Залудо не работи! От работа – богат в България ти стани

Владимир Каролев: Имаме малка производителност на труда!
Обновена: 12 апр 2018 09:32 | 12 апр 2018 09:20,
239

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин".

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", настоя Каролев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземеш, а по-скоро се интересуваш да започнеш да придобиваш трудови навици", подчерта той.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати.

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
42
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Тоя *** да не слънчасал? В гнилата Дания заплащането е по 40 евро на час. За какво да стават роби за 15 евро на ден на нашенските "бизнесмени"? МНого по-добре е да висят по кафетата и дискотеките ,вместо да стават крепостни селяни за едно ядене на ден!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не съм богат, но пък не мога да се оплача. В България добър живот определено е възможен, но има едни поколения по-стари които са обречени...
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** верно ли? И що тогава досега никой работодател не е пожелал да ми заплати за положения извънреден труд?
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Каролев,Искате да кажете, хората да работят по 60 часа седмично, а не нормалните 40 часа в ощърб на работодателя и неговото финансово благополучие.
9
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече работите за чорбаджиите, толкова по-бедни ще бъдете.
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ми се плати подобаващо ще работя и по цял ден. Но реалността е, че колкото работа приемам, вместо да ми се дават повече пари, ще ми се дава повече работа. Така че айде няма нужда. Усилия се полагат ако има кой да ги възнагради.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Каролев,Искате да кажете, хората да работят по 60 часа седмично, а не нормалните 40 часа в още на работодателя и неговото финансово благополучие.
6
1
 
19
 
! Отговори
маке преди 6 години
паралелна вселена как беше да си намерим работа акъл да давам и кусури да намирамя некем да работим печем си ягне апнем пийнем и гледам сеиро на таквия кат Каролев
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една верига супермаркети функционира и тук и там еднакво, а заплатите 10 пъти разлика плюс тук печалбите по три... Айде стига глупости- ми те идват за ниските заплати и за нищо друго. И да купиш машини няма да ти дадат по- добри цени за произведеното- мъка е
4
1
 
33
 
! Отговори
employ преди 6 години
Производителността на труда се определя от мениджмънта и процесите определени от него в организацията. Така, че уважаеми мениджъри иправете си процесите и между временно мотивирайте хората с по-големи заплати.
3
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАРОЛЕВ ТИ КОГА СИ РАБОТИЛ? ИЗОБЩО РАБОТИЛ ЛИ СИ НЯКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЧЕ ДА ДАВАШ ПОДОБЕН АКЪЛ ? И АКО ПЛЯМПАНЕТО Е РАБОТА ТО ТИ СИ СЕ ПРЕРАБОТИЛ!!!!!!!!!!!
2
1
 
81
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Абе Каролев, стига с този мит, че българинът не работи и е мързелив. Ниската производителност на труда се дължи на това, че чорбаджията вместо да купи нови машини и да обучи работниците, си взема последен модел джип и ходи с любовницата по екзотични острови.
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев!!! Ха, ха........... ха.