с някоя мини черна дупка от Церн.
90
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко забавни коментари. Не е лесно да си русо.ф.и.листик, ама хич!
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера нали провериха бомбоубежищата?! :))) Ще се скрием там, а за които няма място да заемат позиции по уличните и магистралните дупки, те и брз това са големи колкото окопи. :))))
88
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова се смеем. :))) Колко апокалипсиса преживяхме и колко пророчества, та " Тянгуб 1 " ли няма да преживеем. :))
87
0
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Накъде да бягаме? Достатъчно ли е да вляза в мазата?
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези квартални конспиративни историйки за лека нощ може да ги публикувата в рубрика fake news. Какви са тези станции, какво е това гориво, какви са тези траектории, въобще тотална простотия. Не можело да се предвиди мястото на падането!? Е една джурналистка тип куха лейка списваща жълти клюки, съм убеден че не може, слава богу има и човеци с акъл, пък които могат. И не забравяйте да се завиете през глава тази нощ - това ще ви помогне да оцелеете след директния удар и отравяне от химизин.
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко часа ни остават? :) :)
84
1
 
8
 
! Отговори
Ачо преди 6 години
Зямам Вихругон и каручката и я тваря!
83
1
 
2
 
! Отговори
До Rucifer преди 6 години
Не, няма ракети земя-въздух, които да вършат работа. Помисли малко - цитираната скорост е почти 25 пъти по-голяма от скоростта на звука (Mach 23 по мои сметки). Дискутираните напоследък хиперзвукови ракети по спомен се движат с Mach 8-10 и се водят за невъзможни за прихващане от ПВО.
82
3
 
17
 
! Отговори
Баба ви Тереза преди 6 години
Имам усещането, че ще падне точно на тиквата на оная ялова *** в Лондон, защото много лъже!
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подскача ли при падането, че са изброени тези градове?!! :)))) С някакви специални пружини ли е снабдена, че учените да им определят такава траектория?!! :))))
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи съфорумци, ако повече не си пишем, значи сме ударени от " Тянгун 1 ". :))))
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ то Дейли мейл казаха, че руснаците са отровили Скрипал...то това е ясно и без Дейли мейл. А оная с малките цицки разправяше, че не били те и се изчерви от притеснение.
78
4
 
10
 
! Отговори
Умен 18 г Българин преди 6 години
А като падне - ще литне ли отново ??--ЪЪ??
77
0
 
21
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Брей, тези учени бе, тц-тц-тц... От Ню Йорк, през България, та до Пекин. Евала! Да бяха казали само, че ще падне на Земята някъде или в Океана, по-точни щяха да бъдат :)))
76
2
 
11
 
! Отговори
БРЯХ преди 6 години
ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ВКЛЮЧЕНА В СПИСЪКА НА ТЯНГУН 1 ГО ЧЕТА САМО В БЪЛГАРОФОБСКИ МЕДИИ В НИТО ЕДНА ЧУЖДА МЕДИЯ НЕ ПИШЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЩО ЛИ?НИЩО НЯМА ДА ПАДНЕ В БЪЛГАРИЯ И АКО СЪМ ПРАВ БЪЛГАРОФОБСКИТЕ И АНТИБЪЛГАРСКИ МЕДИИ ЩЕ МИ СЪБЕРЕТЕ 1 МИЛИАРД В ЗЛАТО И ЩЕ МИ ДАДЕТЕ....