Застреляха бежанец, нападнал човек пред хлебарница в Германия

Мотивите на 19-годишния афганистанец засега са неясни
35
Застреляха бежанец, нападнал човек пред хлебарница в Германия
Снимка: БТА

Въоръжен афганистански бежанец нападна и рани тежко човек рано сутринта пред хлебарница в германския град Фулда, в централната провинция Хесен. Нападателят беше застрелян от полицаи, съобщиха властите, цитирани от Франс прес и ТАСС.

Според говорител на прокуратурата във Фулда, 19-годишният младеж е нападнал доставчик на хлебарницата в западната част на града с камъни и палка около 4.20 ч., преди отварянето на магазина.

Мотивите на афганистанеца, който бил настанен в център за бежанци наблизо, остават неясни. Според властите няма данни да е действал по политически причини.

Младият мъж първо нападнал шофьора на бус за доставки, после разбил витрината на магазина и накрая хвърлял камъни срещу полицаите, пристигнали на мястото.

Служителите на реда са го застреляли при обстоятелства, които още не са изяснени. На сегашния етап на разследването е ясно, че поне един полицай е използвал оръжие и са били произведени три изстрела, уточни говорителят на прокуратурата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ред трябва да има!
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе там няма ли хелзинкски комитет? Защо не се съобразяват с културните особености на "гостите"? Ами арестувайте го, човека е с чисто съдебно минало и го пуснете под гаранция. И 30 нападения да направи, то поради ниската стойност на щетата зеянието е "маловажно" и не се занимавайте с него. Ама то е от малцинство (за сега) там, защо го дискриминиррате така? Абе питайте БГ полиция, съд и прокуратура как (не) се продедира, експерти са в това! Дела по сума си години... А вие бум, и толкова.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо чак сега се съобщава като е станало в 4 ч сутринта?
2
2
 
54
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Поканили го, пък сега го трепят...Ами нали затова ги поканихте - да ви изтрепят, че и нас покрай вас!Браво, че поне един полицай все пак се е събудил - при нас това е изключено.
1
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво,само така.