Изтеглиха Библията от китайски сайтове за продажби

Властите в Пхенян строго контролират вероизповеданията
7 апр 2018 10:12, Елка Василева
23
Изтеглиха Библията от китайски сайтове за продажби
Снимка: архив, Reuters

Библията е изтеглена от китайски сайтове за продажби онлайн, предаде Франс прес, като се позова на търговски източници.

"Библията и книгите без издателски номер бяха изтеглени от продажба през последните дни", съобщи пожелал анонимност собственик на онлайн книжарница, който работи с популярната китайска платформа Таобао. Той не уточни кой е издал забраната или кога.

Друг онлайн продавач на книги уточни, че все още може да предлага Стария завет, но не и Новия. Пълни издания на Библията, но на английски, продължават да са в наличност в китайския сайт на Амазон и в сайта Dangdang.com.

Забраната изглежда не важи за други свещени текстове като Корана или даоистката книга Дао Дъ Цзин.

Всяка продавана в Китай книга трябва да има издателски номер. Библията няма такъв и не може да се продава в държавните книжарници, но обикновено е разпространявана директно от църквите. Тя бе налична и в сайтове като Таобао, които свързват продавачи и купувачи.

Според пастор Цзин Мингри от протестантската църква Цион в Пекин новите ограничения са част от "общо затягане" на политическата среда в Китай. Властите може би смятат, че разпространението на Библията по неформални канали не е полезно за държавната идеология, предположи той.

Китайските власти строго контролират вероизповеданията. По официални данни в страната има 20 милиона протестанти и 6 милиона католици, но се смята, че действителният им брой е двойно по-голям, ако се вземат предвид вярващите, които отказват да посещават контролираните от държавата църкви.

Управляващата комунистическа партия изглежда засилва контрола над религиозните дейности въпреки очертаващото се историческо сближаване с Ватикана. Преди три години Пекин и Ватикана възобновиха преговорите по деликатния въпрос за назначаването на епископи, но евентуалното споразумение няма да настъпи скоро, заяви Светият престол миналата седмица.
 

/БТА/

 


23
Още по темата: КитайБиблияПродажба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
8
 
! Отговори
Оон не преди 1 година
комунизма е от дявола пречи на хората да вярват в Бог
16
5
 
1
 
! Отговори
лъжливи учнения хм преди 1 година
не искаме техните будистки лъжи далай лама фалшиви религии носят смърт не живот окулт източници нямат връзка с Източникът на Живота Бог а са сатанисти не са от Бог
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският поп да отиде да тропне с жезъла на Китаеца. Няма да се кара само на нашия Гумен за неща станали преди 140 години. Ето това си е работа на един истински християнски водач.
14
0
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
До Внимателно
Данчо, момче, пак си си забравил хапчетата.
Хубаво заряза обемните скенери, ама внимавай, пак се подвеждаш
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ограничава" се защото понякога е в противоречие с политиката. Изказванията, че вреди на икономиката са чист проба прооагнда на алчност и сатанизъм.
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова Китай върви напред. Вредните религии трябва да се ограничават. Заразата трябва да се унищожава.
11
6
 
1
 
! Отговори
срочни мерки преди 1 година
У нас подобни диверсии до преди много години се правеха с нарочно наркотизирани страници на Корана..
Преди две години доставиха за проверки книги на руски език с псевдо православна тематика .имаха вградени нано скенери ползвани з а сателитно следене на жертвите.
Активиране на нано скенери може да видите в голяма книжарница в Свищов срещу часовникова кула/вградени са на корицата задна/За експерти да огледат снимки на голямата сестра БЕлнейски и шахидки взривили влак в Русия/
10
5
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Много да се внимава за диверсии с книги.. Засечени са пропити със спец наркотици вкл от типа поразили Тереза Мей и други в Лондон при пипане с ръце.Проникват през кожата и лигавиците.МНого книги пропити с наркотици имат нано скенери вградени.Активират се поименно срещу жертвите по лични данни или чрез декодиране на лични и банкови карти снабдени с нагло престъпни съоръжения вградени.Отровените с този тип наркотици могат да се ползват като биороботи вкл з а взривове и масови убииства.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунисти антихристи.
8
0
 
12
 
! Отговори
Жо преди 1 година
СПОРЕД подзаглавието на статията на ДНЕС.БГ, столицата на Китай е Пхенян :)
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вал

Грешка в задклавиатурното устройство. 1.8% но пак не вярвам да е проблем.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вал

Слабият е за теб. Чиста двойка.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4

Която разпространява Библията без издателски номер. Какви антизападни настроения ти се привиждат. Християните не са само "от Запад". Или за теб християните "от Запад" имат един Бог, а християните "от Изток" имат друг Бог ? Асоциацията е като в една известна книга наречена "Параграф 22".
4
1
 
7
 
! Отговори
Вал преди 1 година
До Анонимен 2

Слаб по математика 26 млн са 2 процента
3
7
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Може да я продават, ако купят лиценз от Светата Троица.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християните в Китай са около 0.0186 % от населението или два пъти повече според статията. Създава се медиен поиткоректен несъществен проблем.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май всъщност става въпрос, че Християнската Църква не ще да си плаща някакви данъци. И няма нищо общо с ограничение на християнската вяра в Китай.